Game of Thrones, Game of Thrones Season 7, Reviews Σειρών, The Worlds Out There, Νέα, Σειρές

Game of Thrones Σεζόν 7: Ανασκόπηση του 3ου επεισοδίου

The Queen’s Justice”. Ο τίτλος του 3ου φετινού επεισοδίου του Game of Thrones δε θα μπορούσε να περιγράφει καλύτερα την εξέλιξη του. Οι Lannisters έδειξαν τα δόντια τους, νίκησαν σε πολλαπλά στρατόπεδα την Daenerys και το μόνο που μένει για τη Μητέρα των Δράκων είναι να περάσει στην ολική επίθεση και να αμολήσει το «βαρύ πυροβολικό».

1 2

Το επεισόδιο ξεκίνησε με την πιο αναμενόμενη ίσως συνάντηση από την αρχή της σειράς. Ο Jon Snow, ο Βασιλιάς του Βορρά, συναντήθηκε επιτέλους με την Daenerys Targaryen, τη Μητέρα των Δράκων, με τους χίλιους και έναν ακόμα τίτλους. Η Daenerys ζήτησε την υποταγή του, τονίζοντας πως κατά το παρελθόν μόνο όταν ένας Targaryen βρισκόταν στο θρόνο και ένας Stark προστάτευε το Βορρά, υπήρχε ειρήνη στο Westeros. Αντιθέτως, ο Jon ήρθε εκεί για να ζητήσει τη βοήθεια της ενάντια στους White Walkers, κάτι το οποίο όπως ήταν λογικό, κανείς στο Dragonstone δεν πίστεψε. Εκτός, από τον Tyrion. Ο νάνος είναι καλός στα λόγια και αυτό είναι εμφανές. Αποτέλεσε, όπως και περιμέναμε, το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους δύο ηγέτες και τελικά με τη βοήθεια του η Daenerys πείστηκε να αφήσει τον Jon να εξορύξει το Δρακόγυαλο του Dragonstone. Η πρώτη συμφωνία μίας μεγάλης συμμαχίας; Πιθανώς.

3 4

Εκτός από το «ζουμί» της πλοκής στο Dragonstone, είχαμε και μερικές πολύ όμορφες ακόμα σκηνές. Από το βλέμμα του Jon όταν αντίκρισε τους δράκους της Daenerys, τη συζήτηση και τον αλληλοσεβασμό που έχει με τον Tyrion, μέχρι και την ανακοίνωση της καταστροφής του στόλου των Greyjoy από τον Euron, το κομμάτι του Dragonstone ήταν αρκετά πλούσιο σε ωραίες σκηνές και πλοκή. Η σκηνή που μου κέντρισε περισσότερο την προσοχή όμως, ήταν συζήτηση της Mellisandre με τον Varys, καθώς ο Jon ανέβαινε τα σκαλιά του κάστρου. Η ιέρεια θα αποχωρήσει για το Βολάντις, αφού πρώτα κατάφερε να φέρει κοντά τη Φωτιά και τον Πάγο, σε ένα τραγούδι που μόλις ξεκινάει. Όμως, θα επιστρέψει για να πεθάνει στο Westeros, όπως και ο ευνούχος συμβουλάτορας, προικονομώντας το μέλλον των δύο χαρακτήρων.

5 6

Στο King’s Landing ο Euron Greyjoy προελαύνει με τιμές ήρωα και παραδίδει το «δώρο» του στη Cersei. Αυτή τον διορίζει αρχηγό του στόλου και υπόσχεται το χέρι της αφού κερδηθεί ο πόλεμος. Πλέον ο Euron και ο Jamie είναι οι δύο αρχηγοί του στόλου και του στρατού τους King’s Landing, μιας δύναμης που μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Η Βασίλισσα δε χάνει χρόνο για να απολαύσει το δώρο της. Συναντά την Ellaria και την Tyrene στο κελί τους και αποφασίζει να πάρει εκδίκηση για το θάνατο της Myrcella με τον πιο οδυνηρό τρόπο. Δηλητηριάζει τη Tyrene και αφήνει τις δύο γυναίκες στο κελί τους. Μία μάνα να βλέπει το μοναδικό εν ζωή παιδί της να σβήνει και αυτή να μην μπορεί να κάνει τίποτα. Αυτή είναι η τιμωρία της Ellaria Sand.

