Game of Thrones, Game of Thrones Season 7, Reviews Σειρών, The Worlds Out There, Νέα, Σειρές

Game of Thrones Σεζόν 7: Ανασκόπηση του 2ου επεισοδίου

Μετά την ηρεμία του πρώτου επεισοδίου, το δεύτερο μας έδωσε μια μικρή γεύση όλων αυτών που έρχονται στη συνέχεια της σειράς. Το “Stormborn” περιείχε πολλές αναφορές στις προηγούμενες σεζόν της σειράς (κυρίως στην πρώτη), εστίασε σε λιγότερους χαρακτήρες και έκλεισε με μία φοβερή ναυμαχία στο τέλος, κάτι που ζητούσα πολύ και το ξέρετε όσοι τα λέμε μέσω facebook.

1 2

 Το επεισόδιο ξεκίνησε μία βροχερή νύχτα στο Dragonstone με αναδρομή στη γέννηση της Daenerys της Θυελλογέννητης. Στο meeting που έχει με τον Tyrion και τον Varys, φαίνεται για ακόμη μία φορά το κοφτερό μυαλό του νάνου, ο οποίος την συμβουλεύει να κατακτήσει το Westeros με στρατηγική, κερδίζοντας τους ανθρώπους των βασιλείων, παρά να κάνει μία καθολική επίθεση στο King’s Landing. Εύκολα κερδίζεις το θρόνο, αλλά δύσκολα τον κρατάς. Αυτή είναι μία αλήθεια την οποία γνωρίζει καλά ο Tyrion και κατ’ εμέ αποτελεί από τα δυνατότερα όπλα που θα μπορούσε να έχει η Μητέρα των Δρακών. Στα πλαίσια αυτής της συζήτησης η Danny έρχεται αντιμέτωπη με τον Varys και τον κρίνει για το παρελθόν του. Ο ευνούχος της απαντά ήρεμα και αποφασιστικά πως ότι κάνει το κάνει για το λαό και πως την επέλεξε για βασίλισσα.

3 4

Αργότερα φτάνει στο Dragonstone και η Melissandre και έχουμε την πρώτη συζήτηση για τον Jon Snow στο στρατόπεδο της Daenerys. Η σειρά μας οδηγεί ξεκάθαρα στη συμμαχία δύο εκ των δημοφιλέστερων χαρακτήρων της καθώς και οι δύο φαίνεται να έχουν τα χαρακτηριστικά του ήρωα που θα σώσει τον κόσμο (Anakin Skywalker μη γίνουν μόνο!). Η Daenerys αποφασίζει να καλέσει τον Jon στο κάστρο ζητώντας την υποταγή του, ενώ παράλληλα οργανώνει το σχέδιο της για την κατάκτηση του Westeros. Ο Tyrion (ποιος άλλος θα το έφτιαχνε το battle plan!) προτείνει μία στρατηγική κατά την οποία οι συμμαχικές δυνάμεις του Dorne και των Tyrell θα αποκλείσουν το King’ s Landing, ενώ παράλληλα οι Άσπιλοι και οι Dothraki θα επιτίθονται στο Casterly Rock. Έξυπνο σχέδιο, αλλά ποτέ μη λες ποτέ. Όλοι συμφωνούν, ενώ η Olenna Tyrell συμβουλεύει την Danny κατ’ ιδίαν και αργότερα οι Γκριζοσκώληκας και η Missandei έχουν την πρώτη ιδιαίτερη ερωτική σκηνή τους.   

5 6

Παράλληλα, στην πρωτεύουσα τα δύο αδέρφια- εραστές Lannister προσπαθούν και με τη σειρά τους να μαζέψουν συμμάχους. Η Cersei καλεί στο Σιδηρούν Θρόνο άρχοντες φιλικά προσκείμενους στου Tyrell με σκοπό να τους πάρει με το μέρος της, αλλά τελικά ίσως ο Jamie να έχει μεγαλύτερη επιτυχία σε αυτό, καθώς φαίνεται να κερδίζει τον άρχοντα Randyll Tarly μετά την κατ’ ιδίαν συνομιλία τους. Επίσης, έχουμε μία πρώτη ματιά σε ένα κρυφό όπλο του King’s Landing. Στις κατακόμβες ο Maester Qyburn οδηγεί τη βασίλισσα στο μέρος που φυλάσσονται τα οστά των νεκρών δράκων του Aegon του Κατακτητή. Οι τεχνίτες της πρωτεύουσας κατάφεραν να φτιάξουν μία βαλλίστρα, τα βέλη της οποίας εύκολα διαπέρασαν το κρανίο του Balerion, του μεγαλύτερου δράκου του Aegon. Σίγουρα θα δούμε αυτό το όπλο στη μεγάλη μάχη που προμηνύεται, αν και αμφιβάλλω κατά πόσο αποτελεσματικό μπορεί να φανεί.

