Final Fantasy XV, Gaming, The Worlds Out There, Νέα

Final Fantasy XV: Episode Ignis Review + Νέα DLC το 2019!

Η αλήθεια είναι πως το άρθρο αυτό έχει αργήσει πολύ καιρό. Στο Manwe Stories έχω καλύψει σε μεγάλο βαθμό τα πάντα γύρω από το Final Fantasy XV, την πιο πρόσφατη προσθήκη στην ιστορική σειρά παιχνιδιών της Square Enix. Όμως, λόγω στρατιωτικής θητείας και έλλειψης χρόνου, δεν πρόλαβα να παίξω σύντομα το τελευταίο DLC του παιχνιδιού. Έτσι, παρόλο που έχει περάσει πολύς καιρός από την κυκλοφορία του, αποφάσισα (για να μη μείνει και ημιτελές το αφιέρωμα στο παιχνίδι) να κάνω ένα σύντομο review του Episode Ignis, συνδυάζοντας, ωστόσο, το άρθρο με τα νέα για το επόμενο κύμα DLC του παιχνιδιού που έρχονται μέσα στο 2019.

DDE-noscale
Episode Ignis Review

To Episode Ignis είναι το τελευταίο DLC αφιερωμένο σε έναν από τους τρεις συμπρωταγωνιστές του Final Fantasy XV. Περιγράφει τα γεγονότα που οδήγησαν στην τύφλωση του Ignis, αλλά και στη μάχη του με τον Ardyn Izunia, τον μεγάλο εχθρό του παιχνιδιού. Η συγκεκριμένη σκηνή θεωρώ πως ήταν από τις όμορφα συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές του Final Fantasy XV και είναι και αυτή που απογείωσε το DLC στην κορυφή εν συγκρίσει με τους προκατόχους του.

Βέβαια, το Episode Ignis ήταν γενικότερα εξαιρετικό. Είχε ωραίο σύστημα μάχης, ίσως το πιο απολαυστικό από τα προηγούμενα DLC, ενώ η ιστορία του ήταν μία υπενθύμιση όλων των καλών στοιχείων του παιχνιδιού. Συγκίνηση, η ανάμνηση του ελπιδοφόρου παρελθόντος, αλλά και η απαραίτητη θυσία για το μέλλον, αποτελούν τα κύρια θέματα πάνω στα οποία έχει βασιστεί όλη η ιστορία του Final Fantasy XV και το Episode Ignis πάτησε πάνω σε αυτούς τους άξονες, δίνοντας μας ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Μετά το DLC, ο Ignis καθιερώθηκε ως ο πιο ηρωικός πρωταγωνιστής μετά τον ίδιο τον Noctis, υπερκαλύπτοντας δυστυχώς του in-game buddies του.

Το μοναδικό ψεγάδι του DLC, είναι κοινό με τους δύο προηγούμενους προκατόχους του. Παρόλο που μας παρουσίασε ένα υπέροχο κομμάτι της ιστορίας, με πολύ όμορφο τρόπο, το τελικό αποτέλεσμα  ήταν αρκετά σύντομο και, προσωπικά, με άφησε να θέλω περισσότερα. Η αλήθεια όμως είναι, πως εδώ, τουλάχιστον, είχαμε και ένα εναλλακτικό τέλος στην ιστορία, δίνοντας έτσι λίγο περισσότερο χρόνο στη συνολική διάρκεια του DLC.

Final-Fantasy-XV-Episode-Ignis

Γενικά
Το Episode Ignis είναι, πέρα από κάθε αμφιβολία, το καλύτερο DLC του Final Fantasy XV μέχρι στιγμής. Είχε βάθος, συγκινητική ιστορία και όμορφη εξέλιξη του κεντρικού ήρωα, ενώ δυστυχώς πονούσε και αυτό από την περιορισμένη χρονική του διάρκεια.

Γενική Βαθμολογία
8.5/10

 

Final-Fantasy-XV_2018_01-16-18_007-768x432Τα Νέα DLC του Final Fantasy XV

Στις αρχές του μήνα και στα πλαίσια της PAX Eest, ανακοινώθηκε άλλο ένα επερχόμενο κύμα DLC για το Final Fantasy XV, λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του Royal Edition. Τα νέα DLC θα μας εισάγουν σε μία εναλλακτική ίσως πραγματικότητα, δίνοντας ένα διαφορετικό φινάλε στο παιχνίδι, το οποίο «θα μπορούσε να συμβεί». Τα νέα επεισόδια θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2019 και θα συνοδεύονται από νέο ηχητικό θέμα από τη συνθέτη Yoko Shimomura.
Αυτά θα είναι:

 1. The Conflict of the Sage”
  Το πρώτο πλήρες DLC, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στον Ardyn, την έχθρα του με τον υπόλοιπο οίκο των Lucis, αλλά και τη μυστηριώδη σχέση του με τα Astrals.
 2. Aranea Highwind DLC”
  Το συγκεκριμένο θα αποτελεί ένα μικρότερης έκτασης DLC, αφιερωμένο στην Aranea, το Niflheim και το Starσcourge. Σύμφωνα με την Square Enix, “η τελευταία ημέρα της Αυτοκρατορίας θα είναι και η χειρότερη για την Aranea”.
 3. The Choice of Freedom”
  Μία από τις πιο αναμενόμενες προσθήκες στην ιστορία, το τρίτο «μεγάλο» DLC θα αναφέρεται στη Lunafreya. Λογικά θα είναι και η playable χαρακτήρας του και κατά πάσα πιθανότητα θα έχει να κάνει με το πεπρωμένο της κεντρικής ηρωίδας.
 4. The Final Strike”
  Το τελευταίο DLC για το 2019, και κατά πάσα πιθανότητα το τελευταίο γενικότερα, θα επιστρέψει τα φώτα στον Noctis και την τελική μάχη του κεντρικού ήρωα του παιχνιδιού.

 

Μετά το πρώτο κύμα DLCs, το Royal Edition και πλέον την ανακοίνωση για το δεύτερο μέρος πρόσθετων επεισοδίων, θεωρώ πως στο Final Fantasy XV ταιριάζει απόλυτα ο τίτλος «Ημιτελές Αριστούργημα». Η βάση του παιχνιδιού, το βάθος του κόσμου, οι χαρακτήρες και οι αλληλεπιδράσεις τους, είναι όλα εκπληκτικά, αλλά δυστυχώς ποτέ δεν έφτασαν στα χέρια μας ως ένα ολοκληρωμένο πακέτο. Τουλάχιστον, στην Square Enix αντιλήφθηκαν το λάθος τους και προσθέτουν συνεχώς νέο υλικό στο παιχνίδι. Ελπίζω τα φετινά DLC να είναι και αυτά στο επίπεδο του Episode Ignis, ή, και γιατί όχι, ακόμα καλύτερα! 

ffxv2

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.