Arrowverse, Reviews Σειρών, Superheroes, The Worlds Out There, Σειρές

The Flash: Κριτική της 3ης σεζόν

Μετά από πολύ μεγάλη καθυστέρηση (η εξεταστική του Μαθηματικού ήταν αμείλικτη για άλλη μία φορά, συγχωράτε με!) ήρθε η ώρα να γράψω για την 3η σεζόν του The Flash. Η φετινή σεζόν ήταν αρκετά μπερδεμένη,  έχοντας αρκετές καλές στιγμές, αλλά σε πολλά σημεία φάνηκε κατώτερη των απαιτήσεων. Μπορούμε να πούμε πως το Flash φέτος έκανε μία μικρή «κοιλιά»- όπως είχε κάνει και το Arrow στη δική του τρίτη σεζόν- χωρίς όμως να έρχεται και η καταστροφή.

flash-season-2-flashpoint-art the-flash-season-4-confirmed

First things first, σίγουρα η 3η σεζόν δεν ήταν μία κακή χρονιά, απλά σε σύγκριση με τις προηγούμενες δύο η διαφορά ήταν φανερή. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που εντόπισα στη σειρά ήταν η ισορροπία. Το Flash ήταν ένα show που ήξερε πότε να εστιάσει στις σκοτεινές του στιγμές και πότε να μην πάρει τον εαυτό του στα σοβαρά. Φέτος, αυτή η χρυσή συνταγή ψιλοχάθηκε καθώς η σειρά ήταν γενικότερα σκοτεινή (ακόμα και στα σημεία που δεν έπρεπε) και οι χαλαρές στιγμές φάνηκαν εξαναγκασμένες. Επίσης, ενώ η γενική ιστορία και ιδέα με την προσθήκη του Σάβιταρ ως εχθρού ήταν εξαιρετική, η πλοκή δεν εστίασε σε αυτό παρά μόνο πως το προς τέλος της χρονιάς, προσθέτοντας αδιάφορους villains που ουσιαστικά δεν βοηθούσαν τη σωστή ροή της ιστορίας. Και τώρα θα μου πείτε «κάτσε ρε Manwe, πάντα δε γίνεται αυτό στο CW;» Και θα έχετε δίκιο. Απλά φέτος στο Flash αυτή η έλλειψη συνοχής ήταν πασιφανής και ενοχλητική σε μερικά σημεία.

Κάτι που μου άρεσε πολύ στο φετινό κύκλο, ήταν οι παράπλευροι χαρακτήρες, πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων. Ο Tom Cavanagh είναι ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά του Flash και για τρίτη σερί χρονιά υποδύθηκε έναν διαφορετικό ρόλο με το ίδιο πρόσωπο. Ο H.R. ήταν ένας χαρακτήρας που ταίριαξε στην Team Flash. Ήταν χαρούμενος, γελαστός και στο τελευταίο επεισόδιο έγινε και ήρωας. Πολύ ωραία βρήκα την εξέλιξη των δύο επιστημόνων της ομάδας. Τόσο ο Σίσκο, όσο και η Κέιτλιν είχαν το χρόνο τους φέτος, εστίασαν περισσότερο στις υπερδυνάμεις τους και επιτέλους είδαμε σε πλήρη δράση και για πολλά επεισόδια την Killer Frost! Τέλος, έκπληξη αποτέλεσε ο Tom Felton στο ρόλο του Τζούλιαν. Ο αγαπητός Draco Malfoy, ήταν καλύτερος απ’ ότι περίμενα και πραγματικά αποτέλεσε μία από τις φετινές ευχάριστες εκπλήξεις.

The Flash -- "Flashpoint " -- Image: FLA301a_0110b.jpg -- Pictured (L-R): Grant Gustin as The Flash and Keiynan Lonsdale as Kid Flash -- Photo: Katie Yu/The CW -- © 2016 The CW Network, LLC. All rights reserved. savitar-flash

Αντιθέτως, δεν μπορώ να πω πως έμεινα ευχαριστημένος από τους δύο sidekick speedsters της ομάδας, την Τζέσι και τον Γούαλι. Ειδικότερα από το ρόλο του Γούαλι περίμενα περισσότερα καθώς φαινόταν πως φέτος θα ήταν η χρονιά του, αλλά όσο περνούσαν τα επεισόδια όλο και λιγότερο εστίαζε η πλοκή σε αυτόν. Τελειώνοντας δεν μπορώ να κάνω κάποια ιδιαίτερη αναφορά στον Τζο και στην Άιρις, καθώς παρέμειναν οι δύο κλασικοί χαρακτήρες που έχουμε συνηθίσει εδώ κα τρία χρόνια (εντάξει για την Άιρις θα πούμε και δυο πραγματάκια λίγο παρακάτω).

Το κύριο θέμα της φετινής χρονιάς ήταν η σύγκρουση με τον Σάβιταρ, τον επονομαζόμενο Θεό της Ταχύτητας, ο οποίος αποδείχτηκε πως είναι ένα χρονικό κατάλοιπο του ίδιου του Μπάρυ. Φυσικά, το όλο concept ήταν πολύ ενδιαφέρον και ο Grant Gustin υποδύθηκε εξαιρετικά τον «κακό» Μπάρυ, αλλά το λάθος έγινε στη διάρκεια με την οποία ασχοληθήκαμε με την σκοτεινή αυτή εκδοχή του Μπάρυ. Θεωρώ πως η αποκάλυψη της ταυτότητας του Σάβιταρ έγινε αρκετά αργά στη σεζόν (20ο επεισόδιο) και αν αυτό συνέβαινε νωρίτερα το ενδιαφέρον θα ήταν αμείωτο.

Κλείνοντας, θα κάνω μία τελευταία αναφορά στην Άιρις, ένα χαρακτήρα που έχει δεχθεί κριτική από πολλούς φανς της σειράς. Σίγουρα η Άιρις δεν είναι ο πιο καλογραμμένος χαρακτήρας που έχουμε δει και πραγματικά προσφέρει λίγα στην ομάδα, αλλά ότι και να γίνει θα είναι πάντα εκεί. Στο CW θεωρώ πως μάθανε από τα λάθη τους (θάνατος της Λόρελ) και δεν πρόκειται να χωρίσουν ξανά ένα κλασικό και διαχρονικό ζευγάρι των κόμικς. Δεν μπορώ να πω πως η συμμετοχή της Άιρις στο τελευταίο επεισόδιο και ο τρόπος με τον οποίο σκότωσε τον Σάβιταρ, ήταν ρεαλιστικός και λογικός, αλλά ίσως να πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό.  

iris-west-2 The-Flash-Once-and-Future-Flash-Savitar-Poster

Γενικότερα, το Flash έκανε μία λογική κοιλιά φέτος. Φυσικά και η σεζόν δεν ήταν απαράδεκτη και είχε τις δυνατές τις στιγμές, αλλά έδειξε να χάνει λίγο από τη μαγεία και την εξαιρετική μίξη χιούμορ, δράσης και δράματος των περσινών κύκλων. Παρόλα αυτά, ελπίζω και πιστεύω πως του χρόνου η σειρά θα επιστρέψει πιο δυνατή από ποτέ!

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.