Game of Thrones, Game of Thrones Season 8, Let's talk about..., Reviews Σειρών, The Worlds Out There, Σειρές

1. Winterfell (GoT Season 8) review

Μετά από 20 μήνες το Game of Thrones επίστρεψε για μία και τελευταία σεζόν. Το πρώτο επεισόδιο της «μεγαλύτερης» σειράς στον κόσμο, έφερε τον τίτλο Winterfell και είδε τους περισσότερους πρωταγωνιστές να συναντώνται στο πάλαι ποτέ κραταιό κάστρο των Stark, έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τους νεκρούς.

ΠΡΟΣΟΧΗ σε όσους δεν έχουν δει ακόμα το επεισόδιο, καθώς ακολουθούν μεγάλα SPOILERS για την ιστορία.

0868831

Το επεισόδιο ξεκινάει με την Daenerys Targaryen και τον Jon Snow να φθάνουν στο Winterfell φέρνοντας μαζί τους όλο το στρατό της Μητέρας των Δράκων και τους δύο εναπομείναντες δράκους επίσης. Ωστόσο, αυτό που γίνεται σαφές από τα πρώτα κιόλας λεπτά του επεισοδίου είναι πως η συμμαχία των δύο ηρώων δε θα γίνει εύκολα δεκτή και από το υπόλοιπο Westeros, πόσο μάλλον από το Βορρά που έχρισε ως βασιλιά του τον Jon Snow. Από τα πιο σημαντικά ίσως στοιχεία του επεισοδίου είναι πως και η Sansa και Arya δε δείχνουν να συμπαθούν την απόφαση του Jon να «bend the knee», θυμίζοντάς μας πως η μάχη του θρόνου δε σταματάει στο Westeros ούτε την ύστατη στιγμή. Ένα από τα πιο ωραία σημεία του επεισοδίου είναι οι συναντήσεις χαρακτήρων με ιστορία μεταξύ τους, οι οποίοι πλέον όλοι έχουν μαζευτεί στο Winterfell. Το επεισόδιο έχει πολλές τέτοιες σκηνές, οι οποίες μας θυμίζουν την εξέλιξη των ηρώων και της ιστορίας στις τόσες σεζόν της σειράς.

Εν αντιθέσει, σε αντίθετη ρότα φαίνεται να κινούνται τα πράγματα στην πρωτεύουσα, στην οποία δεν είδαμε και κάτι τρομερό είναι η αλήθεια. Η Cersei, δεν είναι διατεθειμένη να βοηθήσει κανέναν στη μάχη με του White Walkers και διατάζει μάλιστα τον Bronn να σκοτώσει τα αδέρφια της (αν επιζήσουν απέναντι στους νεκρούς), ενώ ο Euron Greyjoy, ήθελε και κατάφερε επιτέλους να κοιμηθεί μαζί της. Είναι ενδιαφέρον να δούμε αν τελικά ο Bronn θα στραφεί ενάντια στον Jamie και τον Tyrion, κάτι που το θεωρώ πολύ απίθανο. Επίσης είδαμε  τη διάσωση της Yara από τον Theon, η οποία όμως μου φάνηκε πολύ βεβιασμένη και με «plot armor», και τη θέληση του δεύτερου να βοηθήσει τους Starks. Γενικά, δε θεωρώ πως δε θα έχουμε πολύ υλικό από τον King’s Landing, τουλάχιστον μέχρι το φινάλε της σειράς.

Queen Cersei (Lena Headey) smiling that smile of hers on Game of Thrones. Shoulder pads courtesy Julia Sugarbaker.

Εδώ θα ήθελα να κάνω μία μικρή αναφορά σε δύο από τις αγαπημένες μου σκηνές του επεισοδίου, πριν περάσουμε στο ζουμί της πλοκής. Πρώτη είναι η σκηνή που ο Tormund μαζί με άνδρες της Night’s Watch βρίσκουν το νεαρό Ned Umber τελετουργικά σκοτωμένο από τον Night King, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο θέλει να στείλει το μήνυμα πως είναι πλέον κοντά. Εξαιρετικά όμορφα γυρισμένη σκηνή, με αρκετό τρόμο, ειδικά όταν ο μικρός «ξύπνησε» από το θάνατο. Η δεύτερη σκηνή είναι η συνάντηση της Daenerys και του Sam, κατά την οποία ο Sam μαθαίνει το τραγικό τέλος της οικογένειας του από τις φλόγες των δράκων της Danny. Θεωρώ πως αυτή θα είναι μια αρκετά σημαντική στιγμή, ειδικά αν αναλογιστούμε το σημαντικότερο γεγονός που μας έδωσε το πρώτο φετινό επεισόδιο.

3512224-00cover

Ο Jon Snow, έμαθε επιτέλους πως δεν απλός μπάσταρδος, αλλά είναι ο γιος του Rhaegar Targaryen και της Lyanna Stark και άρα ο νόμιμος διάδοχος του θρόνου!  Και όλα αυτά ενώ πριν λίγο καβάλησε και δράκο, δείχνοντας πως το αίμα των Targaryen κυλάει για τα καλά στις φλέβες του. Το θέμα είναι τι θα γίνει τώρα. Ο Jon είναι ο μοναδικός χαρακτήρας της σειράς (μαζί με τον Ned Stark) που έχει δείξει όλα τα στοιχεία ενός καλού και τίμιου βασιλιά, που πρώτα απ’ όλα υπολογίζει το λαό του. Αντίθετα, η Daenerys στη διεκδίκηση του θρόνου έχει κάνει πολλά λάθη και προσπαθεί πολλές φορές υπερβολικά να δείξει άξια του θρόνου (βλ. παραπάνω με τους Tarly). Θα επιλέξει λοιπόν ο Jon να διεκδικήσει το θρόνο ή θα αφήσει την Daenerys να συνεχίσει να είναι η μοναδική βάσιμη διεκδικήτρια του;

bran-stark-waiting-for-an-old-friend

Στην τελευταία σκηνή του επεισοδίου, ο Jamie Lannister φτάνει στο Winterfell, αντικρίζοντας τον Bran. ΟΙ δύο αυτοί άνδρες, όταν ακόμα ο ένας ήταν παιδί, μπορούμε να πούμε πως πυροδότησαν τα γεγονότα της ιστορίας. Πλέον, με τον Bran να γνωρίζει τα πάντα και ακόμα περισσότερα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιμετωπίσει τον αλλαγμένο πλέον Jamie. Όλοι οι μεγάλοι παίχτες εκτός της Cersei είναι πλέον στο Winterfell και το παιχνίδι του θρόνου και της επιβίωσης είναι έτοιμο να ξεκινήσει.

Γενικά
Το πρώτο φετινό επεισόδιο ήταν ένα κλασσικό πρώτο επεισόδιο σεζόν του Game of Thrones. Δε μας έδωσε καθόλου δράση και έχτισε την ατμόσφαιρα για τον πανικό που έρχεται στα επόμενα. Σε κάποια σημεία ένιωσα πως ήταν λίγο γρήγορο το γράψιμο και οι σκηνές έγιναν με μοναδικό σκοπό να προχωρήσουν την πλοκή, ωστόσο, όπως φαίνεται όλα θα αλλάξουν από το επόμενο επεισόδιο. Το τέλος είναι πια εδώ! 

To trailer του δεύτερου επεισοδίου:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.