Star Wars, The Worlds Out There, Ιστορίες Κόμικς, Κόμικς

(Ιστορίες Κόμικς) Star Wars: Knights of the Old Republic

Στις ημέρες μας το Star Wars βρίσκεται σε ένα στάδιο ανασύνταξης, με την Disney να έχει αναλάβει τα ηνία και να οδηγεί το franchise σε μία νέα κατεύθυνση. Στις αλλαγές που έφερε η μεγάλη εταιρία μετά την εξαγορά της Lucasfilm, συμπεριλαμβάνεται και η καθιέρωση του canon, δηλαδή την αυθεντική πλοκή του σύμπαντος του Star Wars, η οποία αποτελείται από όλες τις κύριες ταινίες και τα animation (Clone Wars, Rebels), καθώς και όλες τις νέες ιστορίες που έχουν κυκλοφορήσει επί εποχής της Disney. Όλα τα υπόλοιπα πλέον λέγονται Legends (παλιότερα Expanded Universe) και θεωρούνται παράπλευρες ιστορίες.

KotorhandbookcoverandtitleΠροσωπικά, ήμουν και είμαι μεγάλος θαυμαστής των Legends, παρά την ταυτόχρονη αγάπη μου για το σύγχρονο Star Wars. Μέσα στα τόσα βιβλία και κόμικς που έχουν εκδοθεί υπάρχουν κακές, μέτριες, καλές και εξαίσιες ιστορίες, που μερικές φορές φτάνουν ή και ξεπερνούν σε ποιότητα την κεντρική ιστορία, ενώ άλλες φαίνονται σαν κακογραμμένο fanfiction. Μία από αυτές τις ιστορίες είναι η σειρά παιχνιδιών Star Wars: Knights of the Old Republic, τα δύο παιχνίδια της οποίας έχουν γνωρίσει καθολική αποδοχή και αγάπη από το κοινό.

Ωστόσο, αυτό το άρθρο δεν αφορά τη σειρά παιχνιδιών την οποία οι περισσότεροι φίλοι του Πόλεμου των Άστρων λίγο ή πολύ γνωρίζουν. Η ομώνυμη σειρά κόμικς Star Wars: Knights of the Old Republic της Dark Horse Comics ξεκίνησε να κυκλοφορεί στις 25 Ιανουαρίου 2006 και έτρεξε 50 συνολικά τεύχη μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου 2010. Η ιστορία του John Jackson Miller αποτέλεσε για χρόνια τη ναυαρχίδα των Star Wars κόμικς της Dark Horse και τις σελίδες της εμπλούτισαν πολλοί γνωστοί σχεδιαστές του γαλαξία που βρίσκεται πολύ πολύ μακριά μας.

KOTOR_0Το Knights of the Old Republic αποτελεί ουσιαστικά έναν πρόλογο του δημοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού, αλλά και τη συνεχεία της προγενέστερης σειράς Tales of the Jedi της Dark Horse. Η πλοκή τοποθετείται χρονικά 3964 χρόνια πριν τη μάχη του Yavin και ακολουθεί έναν νεαρό Jedi Padawan ονόματι Zayne Carrick, που, αν και δεν είναι ιδιαίτερα ταλαντούχος και ικανός, βρίσκει τον εαυτό του αντιμέτωπο με μία ομάδα φωνιάδων Δασκάλων Jedi. Οι δάσκαλοί του δολοφόνησαν τους υπόλοιπους Padawan της γενιάς του, ενώ επιπλέον κατηγορούν αυτόν ως υπαίτιο της αποτρόπαιης αυτής πράξης. Έτσι, ο Zayne αναγκάζεται να διαφύγει από τον πλανήτη Taris μαζί με τον γκάνκστερ Marn Hieroglyph και δύο Arkanians, την πολεμίστρια Jarael και τον τεχνικό Camper. Ο Zayne θα προσπαθήσει να καθαρίσει το όνομά του, ενώ ταυτόχρονα θα μπλεχτεί στον πόλεμο της Δημοκρατίας με τους Mandalorians.

 

Όπως είπαμε η σειρά αποτελεί έναν πρόλογο του θρυλικού ομώνυμου video game και πολλοί χαρακτήρες του εμφανίζονται και εδώ, όπως ο Carth Onasi, o Revan και ο Darth Malak. Σίγουρα το κόμικ δεν πλησιάζει την εκπληκτική ποιότητα του video game, αλλά έχει μερικά πολύ όμορφα storylines, ενδιαφέροντες χαρακτήρες και μία σχετικά αντισυμβατική πλοκή που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον. Όσοι αγαπάτε το αντίστοιχο video game και την εποχή της παλιάς Δημοκρατίας γενικότερα, σας προτείνω να ασχοληθείτε με τη σειρά και να γνωρίσετε την ιστορία του «αποτυχημένου» Padawan Zayne Carrick, ο οποίος άλλαξε ολοκληρωτικά την ιστορία του γαλαξία, χιλιάδες χρόνια πριν τους Skywalkers!  

 

maxresdefault (1)

830px-Zaynerun

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.