7 8

Στο Winterfell, ο Jon αποφασίζει να πάει στο Dragonstone εν μέσω πολλών αντιδράσεων. Οι λόγοι για τους οποίους αποφασίζει αυτήν την τολμηρή κίνηση είναι η γνώση του για τη δύναμη των White Walkers και η επιπλέον πληροφορία πως στο Dragonstone υπάρχει μεγάλη ποσότητα Δρακόγυαλου (έφτασε το γράμμα του Sam από το προηγούμενο επεισόδιο). Τελικά αφήνει ως Άρχοντα του Winterfell την Sansa, αφού πρώτα προειδοποιεί εντόνως τον Baelish να μείνει μακριά της, δίπλα από το άγαλμα του Ned Stark. Θα τολμήσω να κάνω μία πρόβλεψη πως αυτή θα είναι η τελευταία σεζόν του Μικροδάχτυλου στη σειρά.

9 10

Η μικρότερη αδερφή Stark συναντιέται ξανά με τον Πίτα και μαθαίνει πως ο Jon κατέκτησε το Winterfell. Αποφασίζει λοιπόν να αλλάξει διαδρομή και να γυρίσει σπίτι, όμως στο δρόμο έχει μία απρόσμενη επίσκεψη. Στην πιο όμορφη ίσως σκηνή της σειράς, μία αγέλη λύκων επιτίθεται στη μικρή. Αρχηγός της αγέλης είναι η Nymeria, ο ανταρόλυκος που είχε μεγαλώσει η ίδια η Arya και άφησε ελεύθερο στην πρώτη σεζόν για να γλιτώσει από τα χέρια του Joffrey. Σε μία σύντομη, αλλά έντονα συναισθηματική σκηνή, η Nymeria φεύγει και δεν ακολουθεί την Arya, σε μία κίνηση που δηλώνει το πόσο έχουν αλλάξει και οι δύο στα χρόνια που πέρασαν.

11 12

Στην άλλη άκρη του χάρτη, ο Sam επαναστατεί για άλλη μια φορά. Μετά την εξέταση του Jorah, ο Archmaester Ebrose καταλαβαίνει πως δεν υπάρχει τρόπος να σωθεί ο άνδρας, όμως ο Sam έχει άλλη άποψη. Αψηφώντας τις συμβουλές του Archmaester (με τον οποίο έχουν εξαιρετική χημεία είναι η αλήθεια) δοκιμάζει μία θεραπεία του Maester Pylos. Το επεισόδιο δε μας δείχνει παρά κάποιες σκηνές από την επίπονη διαδικασία, αλλά πιστεύω πως και θα επιτύχει και θα δούμε ακόμα πολλά περισσότερα από τους χαρακτήρες στο Oldtown. Θέλω φέτος να είναι μία σεζόν αποκαλύψεων και δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον άλλο εκτός του Sam για να βρει πληροφορίες και να μας εισάγει ακόμα περισσότερο στη μυθολογία του Westeros. Όσο για τον Jorah, δεν πεθαίνει με τίποτα!

13 14

Το επεισόδιο ολοκληρώθηκε με μία σύντομη αλλά επική ναυμαχία. Ο θεότρελος Euron Greyjoy  επιτίθεται στο στόλο της Yara, σκοτώνει δύο από τις Sand Snakes (την Obara και τη Nymeria) και απαγάγει την Ellaria Sand και την Tyrene. Η πιο χαρακτηριστική ίσως σκηνή της σύγκρουσης αυτής είναι όταν κρατά τη Yara απέναντι στο Theon προκαλώντας τον να επιτεθεί, αλλά αυτός εγκαταλείπει το πλοίο και βουτάει στη θάλασσα. Είναι εμφανές πως ο Theon δεν έχει ξεπεράσει το μετατραυματικό σοκ από τα βασανιστήρια του Ramsay, αλλά κάτι μου λέει πως θα είναι αυτός που θα σκοτώσει στο τέλος τον Euron!  

Game of Thrones Σεζόν 7

 

 

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.