Marvel, Marvel Cinematic Universe, Superheroes, The Worlds Out There, Κινηματογράφος, Κριτικές ταινιών

Κριτική της ταινίας: Guardians of the Galaxy Vol. 2

Οι Φύλακες του Γαλαξία αποτέλεσαν μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στο υπερηρωικό είδος με την πρώτη τους ταινία. Βασισμένη σε μια ομάδα “άγνωστων” σχετικά ηρώων, με ένα πολύχρωμο και φαντεζί concept και υπερβολικό χιούμορ, η ταινία εξέπληξε όλους τους φανς της Marvel το 2014. Το Guardians of the Galaxy Vol.2 είχε θεωρητικά δύσκολο έργο, καθώς πατούσε σε μία συνταγή που πλέον γνωρίζουμε, χωρίς το στοιχείο της έκπληξης. Κι όμως, η δεύτερη ταινία της σειράς αποδείχθηκε εξίσου όμορφη, δυναμική και απολαυστική με την πρώτη, αποδεικνύοντας περίτρανα πως οι Φύλακες του Γαλαξία δεν αποτελούν απλώς μία έκπληξη που έτυχε, αλλά ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά του κινηματογραφικού σύμπαντος της  Marvel!

Πλοκή
Το Guardians of the Galaxy Vol. 2 συνεχίζει τις περιπέτειες της ομάδας υπερηρώων μας, καθώς θα διασχίζουν τα εξωτερικά όρια του σύμπαντος.  Παλιοί εχθροί θα γίνουν τώρα νέοι σύμμαχοι και οι Φύλακες του Γαλαξία  θα πρέπει να αγωνιστούν και να διαφυλάξουν την νέα οικογένειά τους ενωμένη, καθώς  θα αρχίσει να ξετυλίγεται το μυστήριο της αληθινής οικογένειας του Peter Quill.

Guardians Of The Galaxy Vol. 2..Star-Lord/Peter Quill (Chris Pratt)..Ph: Film Frame..©Marvel Studios 2017 guardians-of-the-galaxy

Η ταινία «κυλάει» διαφορετικά στο πρώτο και στο δεύτερο μισό της. Ενώ στην αρχή βλέπουμε ένα έργο χωρίς ιδιαίτερη πλοκή και σκοπό, μετά από το «turning point» της ιστορίας, όλα αποκαλύπτονται και μπαίνουν στη σειρά. Το Guardians of the Galaxy δεν παίρνει σε κανένα σημείο τον εαυτό του στα σοβαρά, είναι απολαυστικό, με συνεχόμενο χιούμορ, αλλά έχει και τις σκοτεινές και συγκινητικές του στιγμές. Ένα από τα σημεία που μου άρεσαν πολύ είναι πως όταν οι ήρωες μας χωρίζονται, έρχονται και αντιμέτωποι με τους προσωπικούς τους δαίμονες. Όλοι είχαν το χρόνο τους σε αυτή την ταινία και οι Guardians μας παρουσιάστηκαν πλέον ως οικογένεια, που παρά την έλλειψη οργάνωσης μεταξύ τους, στο τέλος θα κάνουν τα πάντα ο ένας για τον άλλον. Μπορεί η βασική ιστορία να περιστρέφεται γύρω από τον Peter Quill, αλλά παραμένει μια ομαδική ταινία. Τέλος, κοιτάξτε παντού για Easter Eggs. Υπάρχουν πολλά και είναι υπέροχα!

Οπτικά η ταινία ήταν χάρμα οφθαλμών. Αμέτρητα CGI, ειδικά εφέ και πολλά, πολλά χρώματα, έδωσαν μία από τις πιο όμορφες και φαντασμαγορικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας που έχω παρακολουθήσει. Οι παραγωγοί δήλωσαν πως έφτιαξαν το μεγαλύτερο οπτικό εφέ όλων των εποχών για τη δημιουργία του Εγώ, του Ζωντανού Πλανήτη, και πραγματικά το αποτέλεσμα ήταν εξωπραγματικό. Από θέμα μουσικής, ακολούθησε την πεπατημένη και επιτυχημένη συνταγή της μουσικής του 80, που αποτελεί και σημαντικό σημείο της πλοκής των ταινιών. Οι επιλογές των κομματιών ήταν εξαιρετικές, αν και δεν ξέρω αν κάποιο από αυτά θα λατρευτεί τόσο από τον κόσμο όσο το “Hooked on a Feeling” ή κάποια άλλα τραγούδια του πρώτου Awesome Mix.

Η αλήθεια είναι πως μια ταινία σαν τους Guardians of the Galaxy δεν απαιτεί το υψηλότερο επίπεδο υποκριτικής ικανότητας για να δουλέψει, όμως όλοι οι ηθοποιοί που την έφεραν εις πέρας ήταν άψογοι σε αυτό που έκαναν. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του franchise είναι το χιούμορ και ειλικρινά, οι περισσότεροι χαρακτήρες του είναι αυθεντικά αστείοι. Αν έπρεπε να ξεχωρίσω έναν, αυτός θα ήταν ο Drax, του Dave Bautista. Ο άνθρωπος έχει γεννηθεί για αυτό το ρόλο, οι σκηνές του με τη Mantis ήταν μακράν οι πιο αστείες της ταινίας, όπως απέδειξε και το γέλιο των θεατών- τουλάχιστον στην αίθουσα που την παρακολούθησα. Επίσης, ο Baby Groot είναι το πιο γλυκό, το πιο τρελό και το πιο συμπαθητικό πλάσμα στον κόσμο και θέλω να γίνει φίλος μου τώρα! 

IMG_20170404_055536 guard

Γενικά
Το Guardians of the Galaxy Vol.2 διατήρησε όλα τα καλά στοιχεία της πρώτης ταινίας και πρόσθεσε ακόμα περισσότερο χιούμορ και ακόμα περισσότερη δράση. Ένα οπτικό υπερθέαμα, με δική του ταυτότητα που, χωρίς να έχει την τρομερή πλοκή, σε κάνει να περάσεις δύο φοβερές ώρες στον κινηματογράφο. Και αυτή είναι η ουσία για το είδος που πρεσβεύει.

Βαθμολογία
8.2/10

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.