Arrowverse, Reviews Σειρών, Superheroes, Σειρές

Arrow, Flash, Legends of Tomorrow, Supergirl 2016/17 review #3


Arrow
Σεζόν 5 Επεισόδιο 3 “A Matter of Trust”

Ο Όλιβερ και η ομάδα έρχονται αντιμέτωποι με τη διακίνηση ενός νέου ναρκωτικού, του Stardust. O Wild Dog προσφέρει τη βοήθεια του στον Όλι καθώς, γνωρίζοντας καλά τους δρόμους της πόλης, είναι σίγουρος πως μπορεί να εντοπίσει το κρησφύγετο της συμμορίας που κατέχει το ναρκωτικό. Όμως η πρόταση του απορρίπτεται καθώς ο δήμαρχος-εκδικητής θεωρεί ακόμα ανέτοιμη την ομάδα του.  Έτσι ο Wild Dog μαζί με την Έβελιν Σαρπ παρακούν τον αρχηγό τους, εντοπίζουν τη συμμορία αλλά κάνουν τα πράγματα χειρότερα αφού ο Sampson(τον υποδύεται ο  Cody Rhodes, ο real-life Stardust του WWE) πέφτει σε μια δεξαμενή με το ναρκωτικό και αποκτά υπερδυνάμεις και δεν μπορεί πλέον να νιώσει πόνο. Τελικά ο Όλιβερ, εμπιστεύεται και χρησιμοποίει την ομάδα του νικώντας τη συμμορία του Samspon και τους καλωσορίζει στο Arrowcave. 
Στο επεισόδιο αυτής της εβδομάδας έχουμε την πρώτη εμφάνιση της ρεπόρτερ Susan Williams(στα comics, είναι παντρεμένη με τον μικρότερο αδερφό του Hal Jordan, του γνωστού Green Lantern) που με πρόφαση τον αλκοολισμό του Κουέντιν προσπαθεί να επιτεθεί πολιτικά στον Όλιβερ. Αρχικά η Θια και έπειτα ο ίδιος ο Όλιβερ στηρίζουν την επιλογή τους. 
Η Φελίσιτυ λέει στον Ρόρι πως αυτή έστειλε τη βόμβα του Νταρκ στην πόλη του για να μειώσει τους θανάτους που θα προκαλούνταν αν χτύπαγε το Monument Point, αλλά ο νεαρός ανέκφραστος αποχωρεί. 
Τέλος ο Ντιγκλ είναι στη φυλακή και νομίζει πως μιλάει με τον Deadshot. Οι παραισθήσεις τον γεμίζουν ακόμα περισσότερες τύψεις για το θάνατο του αδερφού του και τονίζει στη γυναίκα του πως θέλει να τον αφήσει στη φυλακή να πληρώσει για το έγκλημά του. Τελικά η Λάιλα ζητά από τον Όλι να τον βγάλουν από τη φυλακή. 
Στα Flashbacks, ο Όλιβερ μαθαίνει πως οι άνδρες της Μπράτβα σκότωσαν τελικά τους άνδρες με τους οποίους πέρασε μαζί την πρώτη δοκιμασία καθώς ήταν φονιάδες και έτσι αποδόθηκε δικαιοσύνη. Μπράτβα σημαίνει αδελφότητα. Στο επόμενο τεστ ο Όλιβερ αφήνει τους «αδερφούς» του να τον κόψουν στην πλάτη για να δείξει έτσι την εμπιστοσύνη που έχει στην Μπράτβα. 

Μια σύντομη κριτική
Το Arrow γίνεται όλο και καλύτερο φέτος. Τα flashbacks έχουν πλέον ενδιαφέρον και παραλληλίζουν τα γεγονότα του σήμερα. Η ιστορία με τον Ντιγκλ δίνει άλλο ενδιαφέρον στο χαρακτήρα που παλεύει με τους δικούς του δαίμονες, ενώ η νέα ομάδα του Όλιβερ είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως το Arrow διανύει την καλύτερη του εποχή εδώ και 3 περίπου χρόνια. 

