Reviews Σειρών, Star Wars, The Worlds Out There, Σειρές

Star Wars Rebels: “Family Reunion and Farewell”

Μετά από τέσσερις γεμάτες σεζόν το Star Wars Rebels, το δεύτερο κατά σειρά animation του Πόλεμου των Άστρων, που καλύπτει γεγονότα ενδιάμεσα των συμβάντων των κινηματογραφικών επεισοδίων, έφτασε στο τέλος του. Το διπλό τελευταίο επεισόδιο με τίτλο “Family Reunion and Farewell” έκλεισε με εντυπωσιακό τρόπο την ιστορία του νεαρού Ezra Bridger και έδωσε τροφή για σκέψη, καθώς και μία υπόνοια πως μπορεί να δούμε αρκετούς από τους χαρακτήρες που μας συνόδευσαν τόσα χρόνια ξανά κάποια στιγμή στο μέλλον. Επειδή δεν μπορώ να βρω τρόπο να σχολιάσω το τέλος χωρίς να αποκαλύψω κάτι από την πλοκή, το άρθρο αυτό θα είναι χωρισμένο σε δύο μέρη. Στο πρώτο, θα κάνουμε μία πολύ γενική σύνοψη της ιστορίας της σειράς και πως αυτή άλλαξε με τα χρόνια, ενώ στο δεύτερο, πιο ελεύθερα, θα ασχοληθούμε με τα τελευταία επεισόδια του show.

star-wars-rebels-season-four-key-art-tall

Μέρος Πρώτο

To Rebels ξεκίνησε την πορεία του πριν από τέσσερα χρόνια και η αλήθεια είναι πως τα πρώτα επεισόδια μας προετοίμασαν για ένα πολύ πιο «παιδικό» show απ’ ότι εξελίχθηκε στην πορεία. Ουσιαστικά, το μικρό αυτό γκρουπ επαναστατών (δεν ήταν καν επαναστάτες τότε) ήταν μία νεανική ομάδα που πήγαινε κόντρα στο ζυγό της Αυτοκρατορίας στον πλανήτη Lothal. Ωστόσο, με τα χρόνια η σειρά άλλαξε μορφή.

Η εισαγωγή γνωστών χαρακτήρων από την παλιά και νέα τριλογία, αλλά και από την προηγούμενη σειρά κινουμένων σχεδίων του Dave Filoni, το πολυαγαπημένο από τους φανς Star Wars: The Clone Wars, ανέβασε το Rebels σε άλλο επίπεδο. Και τι δεν είδαμε μέσα σε αυτόν τον κύκλο της σειράς! Από την επιστροφή της Ahsoka Tano, της μαθήτριας του Anakin στο Clone Wars, και την τελική σύγκρουση της με τον παλιό της δάσκαλο, τον κλώνο Rex, τον Darth Maul, που μας έδωσε μία από τις εικονικές στιγμές στην ιστορία της σειράς όταν αντιμετώπισε τον Obi- Wan για μία τελευταία φορά στον Tatooine, μέχρι και την εμφάνιση της Πριγκίπισσας Leia, του Lando, αλλά και πολλών ακόμη ιστορικών χαρακτήρων από τη νέα τριλογία.

maul-star-wars-rebels

Η μεγαλύτερη, όμως, δύναμη της σειράς ήταν πως οι πρωταγωνιστές της. Ο Ezra, o Kanaan, η Hera, η Sabine, ο Zeb και το λατρεμένο droid, Chopper, αναμίχθηκαν με τόσους εικονικούς ήρωες διατηρώντας ταυτόχρονα το χαρακτηριστικό που τους έκανε αγαπητούς στο κοινό. Δεν ήταν ήρωες του πεπρωμένου, παιδιά ηγεμόνων ή μεγάλων χρηστών της Δύναμης. Ήταν απλά κάποιοι πολίτες που αποφάσισαν να αντιδράσουν και το έκαναν με όσα μέσα είχαν διαθέσιμα και στο τέλος αποτέλεσαν την αρχή κάτι μεγαλύτερου. Η εξέλιξη τους με τα χρόνια ήταν τεράστια. Ωρίμασαν, αντιμετώπισαν το παρελθόν, αλλά και το μέλλον τους και στο τέλος έμαθαν ποιος πραγματικά θα ήταν ο ρόλος  τους στο μεγάλο κάδρο του γαλαξιακού πολέμου. Και αυτός δε ήταν κεντρικός, μα δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με αυτό.

