The Worlds Out There, Βιβλία Φαντασίας, Ελληνικό Fantasy, Λογοτεχνία

Στη Γέφυρα των Χαμένων Ψυχών (Γ. Δάμτσιος- Μ. Δημητριάδης)

Πέντε άνθρωποι βασανίζονται κάθε νύχτα για έναν χρόνο από τον ίδιο εφιάλτη.

Ανακαλύπτοντας ότι είναι υπαρκτά τα πρόσωπα που βλέπουν στον ύπνο τους, ως συνεπιβάτες ενός λεωφορείου που ταξιδεύει νύχτα με έναν μυστηριώδη οδηγό στο τιμόνι, συγκλονίζονται και αρχίζουν την προσπάθεια να συνθέσουν το παζλ, για να ανακαλύψουν τι κρύβεται πίσω από τον κοινό εφιάλτη.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι, θα βρεθούν αντιμέτωποι με το παράλογο, το αλλόκοτο και το απόκοσμο. (πηγή: Goodreads)

GEFYRAΟ Γιώργος Δάμτσιος και ο Μάριος Δημητριάδης πριν από λίγο καιρό τάραξαν τα νερά του ελληνικού φανταστικού με την κυκλοφορία του επερχόμενου project τους, “The Metal Chapters”. Ο συνδυασμός βιβλίου με μουσικό cd που ενώνει τη metal μουσική με τον τρόμο και τη φαντασία, με συμμετοχή μάλιστα του Graham Masterton, αλλά και πολλών μεγάλων συγκροτημάτων, όπως οι Rotting Christ. Όμως, σε αυτή τη βιβλιοπαρουσίαση θα ασχοληθούμε με την πρώτη συνεργατική δουλειά των δύο εκ των διοργανωτών του φεστιβάλ Fantasmagoria, που επέστρεψε φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη.

Το βιβλίο “Στη Γέφυρα των Χαμένων Ψυχών” είναι ένα μυθιστόρημα τρόμου- μυστηρίου, που κυκλοφόρησε το 2017 από τις εκδόσεις Λυκόφως. Η πλοκή εκτυλίσσεται στη βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη και στη Νάουσα, περιοχές που γνωρίζουν καλά οι δύο συγγραφείς. Το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση είναι η ομοιογένεια που διακατέχει το έργο. Μπορεί να μιλάμε για ένα βιβλίο δύο συγγραφέων, που προφανώς ο καθένας έχει το δικό του ιδιαίτερο στυλ, όμως, αυτή η διαφορά είναι ανεπαίσθητη. Η γραφή είναι απλή και ζεστή, χωρίς πολλούς περιττούς εντυπωσιασμούς και η ιστορία μπαίνει γρήγορα σε ρυθμό και δε σε αφήνει ήσυχο με τις συνεχείς εξελίξεις μέχρι την ολοκλήρωση της. Η ατμόσφαιρα του βιβλίου σε εγκλωβίζει στις περιοχές της ορεινής Ελλάδας, οι οποίες αποτελούν εξαιρετική βάση για ένα μυθιστόρημα τρόμου, ενώ οι περιγραφές είναι ζωντανές και δεν κουράζουν ποτέ.

Το μεγαλύτερο προτέρημα όμως του βιβλίου είναι οι πρωταγωνιστές του. Απλοί καθημερινοί άνθρωποι της Ελλάδας μπλέκουν σε μία ιστορία μυστηρίου και αποκρυφισμού, σε έναν κόσμο που δεν είχαν ιδέα ότι υπήρχε προηγουμένως και σε παρασύρουν στη δίνη των γεγονότων με τον πιο άμεσο τρόπο. Διάβαζα το βιβλίο και σκεφτόμουν πως θα μπορούσα άνετα να ήμουν στη θέση του Τηλέμαχου ή της Μαρίας και να αντιδρούσα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο σε όλα αυτά που συνέβαιναν. Το λεωφορείο, το οποίο στοιχειώνει τα όνειρα των χαρακτήρων, μοιάζει πολλές φορές αλληγορικό, καθώς φαίνεται να συμβολίζει και το δικό μας ταξίδι στο χώρο του αποκρυφισμού και των μυστήριων των βουνών της χώρας μας. Οι δύο συγγραφείς σε βάζουν και εσένα σε μία θέση αυτού του λεωφορείου και βιώνεις τον τρόμο από πρώτο χέρι. Γιατί, ο μεγαλύτερος φόβος είναι αυτός πηγάζει από μέσα μας.

