Marvel, Marvel Cinematic Universe, Superheroes, The Worlds Out There, Κινηματογράφος, Κριτικές ταινιών, Νέα

Κριτική της ταινίας “Avengers: Infinity War”

Ένα πρωτοφανές κινηματογραφικό ταξίδι που πήρε δέκα χρόνια για να ολοκληρωθεί και συμπεριλαμβάνει όλο το Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel, το Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας (Avengers: Infinity War) της Marvel Studios φέρνει στη σκοτεινή αίθουσα την απόλυτη, πιο θανατηφόρα αναμέτρηση όλων των εποχών. Οι Εκδικητές και οι υπερήρωες σύμμαχοί τους πρέπει να είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τα πάντα για να νικήσουν τον πανίσχυρο Thanos, πριν η καταιγίδα καταστροφής του βάλει τέλος σε όλο το σύμπαν. (πηγή: Odeon)

Δέκα χρόνια πριν το Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel έκανε τα πρώτα του βήματα. Δεκαοκτώ ταινίες, δεκάδες υπερήρωες και αμέτρητες ιστορίες αργότερα, το όραμα της μεγάλης εταιρίας που έμελλε να καθιερώσει το υπερηρωικό είδος στην κορυφή της παγκόσμιας διασκέδασης, φτάνει στην κρισιμότερη στιγμή του. Στον Πόλεμο της Αιωνιότητας, απέναντι στον ισχυρότερο εχθρό του σύμπαντος. Τον Thanos.

avengers-infinity-war

Το Avengers: Infinity War αποτελεί τη μεγαλύτερη σε διάρκεια και υλικό ταινία της Marvel. Στα 155 λεπτά της, συναντάμε ξανά τους περισσότερους ήρωες που μας συντρόφευαν αυτά τα χρόνια, καθώς αναγκάζονται να έρθουν αντιμέτωποι με τον Τιτάνα Thanos. Ο κύριος προβληματισμός μου για το Infinity War, πριν ξεκινήσει η προβολή, ήταν το πώς θα καταφέρουν να «χωρέσουν» στην ταινία όλοι αυτοί οι διαφορετικοί και ιδιαίτεροι πρωταγωνιστές. Η ισορροπία σε ένα φιλμ αυτού του περιεχομένου είναι ίσως το μεγαλύτερο στοίχημα για τους δημιουργούς, αλλά το Infinity War με εξέπληξε ευχάριστα. Όχι μόνο δεν παραγκωνίστηκε κανείς, αλλά στις περισσότερες σκηνές, στις οποίες συμμετείχαν τουλάχιστον τρεις ήρωες, το αποτέλεσμα έμοιαζε ομοιόμορφο, διατηρώντας ταυτόχρονα το χαρακτηριστικό στυλ του κάθε χαρακτήρα. Η συνταγή πέτυχε, γιατί το Infinity War δεν είναι ταινία για τους ήρωες της Marvel, αλλά ταινία αφιερωμένη στον μεγάλο εχθρό του σύμπαντος.

296e5fb6-2e4e-4fc5-b640-ecde16c2628a-thanos

Η αλήθεια είναι πως μετά από τόσα χρόνια, λίγο έως πολύ, οι πρωταγωνιστές της Marvel είναι γνωστοί και σε όσους δεν ασχολούνται με το είδος, έχοντας γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ποπ κουλτούρας. Το Infinity War, λοιπόν, στρέφει την προσοχή του στον Thanos, παρουσιάζοντας το ταξίδι του για την κατάκτηση των Infinity Stones. Μέσα σε όλο αυτό το χαοτικό “roller coaster” σκηνών δράσης και συναισθημάτων, τα αδέρφια Russo (ίσως οι καλύτεροι σκηνοθέτες για μία τέτοια ταινία), κατάφεραν να παρουσιάσουν το παρελθόν και τα κίνητρα του Thanos, καθιστώντας τον Τιτάνα, τον κορυφαίο εχθρό στην ιστορία του Κινηματογραφικού Σύμπαντος. Σε αυτό φυσικά έπαιξε μεγάλο ρόλο και κορυφαίος Josh Brolin, που ενσάρκωσε με τον καλύτερο τρόπο το ρόλο. Πέραν του Thanos, η ταινία ήταν γεμάτη με εκπληκτικές μάχες, έντονη δράση, σασπένς και ανατροπές, που θα ξαφνιάσουν όσους πάνε απροετοίμαστοι στην προβολή. Βέβαια, το φιλμ θα έπρεπε να διατηρήσει το «Part 1» στον τίτλο του, καθώς αποτελεί ξεκάθαρα το πρώτο μέρος του πολέμου ενάντια στον Thanos και δε βρίσκω λόγο για την παράλειψη του.

Νομίζω πως είναι περιττό να μιλήσω για εφέ σε μία Μαρβελοταινία, καθώς η εταιρία πάντα προσφέρει ταινίες εξαιρετικού επιπέδου σε αυτόν τον τομέα. Τα CGI, τα κοστούμια και ο ήχος ήταν εξαιρετικής ποιότητας, όπως ήταν αναμενόμενο. Τόσο η μεγάλη σκηνή μάχης της ταινίας όσο και οι επιμέρους μικρότερες, ήταν άρτια σκηνοθετημένες και χορογραφημένες, ενώ τα ειδικά εφέ καθιστούσαν το Infinity War ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα και μία από τις κορυφαίες οπτικά ταινίες του είδους.

Avengers-Infinity-War-Captain-America-Leads-the-Charge-noscale

Γενικά
Το Avengers: Infinity War αποτελεί την κορυφαία ταινία του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel μέχρι στιγμής. Ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα γεμάτο δράση, σασπένς και ανατροπές, το οποίο καταφέρνει να διατηρήσει την ισορροπία ανάμεσα στην πλοκή και την ταυτόχρονη παρουσία τόσων ηρώων στην οθόνη. Ο Thanos συγκαταλέγεται ήδη στους μεγαλύτερους κακούς στην ιστορία των υπερηρώων -και- στη μεγάλη οθόνη, ενώ, προσωπικά, αναμένω ήδη το τέλος μιας εποχής, που έρχεται με το δεύτερο μέρος του Πολέμου της Αιωνιότητας, το 2019!

Γενική Βαθμολογία
9,2/10

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.