Star-Wars-Rebels-S4-Featured-10122017

Mέρος Δεύτερο (Spoiler Alert για τα γεγονότα των τελευταίων επεισοδίων)

Πριν από δύο εβδομάδες το Rebels μας αποχαιρέτησε και το έκανε με τον πιο ταιριαστό τρόπο! Μπορεί στα τελευταία επεισόδια να είχαμε την εισαγωγή ( ή την επανεμφάνιση) μυθολογικών στοιχείων σχετικά με τη Δύναμη, όπως το Jedi Temple στον Lothal, τους Θεούς της Mortis, αλλά και το αναπάντεχο ταξίδι στο χωροχρόνο και τον Κόσμο ανάμεσα από τους Κόσμους, στο τέλος όμως γυρίσαμε στο κλασικό στυλ της σειράς. Μία μικρή ομάδα επαναστατών εναντιώνεται στην Αυτοκρατορία για μία τελευταία φορά και απελευθερώνει μια για πάντα τον Lothal.

family-reunion-23_71dc0a65

 

Οι περισσότεροι χαρακτήρες πήραν το χρόνο που τους άξιζε στο τελευταίο διπλό επεισόδιο, ενώ η δράση ήταν καταιγιστική. Το φινάλε ήταν συγκινητικό, με κορυφαία στιγμή την σκηνή στην οποία ο Ezra θυσιάστηκε και χάθηκε στο άγνωστο με τα γιγάντια διαστημικά καλαμάρια (ή σουπιές,  ή whatever!). Βέβαια, η σειρά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής πολλών χαρακτήρων στο μέλλον, πιθανώς σε κάποιο νέο animation. Η Sabine με την Ahsoka, η οποία, πλέον και επισήμως, επιβίωσε και μετά την επανάσταση, έχουν ξεκινήσει να βρουν τον Ezra γεννώντας παράλληλα πολλές ερωτήσεις. Τι έκανε ο Ezra όλα αυτά τα χρόνια; Η Ahsoka συνάντησε ποτέ τον Luke ή παρέμεινε ερημίτης Jedi όλη της τη ζωή; Ο γιος του Kaanan με την Hera είναι force sensitive και αν ναι πόσο πιθανό είναι να βρισκόταν στην ακαδημία του Luke; Αυτές είναι κάποιες από τις πρώτες ερωτήσεις που μου δημιουργήθηκαν μετά το τέλος, αλλά πιστεύω πως θα έχουμε πολλές ακόμα, ειδικότερα τώρα που οι theorycrafters θα πάρουν φωτιά!

maxresdefault

 

Θα ήθελα να ολοκληρώσω αυτό το άρθρο στο μοναδικό σημείο που ίσως απογοητεύτηκα από το φινάλε της σειράς. Ο Thrawn είναι ένας από τους πιο αγαπητούς και τρομερούς εχθρούς στην ιστορία του Star Wars. Από το Expanded Universe πέρασε στην canon ροή της ιστορίας μέσω του Rebels και έγινε ο μεγαλύτερος «κακός» της σειράς. Ωστόσο, το τέλος του μου φάνηκε κάπως εξαναγκασμένο. Μπορεί ο Ezra να τον ξεγέλασε στο τέλος, όμως τα «καλαμάρια» ήρθαν εκεί ως από μηχανής θεός, έσωσαν την κατάσταση και, ουσιαστικά, ήταν αυτά που έδωσαν τη λύση. Θα ήθελα ένα πιο έξυπνο φινάλε για τον μεγάλο Ναύαρχο, όμως, με τα δεδομένα της σειράς αυτό ίσως να ήταν αδύνατο. Παρ’ όλα αυτά, ούτε αυτός είναι επιβεβαιωμένα νεκρός και δεν είναι απίθανο να τον ξαναδούμε στο μέλλον με κάποιο τρόπο.

Το Rebels έκλεισε τον κύκλο του και ο Dave Filoni έκανε αυτό που δεν μπόρεσε ποτέ με το Clone Wars. Έκλεισε το show με τον δικό του τρόπο και έδωσε ένα συγκινητικό αντίο σε χαρακτήρες που προσωπικά δε θεωρούσα πως θα συμπαθούσα τόσο πριν από τέσσερα χρόνια που τους πρωτογνώρισα. Ελπίζουμε τώρα σε ένα νέο animation με τον Dave Filoni στο τιμόνι, πράγμα διόλου απίθανο με τις συνεχείς ανακοινώσεις νέων παραγωγών για τον γαλαξία που βρίσκεται τόσο μακριά μας!

family-reunion-29_9c3c75a5.jpeg

 

 

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.