Flash Σεζόν 3 Επεισόδιο 3 “Magenta”

Ενώ ο Μπάρυ και η Άιρις έχουν ένα κατά κοινή αποδοχή αποτυχημένο πρώτο ραντεβού, ο Χάρισον Γουέλς με την κόρη του Τζέσι επιστρέφουν από την Γη-2. Η μικρή έχει αναπτύξει υπερταχύτητα από τα γεγονότα της προηγούμενης σεζόν και τα τεστ των Star Labs είναι ο καλύτερος τρόπος ελέγχου της απόδοσής της. Ο Γουάλι ζηλεύει απίστευτα καθώς ο ίδιος παραμένει ακόμα φυσιολογικός και φτάνει στο σημείο να προσπαθήσει να πέσει πάνω σε ένα αυτοκίνητο που διέσχιζε το δρόμο για να αναγκάσει, τις τυχόν υπάρχουσες, δυνάμεις του να ξυπνήσουν. 
Ο Χάρι ανησυχεί για την κόρη του και για τις δυνάμεις που απέκτησε. Φοβάται για την ασφάλεια της, όπως πάντα και βάζει την ομάδα να της μιλήσει. Όμως η μικρή θέλει να προσφέρει ότι μπορεί για βοηθήσει με το δώρο που της δόθηκε. 
Η αντίπαλος αυτού του επεισοδίου είναι η μικρή Φράνκι Κέιν, υιοθετημένο παιδί ενός βίαιου πατέρα. Ο Alchemy τις έδωσε δυνάμεις( μετακινεί μέταλλα- σαν τον Μαγνκνίτο των X-men) και τις χρησιμοποιεί για να τραυματίσει τον θετό πατέρα της. Ο Τζούλιαν την αντιλαμβάνεται, αλλά αυτή ξεφεύγοντας από το αστυνομικό τμήμα δε σταματά εκεί. Επιτίθεται στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο άνθρωπος που της έκανε τη ζωή κόλαση, προσπαθώντας να ρίξει ένα ολόκληρο πλοίο πάνω του. Ο Μπάρυ την περιορίζει αλλά τελικά με τη βοήθεια της Τζέσι(τελικά ο Χάρι την εμπιστεύτηκε, μετά την κουβέντα του με την Κέιτλιν) καταφέρνει να της μιλήσει και να την ξυπνήσει από τον «κακό» εαυτό της. Η μικρή speedster αποκτά στολή, ενώ η Φράνκι μια νέα οικογένεια που θα νοιάζεται για αυτήν. 
Ο Alchemy σκοτώνει τον Κλάρις στο κελί του. Στην ουσία ο μυστηριώδης άνδρας δίνει ξανά τις δυνάμεις που είχαν κάποιοι άνθρωποι στο Flashpoint. Αυτό κεντρίζει πολύ το ενδιαφέρον του Γουάλι που φαίνεται να ονειρευόταν πως είχε υπερταχύτητα. 
Τέλος, ο Μπάρυ και η Άιρις έχουν ένα επιτυχημένο ραντεβού, αφού αντιλαμβάνονται πως πλέον δεν είναι όπως παλιά αλλά ο Flash είναι ένα κομμάτι της ζωής και των δύο. 

Μια σύντομη κριτική
Ένα οκ επεισόδιο αυτή την εβδομάδα. Μου αρέσει πάρα πολύ η Τζέσι ως speedster και θέλω να δω ακόμα περισσότερα από αυτή. Επίσης περιμένω τον Γούαλι να κάνει κάτι. Να βρει τον Alchemy, με κάποιο  τρόπο να εξαναγκάσει τις δυνάμεις του να ξυπνήσουν. Κάτι θα γίνει με τον μικρό Γουέστ σίγουρα. Τέλος θα ήθελα να δω ξανά τον κλασσικό, υποστηρικτικό και πανέξυπνο Γουέλς. Σε αυτό το επεισόδιο το κλάμα για την Τζέσι δεν του πήγαινε καθόλου, αλλά φαίνεται πως αυτό θα αλλάξει.

Legends of Tomorrow Σεζόν 2 Επεισόδιο 2 “The Justice Society of America”