Οι συγγραφείς:

Γιώργος Δάμτσιος14719511
Ο Γιώργος Δάμτσιος γεννήθηκε το 1978 στη Νάουσα και εργάζεται στο Ελληνικό Δημόσιο από το 2000. Εκτός από τη συγγραφή, του αρέσει να διαβάζει μανιωδώς ενώ είναι λάτρης της Heavy Metal, του gaming και του αθλητισμού.

Εξακολουθεί να διαμένει στη Νάουσα, μαζί με τη σύζυγό του Αναστασία και τα δύο παιδιά τους.

Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Φεστιβάλ Φαντασίας Fantasmagoria.

Αρθρογραφεί τακτικά στην ιστοσελίδα nyctophilia.gr, καθώς και στο προσωπικό του blog: georgedamtsios.weebly.com

Οι κυκλοφορίες του:
–Μέχρι την τελευταία του ανάσα (Νοέμβριος 2015, εκδόσεις Momentum, μυθιστόρημα).
–Το Τρίπτυχο Των Ευχών (Απρίλιος 2017, πρότυπες εκδόσεις Πηγή, μυθιστόρημα).
–Στη γέφυρα των χαμένων ψυχών (Σεπτέμβριος 2017, εκδόσεις Λυκόφως, μυθιστόρημα που γράφτηκε σε συνεργασία με τον συγγραφέα Μάριο Δημητριάδη).

Έχει συμμετάσχει επίσης και στις εξής συλλογές διηγημάτων:
“Ψίθυροι μέσα στη νύχτα”, για λογαριασμό του site nyctophilia.gr
“Αντίθετο Ημισφαίριο 4”, (εκδόσεις gamecraft).
“Το έπος της φαντασίας: Αδιέξοδο”, (εκδόσεις iWrite).
“Zombie στην Ελλάδα”, (εκδόσεις iWrite).
“Τρόμος”, (εκδόσεις Ανάτυπο).
“Το Άγνωστο”, (εκδόσεις Ανάτυπο), καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση ανάμεσα σε εκατόν τριάντα συμμετέχοντες στον αντίστοιχο διαγωνισμό των εκδόσεων. (πηγή: Goodreads)

 

10476406Μάριος Δημητριάδης
Ο Μάριος Δημητριάδης κατάγεται από τον Ασκό Θεσσαλονίκης και έχει κάνει σπουδές γεωπονίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, όπου και ζει μόνιμα με τη σύζυγό του. Διδάσκει κλασική και ηλεκτρική κιθάρα και είναι λάτρης της Heavy metal, των ταξιδιών και της φωτογραφίας. Αποτελεί έναν από τους ιδρυτές του φεστιβάλ φαντασίας Fantasmagoria και αρθρογραφεί στις σελίδες nyctophilia και metalsurgery. Του αρέσουν τα βιβλία τρόμου και μυστηρίου και έχει εκδώσει τα βιβλία “Σκοτεινές Μέρες” από τις εκδόσεις “λογεῖον” και “Αγκαλιάζοντας το έρεβος” από τις εκδόσεις “Το ανώνυμο βιβλίο”. Διηγήματά του έχουν διακριθεί στους διαγωνισμούς “Κόρες της νύχτας” (Nightread-Diavasame.gr), “Larry Niven 2015” (Συμπαντικές Διαδρομές), “Άγνωστο” (Εκδόσεις Ανάτυπο), “Με κομμένη την ανάσα” (120 λέξεις), “Ζόμπι στην Ελλάδα” (Εκδόσεις iwrite) και ιστορίες του βρίσκονται στις ανθολογίες διηγημάτων “Ψίθυροι μέσα στη νύχτα” (Nyctophilia.gr), “Τρόμος” (Εκδόσεις Ανάτυπο) και “Αντίθετο ημισφαίριο 4” (Gamecraft). (πηγή: Goodreads)

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.