The Worlds Out There, Βιβλία Φαντασίας, Ελληνικό Fantasy, Λογοτεχνία

Beer-o Quest, του Χρήστου Κεσκίνη

Τέσσερεις µορφές έβγαιναν από την δυτική πύλη της πόλης. Μπροστά προχωρούσε µία τεράστια µυώδης σιλουέτα. Λίγο πίσω της, προσπαθώντας να τον ακολουθήσει µε τα µικρά του πόδια, ένας νάνος. Μιλούσαν δυνατά µεταξύ τους γελώντας και πειράζοντας ο ένας τον άλλο. Σε αρκετή απόσταση και, κοιτώντας συνέχεια δεξιά και αριστερά σαν κάτι να φοβόταν, µία µορφή λεπτεπίλεπτη και αιθέρια. Δεν φαινόταν να περπατάει, µα σχεδόν πετούσε πάνω από τα έδαφος, µην αφήνοντας καν ίχνη. Τέλος, ένας γέρος, σκυµµένος πάνω στο µπαστούνι του, προσπαθούσε να ακολουθήσει του υπόλοιπους, όµως πάντα από απόσταση και παρακολουθώντας κάθε τους κίνηση. Με την πρώτη µατιά έδειχνε να είναι ένας ανήµπορος γεράκος, µα αν κάποιος τον πλησίαζε, θα καταλάβαινε το λάθος του. Τα γεµάτα ενέργεια µάτια του πρόδιδαν πως, παρά τα χρόνια του, ήταν έτοιµος να τα βάλει µε τους πιο ισχυρούς αντίπαλους.

Οι Ήρωες υπάρχουν! Όποτε τους χρειάστηκε η Αυτοκρατορία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσµα. Και, αν δεν πιστεύετε στην ύπαρξή τους, δεν έχετε παρά να προσπαθήσετε να κάνετε κακό στην Αυτοκρατορία. Αν δεν είναι µεθυσµένοι, να είστε σίγουροι πως θα σας σταµατήσουν! Αλλά πρώτα, ας στήσουµε τα πιόνια κι ας βάλουµε µια µπύρα, γιατί µία ακόµη παρτίδα Beer-o Quest ξεκινάει… (από το οπισθόφυλλο)

Beer-o QuestΠολλές φορές αναρωτιέμαι ποια είναι τελικά η δύναμη της φαντασίας. Ένα είδος γεμάτο με μαγευτικούς τόπους, παράξενες φυλές, μυστηριώδεις και παράξενες ιστορίες, από μόνο του δίνει μια πληθώρα λόγων για να το αγαπήσεις. Το Beer-o Quest, του Χρήστου Κεσκίνη, έρχεται να μας δώσει μια διαφορετική, μα γνώριμη ματιά στην απόλαυση της ανάγνωσης ενός φανταστικού έργου, συνδυάζοντας όλα τα δυναμικά χαρακτηριστικά του είδους με ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα.

Η ιστορία ακολουθεί μια ομάδα Ηρώων που εξερευνούν μαγευτικούς τόπους και έρχονται αντιμέτωποι με το σκοτάδι, υπερνικώντας το με θάρρος, εφευρετικότητα και εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο. Ένα παραμύθι, σαν αυτά που αξίζει να διαβάζει κανείς, μα και μια περιπέτεια που μας θυμίζει αξίες και ιδανικά τα οποία αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του φανταστικού. Η γραφή είναι περιγραφική, ενώ η ιδιαίτερη γραμματοσειρά του βιβλίου δίνει μια άλλη διάσταση στην ανάγνωση. Το “Beer-o Quest” παρά το μικρό του μέγεθος και το γρήγορο ρυθμό του, σου δίνει μια ολοκληρωμένη ιστορία και ένα ταξίδι που αξίζει πραγματικά να απολαύσεις με ένα ποτήρι μπύρα για συνοδεία.

Λατρεύω τα βιβλία που μένουν πιστά σε αυτό που πρεσβεύουν και το “Beer-o Quest” αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα. Όπως διαβάζουμε και στην εισαγωγή, ο συγγραφέας αντλώντας έμπνευση από τις δικές του ηρωικές περιπέτειες με την παρέα του στο Hero Quest, ήθελε να γράψει ένα βιβλίο φόρο τιμής στο παιχνίδι που λάτρεψε από μικρός. Και πραγματικά το “Beer-o Quest” είναι ένα τέτοιο βιβλίο. Στις σελίδες του νιώθεις και εσύ μέλος της ιστορίας. Νοιάζεσαι για τους Ήρωες, όπως νοιάζονται και αυτοί για το καλό και το δίκαιο. Η εξέλιξη του σε κάνει να νιώθεις και εσύ μέλος μιας παρέας που απολαμβάνει το δικό της ηρωικό ταξίδι, μόνο που αυτό γίνεται στις σελίδες ενός βιβλίου παρά στο ταμπλό ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού. Αν σου αρέσουν τα παιχνίδια ρόλων, οποιασδήποτε μορφής, τότε το “Beer-o Quest” είναι σίγουρα ένα βιβλίο που θα αγαπήσεις.

 «Η μαγεία, η φωτιά και το ατσάλι, δεν μπορούν να καταστρέψουν την πραγματική φιλία… ειδικά όταν αυτή συνοδεύεται από μια παγωμένη μπύρα» (από την εισαγωγή του βιβλίου).

Ο Συγγραφέας
Χρήστος Κεσκίνης
Ο Κεσκίνης Χρήστος γεννήθηκε, σπούδασε και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, περίπου 11 αιώνες μετά την εποχή που θα ήθελε. Από πολύ μικρή ηλικία έγραφε μικρές ιστορίες καθώς και στίχους τραγουδιών για δική του ευχαρίστηση, και τα μοίραζε σε γνωστούς και φίλους. Του αρέσει να μελετά τους μύθους και τις παραδόσεις και να τις χρησιμοποιεί μέσα στις ιστορίες του. Όταν διάβασε σε μία συνέντευξη του Stephen King ότι όλοι μας έχουμε μία ιστορία να διηγηθούμε και απλά κάποιοι δεν τα καταφέρνουν, αποφάσισε να γράψει την δική του ιστορία. Το πρώτο του βιβλίο κυκλοφόρησε το 2016 με τίτλο “Bifrost-The Path of Warriors”. Το δεύτερο βιβλίο του τιτλοφορείται “Beer-o Quest” και βρήκε τον δρόμο του το 2018. Έχει συμμετάσχει σε ανθολογίες όπως «Οι θρύλοι του Σύμπαντος Νο V», «Η πτώση των Θεών», «Το ξύπνημα», «Το έπος της φαντασίας» και «Ζυθολογοτεχνία». Επίσης δημοσιεύει ιστορίες και αρθρογραφεί σε διάφορες ιστοσελίδες. Διατελεί ενεργό μέλος του Συλλόγου Φίλων Heavy Metal και Λογοτεχνίας του Φανταστικού Excalibur Thessaloniki από το 2008 καθώς και του Συλλόγου Φίλων Tolkien Ελλάδος The Prancing Pony από το 2015. Όταν δεν γράφει, παίρνει το σπαθί του και κυνηγάει φανταστικούς εχθρούς στα βουνά.

 

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.