Αργότερα η Cersei κάνει σεξ με τον αδερφό της για άλλη μία φορά, χωρίς πλέον να νοιάζεται αν τους δει κανείς, καθώς ανοίγει εύκολα την πόρτα στην υπηρέτρια που την ενημερώνει για την άφιξη ενός εκπροσώπου της τράπεζας του Braavos. Η Cersei του θυμίζει πως A Lannister always pays his debts” και φαίνεται να κερδίζει άλλον έναν δυνατό σύμμαχο.

7 8

Ο Baelish προσπαθεί ακόμα να επηρεάσει με τις κουβέντες τη Sansa, η οποία όμως φαίνεται να διοικεί σωστά το Winterfell. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο ωραία στην πρωτεύουσα του Βορρά, καθώς η προμήθειες φαγητού είναι ελάχιστες. Εν μέσω των θεωριών του Μικροδάχτυλου, ένας φρουρός του καλεί στην πύλη. Προς έκπληξη της  Sansa, ο μικρός αδερφός της, ο Bran, επέστρεψε σπίτι του. Τρέχει να τον αγκαλιάσει και μετά οι δύο τους μιλούν για όλα αυτά που έχουν γίνει κάτω από τα ιερά δέντρα του Winterfell. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης ο Bran είναι παγωμένος και προσπαθεί να της εξηγήσει το ρόλο του ως το Κοράκι με τα Τρία Μάτια. Βέβαια, δε βοηθάει καθόλου πως αποφασίζει να της δείξει τις δυνάμεις του θυμίζοντας της τη νύχτα του γάμου της (και του βιασμού της) με τον Ramsay Bolton. Ο Bran είναι εμφανώς ένας άλλος άνθρωπος, έχει διαφορετικό σκοπό από τους περισσότερους χαρακτήρες στην ιστορία και σίγουρα θα παίξει τεράστιο ρόλο στα επόμενα επεισόδια (και ιδιαίτερα του χρόνου πιστεύω).

9 10

Τελικά, ο άτιμος ο Sam τα κατάφερε! Ο Jorah ζει και βασιλεύει, γιατρεύτηκε από την οστρακιά και είναι έτοιμος να επιστρέψει στην Daenerys. Ο πατέρας του Jorah, Jeor, είχε βοηθήσει πολλές φορές στο παρελθόν τον Sam, κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Night’s Watch και πλέον ο ίδιος ένιωσε πως ανταπόδωσε τη χάρη σώζοντας το γιο του. Βέβαια, παρόλο που δέχεται τα συγχαρητήρια του Archmaester Ebrose, θα έχει ως αγγαρεία να καθαρογράψει αρκετούς τόμους παλιών βιβλίων. Η αλήθεια είναι πως περίμενα μεγαλύτερες εξελίξεις στην Oldtown. Η ιστορία πάει αργά και ελπίζω πως μέσα σε αυτά τα βιβλία ο Sam θα ανακαλύψει περισσότερες πληροφορίες για το παρελθόν του Westeros.

11 12

Το επεισόδιο έκλεισε με άλλη μία στρατιωτική σύγκρουση. Για την ακρίβεια περισσότερες από μία. Η περιγραφή του σχεδίου εισβολής των Άσπιλων από τον Tyrion ήρθε σε αντίθεση με την παγίδα την όποια έστησαν οι Lannisters. Οι Άσπιλοι κατέκτησαν εύκολα το Casterly Rock, το οποίο είχε ελάχιστους φρουρούς, όμως είδαν το στόλο τους να καταστρέφεται από τον Euron. Παράλληλα, ο υπόλοιπος στρατός των Lannister, με αρχηγό τον Jamie, κινήθηκε και κατέλαβε το Highgarden, δίνοντας τέλος σε έναν άλλο σύμμαχο της Daenerys. Και εκεί ήρθε και η καλύτερη σκηνή του επεισοδίου. Ο Jamie, γνωρίζοντας πως έπρεπε να σκοτώσει τη γριά Olenna Tyrell, προέτρεψε την αδερφή του να δείξει σεβασμό. Έτσι, της έριξε ένα δηλητήριο στο ποτό, το οποίο της υποσχέθηκε πως θα τελειώσει τη ζωή της ανώδυνα. Όμως, η Βασίλισσα των Ακάνθων παρέμεινε η ίδια σκληρή ηγέτης που γνωρίζαμε τόσα χρόνια στη σειρά. Παραδέχεται στον Jamie πως ήταν αυτή που δηλητηρίασε τον γιο τους, Joffrey, και επιμένει να το πει στην Cersei. Η Olenna εκνεύρισε και προκάλεσε μέχρι την τελευταία της ανάσα και έφυγε με τον τρόπο που μόνο αυτή γνώριζε.

Game of Thrones Σεζόν 7            

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.