Anime/Manga, My Hero Academia, The Worlds Out There, Νέα

Το Σύμβολο της Ειρήνης

Στην εποχή των ηρώων κάποιοι ξεχωρίζουν. Άλλοι για τις ικανότητες τους, άλλοι για τον χαρακτήρα τους, ενώ κάποιοι μοιάζουν να βρίσκονται πάντοτε στο κατάλληλο σημείο την κρισιμότερη στιγμή. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι φορούν την στολή του ήρωα και ολόκληρη η ύπαρξη τους αποτελεί ένα σύμβολο ειρήνης και ελπίδας, διαχρονικό και άσβεστο. Ένα τέτοιο σύμβολο είναι και ο All Might, του My Hero Academia.

Ο «Superman της Ιαπωνίας» έδωσε την τελευταία του μάχη ως επαγγελματίας ήρωας στο πιο πρόσφατο επεισόδιο της anime σειράς, όταν ήλθε αντιμέτωπος με τη «Νέμεσις» του, τον All for One. Σε μια από τις κορυφαίες μάχες στην ιστορία των anime, το My Hero Academia μας θύμισε τη σημασία των ηρώων. Και αυτή δεν έχει σχέση μόνο με τις ιδιαίτερες δυνάμεις και ικανότητες, αλλά, κυρίως, με την ψυχή, την αυταπάρνηση και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Spoiler Alert
Μη συνεχίσεις παρακάτω αν δεν έχεις παρακολουθήσει το τελευταίο επεισόδιο του My Hero Academia. Θα ακολουθήσει εκτενής σχολιασμός του επεισοδίου και αποκάλυψη πολλών στοιχείων από την πλοκή.

Boku no Hero Academia - 03 - Large 09

Το μεγαλύτερο μέρος του ενδέκατου φετινού επεισοδίου (και 39ου γενικότερα) ήταν αφιερωμένο στην τελική σύγκρουση του All Might με τον All for One. Τα «τέρατα δύναμης» της σειράς είχαν το πολυ-αναμενόμενο rematch τους, αρκετό καιρό μετά τη μάχη που άφησε και τους δυο πληγωμένους. Ο All Might, εμφανώς πλέον αποδυναμωμένος και χωρίς πολύ χρόνο στη διάθεσή του, καθώς εξαντλούσε τις «αποθήκες» ενέργειας του One for All, πάλευε με το αδύνατο. Όμως, οι κορυφαίοι ήρωες είναι φτιαγμένοι για αυτά. Παρόλο που αγωνιζόταν ταυτόχρο να για να προστατέψει τον Bakugo και τους αθώους γύρω του, δεχόταν κάθε χτύπημα του All for One με αυταπάρνηση και στο τέλος κατάφερε να επικρατήσει. Η γροθιά «United States of Smash», η ισχυρότερη του επίθεση στη σειρά, κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλό του, θυμίζοντας σε όλους, πολίτες και ήρωες, γιατί είναι ο κορυφαίος προστάτης της δικαιοσύνης.

Episode_48

Το πιο όμορφο χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης μάχης, ήταν ο συναισθηματικός φόρτος που τη συνόδευε. Ο All for One δεν ήταν απλά ένας πολύ ισχυρός εχθρός, αλλά και ένας αμείλικτος άνθρωπος. Δεν δίσταζε να επιτεθεί εναντίον αμάχων και χρειάστηκε τη βοήθεια μερικών ακόμα πολύ δυνατών επαγγελματιών ηρώων, οι οποίοι έδωσαν ανάσες στον All Might. Σε όλη τη διάρκεια της αντιπαράθεσης τους, ο All for One έπαιζε με το μυαλό του μεγαλύτερου των ηρώων, προσπαθώντας να τον αποπροσανατολίσει από τη μάχη. Στο τέλος, όμως, το παρελθόν ήρθε σε σύγκρουση με το παρόν, αλλά η ελπίδα για το μέλλον επικράτησε.

Το σημαντικότερο ίσως στοιχείο που μάθαμε από τη μάχη αυτή, είναι το παρελθόν του νέου αρχηγού της League of Villains. Ο Tomura Shigaraki είναι ο εγγονός της προηγούμενης κατόχου του One for All, η οποία μεταλαμπάδευσε τη δύναμη στον All Might. Έτσι, η πτώση του Tomura στη σκοτεινή πλευρά (άλα της ο DarthVader) και η ανικανότητα του All Might να τον σώσει, αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη ήττα του μέχρι στιγμής.

One_For_All

Πιστεύω είναι περιττό να σχολιάσω την εξαιρετική δουλειά που έγινε στο τεχνικό κομμάτι και σε αυτό το επεισόδιο. Το Studio Bones δε θεωρείται άδικα ένα από τα κορυφαία animation studio στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου. Η μουσική ήταν ατμοσφαιρική, ταίριαζε με τη φορτωμένη ατμόσφαιρα της μάχης και συνδυάστηκε εξαιρετικά με το, πάντοτε εξαιρετικό, animation της σειράς. Και σε επίπεδο παραγωγής το My Hero Academia είναι από τα καλύτερα anime που προβάλλονται αυτή τη στιγμή και αποτελεί ακόμα ένα παράσημο στο πολύ επιτυχημένο Studio Bones.

Πλέον, ο κόσμος του My Hero Academia αλλάζει όψη. Ο All Might, χωρίς τα αποθέματα δύναμης του One for All, δε θα βρίσκεται εκεί ως το ακλόνητο σύμβολο ειρήνης και κάποιος πρέπει να αναλάβει αυτό το καθήκον. Και όλοι ξέρουμε ποιος είναι αυτός…!

1502967711435

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.