Esports, Gaming, League of Legends, The Worlds Out There

Το Σύμπαν του League of Legends

To League of Legends, ένα από τα πιο διάσημα online παιχνίδια όλων των εποχών, κυκλοφόρησε πριν από 7 χρόνια και γρήγορα κατέκτησε τον κόσμο. Βασισμένο σε μια πετυχημένη συνταγή, έδωσε στον κόσμο μια πληθώρα χαρακτήρων με τους οποίους μπορούν να πολεμούν, να συνεργάζονται και να αποδεικνύουν τις ικανότητες τους. Βέβαια, εκτός από το καθαρά ανταγωνιστικό στοιχείο του παιχνιδιού η Riot προσπαθούσε(κάποιες φορές με επιτυχία και κάποιες όχι) να αναπτύξει και το γενικότερο υπόβαθρο του παιχνιδιού.

Ένα λοιπόν από τα πιο αγαπητά, αλλά και πιο πονεμένα συνάμα, κομμάτια του παιχνιδιού ήταν το lore. Οι ιστορίες των champions του παιχνιδιού και τα μεγάλα γεγονότα που συγκλόνιζαν τη Runeterra ήταν κάτι το οποίο η Riot δυσκολευόταν αρκετά να οργανώσει.

Και εκεί ήρθε το Universe!

Image converted using ifftoany demacia-silvermere

Το Σύμπαν του League of Legends έχει ως σκοπό να μαζέψει σε ένα σημείο όλο το canon lore του παιχνιδιού. Αν και είναι ακόμα σε beta έκδοση, οι πρώτες εικόνες είναι εντυπωσιακές. Γιατί εκεί δεν βρίσκονται μόνο οι βιογραφίες των ηρώων και οι ιστορίες που έχουν ανέβει κατά καιρούς, αλλά και νέα artworks, σχέσεις χαρακτήρων σύμφωνα με την καταγωγή τους και οργανωμένες καρτέλες για τις διάφορες πολιτείες της Runeterra. Επίσης με μια μικρή αναζήτηση μπορεί κανείς εύκολα να εντοπίσει soundtracks, νέα διηγήματα και ακόμα περισσότερες πληροφορίες για τους περισσότερους champions του παιχνιδιού.

card_shurima_ph1_v2 diana-splash-bg

Ως παίκτης του παιχνιδιού εδώ και χρόνια, μπορώ να πω πως λατρεύω το Universe! Πολλά πετυχημένα video games στηρίζονται σε μεγάλη βάση στο lore τους. Αν και ο σκοπός του League παραμένει ο ίδιος(ανταγωνισμός, ladders, esports), πιστεύω πως η προσθήκη, ενός τόσο οργανωμένου σύμπαντος ιστοριών, θα δώσει μεγαλύτερο βάθος στο παιχνίδι. Αλλά κυρίως θα ικανοποιήσει τη δίψα πολλών παιχτών να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για τους αγαπημένους τους χαρακτήρες χωρίς να χρειάζεται να ψάχνουν ώρες για παλιές και ξεχασμένες ιστορίες.

Πλέον ό,τι είναι canon, είναι στο Universe.

Good Job Riot, Good Job!

Το Σύμπαν του League of Legends στα Ελληνικά

act-3-world-layer-base act-2-world-layer-foreground

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.