Let's talk about..., Reviews Σειρών, The Worlds Out There, Σειρές

The Witcher Review

Toss a coin to your Witcher…

To The Witcher του Netflix έφερε το Γητευτή (αυτή είναι η ελληνική μετάφραση και από τα βιβλία) Geralt of Rivia στη μικρή οθόνη εν μέσω διαφορετικών απόψεων από τους κριτικούς και από τους φανς των βιβλίων και των βιντεοπαιχνιδιών που έχουν αγαπήσει εκατομμύρια. Προσωπικά, αν και είχα αρχικά παραξενευτεί με πολλές επιλογές στην παραγωγή, τον τελευταίο καιρό πριν την κυκλοφορία της σειράς στο Netflix είχα έναν έντονο ενθουσιασμό για το επερχόμενο project. Λίγο το κενό που άφησε το Game of Thrones στο χώρο της φαντασίας στη μικρή οθόνη, λίγο η επιβλητική παρουσία και το hype γύρω από τον Henry Cavill στον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά και τα πολύ δυνατά trailer, με έκαναν να πιστεύω πως αυτή η σειρά θα ήταν για εμένα, όπως και για πολλούς άλλους λάτρεις του φανταστικού εκεί έξω.

Και… τελικά… ήταν ακριβώς όπως τη φανταζόμουν!

TheWitcher_101_Unit_06900_RT.fk3ph4dhp.0

Αρχικά, πρέπει να δηλώσω πως δεν έχω διαβάσει κανένα από τα βιβλία της σειράς του Sapkowski και η κύρια επαφή μου με τον κόσμο ήταν μέσω του The Witcher 3, ενός από τα κορυφαία βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών. Η σειρά λοιπόν ακολουθεί σε γενικές γραμμές την ιστορία των βιβλίων, η οποία τοποθετείται αρκετά χρόνια πριν το παιχνίδι. Έτσι, παρά τις γενικές πληροφορίες για το lore που γνώριζα ήδη, είχα τη χαρά της έκπληξης σε αρκετά σημεία. Το The Witcher ακολουθεί μια αρκετά αντισυμβατική ροή για τα δεδομένα που έχουμε συνηθίσει σε σειρές του είδους στην τηλεόραση, δείχνοντας κομμάτια ιστορίας από διαφορετικές χρονικές στιγμές μπερδεμένα. Αν και στο μεγαλύτερο βαθμό αυτό δεν είναι ενοχλητικό και κάπου στο 3-4 επεισόδιο είναι εμφανής η εναλλαγή στις χρονικές περιόδους, σε κάποια σημεία δε γίνεται τόσο ομαλά, ξενίζει και μπερδεύει.

Δε θέλω να αναφερθώ πολύ στο θέμα της πλοκής για αποφυγή spoilers, ωστόσο μπορώ να δηλώσω πλέον φαν του κόσμου του Sapkowski. Η γενικότερη ιστορία κινείται γύρω από τη Ciri, η οποία και είναι το σημαντικότερο πρόσωπο στο έργο. Μπορεί στην πρώτη σεζόν να μην είχε πολύ ενεργό ρόλο και απλά να περιορίστηκε σε ένα συνεχές κυνήγι επιβίωσης, όμως από εδώ και πέρα η μικρή θα βρίσκεται στο προσκήνιο. Επίσης, αναλογιζόμενος κάποιες αποκαλύψεις που έρχονται στις επόμενες σεζόν, πιστεύω πως η σειρά θα ακολουθήσει πλέον μια γραμμική ροή, αλλά δε θα στερηθούμε των μεγάλων εκπλήξεων και αποκαλύψεων.

WW_101_09.03.2019_28.NEF

Το δυνατότερο κομμάτι της σειράς όμως, είναι σίγουρα ο Henry Cavill ως Geralt. Εκ πρώτης όψεως ο Cavill δεν είναι ταιριαστός για το ρόλο. Είναι εντυπωσιακός, ψηλός και γυμνασμένος, αλλά μοιάζει και αρκετά ατσαλάκωτος. Βέβαια, όλα αυτά ξεχνιούνται μόλις τον βλέπουμε στη σειρά. Έχει κάνει εξαιρετική δουλειά τόσο στην κίνηση όσο και στις εκφράσεις του προσώπου με αποτέλεσμα να μεταλλαχθεί στον Geralt. Επίσης, είναι απίστευτα ταιριαστή η φωνή του στη φωνή του Geralt των video games. Ο Cavill φαίνεται πως έχει δουλέψει πολύ το ρόλο και επάξια έχει κερδίσει το θαυμασμό των περισσότερων φαν της σειράς.

Από το υπόλοιπο καστ θα ξεχωρίσω την Anya Chalotra στο ρόλο της Yennefer, την οποία στην αρχή δεν πίστευα καθόλου, όμως με εξέπληξε ευχάριστα. Η Yennefer της σειράς έχει αρκετές διαφορές με τη Yennefer του παιχνιδιού που γνώριζα, αλλά η σειρά της συμπεριφέρθηκε εξαιρετικά δίνοντας έμφαση στο παρελθόν της μάγισσας που θα πρωταγωνιστήσει και στις επόμενες σεζόν. Τέλος, μου άρεσε και η Freya Allan ως Ciri, αν και θέλω να τη δω στον ακόμα μεγαλύτερο ρόλο που θα έχει στην επόμενη σεζόν. Δεν μπορώ να πω όμως πως ξεχώρισα κάποιον άλλο από το καστ.

anya-chalotra-in-the-witcher

Σε γενικές γραμμές, το The Witcher είναι μια απολαυστική σειρά φαντασίας. Έχει κάποιες αδυναμίες και είναι άδικο να συγκριθεί με το Game of Thrones, όμως παραμένει μια σειρά που θα ικανοποιήσει τους λάτρεις του φανταστικού. Επίσης το τραγούδι του Jaskier για τον Geralt είναι ΕΘΙΣΤΙΚΟ! 

«Toss a coin to your Witcher…»  λοιπόν και πλέον περιμένουμε την επόμενη σεζόν!

 

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.