Το επεισόδιο ξεκινά με μια καταιγιστική μάχη της Justice Society of America με τους Θρύλους στην οποία η πρώτη ομάδα είναι εμφανώς ανώτερη σε όλους τους τομείς. Φυλακίζουν τους Θρύλους, αλλά τελικά τους αφήνουν να γυρίσουν πίσω όταν κατανοούν τον σκοπό τους. 
Σε όλο το επεισόδιο έχουμε μια σύγκριση της JSA με τους Legends. Οι πρώτοι είναι οργανωμένοι, συντονισμένοι, διαφωνούν ελάχιστα και έχουν καθαρό αρχηγό τον Ρεξ Τάιλερ. Έτσι αντιλαμβανόμενοι τα λάθη τους οι Θρύλοι επιλέγουν τον Στάιν για να ηγηθεί, λόγω της εμπειρίας και της ευστροφίας του. Μαθαίνουμε επίσης ότι ο Νέιτ είναι εγγονός ενός μέλους της JSA, του Commander Steel. Πάντοτε ήθελε να του μοιάσει, αλλά λόγω του προβλήματος υγείας του(αιμοφιλία) έγινε τελικά ιστορικός. 
Οι Legends γυρνούν ξανά πίσω στο 1942 καθώς με μια αλλαγή στην ιστορία όλα τα μέλη της JSA χάνουν τη ζωή τους στο Παρίσι. Εκεί αντίπαλος τους είναι ένας Ναζί ονόματι Κρίγκερ, στον οποίο ο Reverse Flash έχει δώσει ένα serum. Η ένεση αυτή δίνει σε αυτόν που τη χρησιμοποιεί υπερδυνάμεις και ο Κρίγκερ τη χρησιμοποιεί στη μάχη των Ναζί με τις ενωμένες δυνάμεις υπερηρώων, στην οποία ο Πάλμερ και η Βίξεν πιάνονται αιχμάλωτοι . Ο Στάιν φαίνεται πως δεν ταιριάζει για ηγέτης καθώς είναι περισσότερο της θεωρίας παρά της πράξης και δίνει το ρόλο του στη Σάρα. 
Τελικά οι Legends μαζί με τη JSA νικούν τους Ναζί και παίρνουν το φυλακτό που ήθελαν διακαώς οι Γερμανοί , αλλά ο Νέιτ είναι σε κρίσιμη κατάσταση καθώς τραυματίστηκε άσχημα στη μάχη. Τη λύση δίνει ο Πάλμερ καθώς τον σώζει με τον ορό που είχε κλέψει όσο ήταν αιχμάλωτος των Ναζί. 
Ενώ όλα φαίνονται ήρεμα και οι Legends φεύγουν από το 1942, πίσω στην JSA ο Θον σκοτώνει τον Ρεξ Τάιλερ, αναφέροντας μάλιστα πως έτσι τον είχε διαγράψει από την ιστορία όταν προειδοποίησε του Θρύλους στο τελευταίο επεισόδιο της περσινής σεζόν. Κλέβει τελικά το φυλακτό και κανείς δεν ξέρει τι σχεδιάζει μαζί με τον Ντέμιεν Ντάρκ. 

Μια σύντομη κριτική
Το επεισόδιο μου άρεσε περισσότερο από το περασμένο. Μπορεί λίγο να μπερδεύτηκε με τους πολλούς χαρακτήρες που εισήγαγε αλλά η γενική εικόνα ήταν αρκετά καλή. Η σύγκριση της JSA με τους Θρύλους ήταν απαραίτητη και έδωσε νόημα σε όλο το επεισόδιο. Επίσης δυνατές στιγμές για τον Ρέι καθώς η χημεία του με τη Βίξεν ήταν άψογη. Ο ξαφνικός θάνατος του Ρεξ στο τέλος, δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει, πάντως ήταν κάτι που δεν περίμενα. Γενικά ένα καλό επεισόδιο. 

Supergirl Σεζόν 2 Επεισόδιο 2 “The Children of Krypton”

Ενώ τα δύο ξαδέρφια αντιμετωπίζουν με ευκολία όλους τους κινδύνους στη National City, ο Κλαρκ αποφασίζει πως πρέπει να γυρίσει πίσω στη Metropolis. Η Κάρα δυσκολεύεται με όλες τις αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή της. Η Κατ φεύγει για να κυνηγήσει νέα όνειρα και στόχους, ενώ ο νέος της εργοδότης Σνάπερ την απολύει πριν καν αρχίσει τη δουλειά. Επίσης προβλήματα υπάρχουν και με την Άλεξ, η οποία νιώθει παραμελημένη από τότε που ήρθε ο Κλαρκ στη ζωή τους. 
Ο αντίπαλος της ημέρας είναι όπως είχαμε δει από το προηγούμενο επεισόδιο ο Μετάλο. Μόνο που δεν είναι ένας. Στο CADMUS έφτιαξαν και δεύτερο Μετάλο ειδικά για να νικήσουν του δύο Κρυπτονιανούς. Στην αρχή φαίνεται πως όλα είναι δύσκολα, αλλά με το σχέδιο της Κάρα τελικά οι υπερισχύουν. Πολεμούν τους Μετάλο σε δύο μέτωπα. Στη National City με την Κάρα και την Άλεξ και στη Metropolis με τον Κλαρκ και τον Τζον. Χρησιμοποιώντας και στις δύο περιπτώσεις το στοιχείο του αιφνιδιασμού τελικά επικρατούν. 
Καθ’ όλη τη διάρκεια του επεισοδίου βλέπουμε την σύγκρουση του  Σουπερμαν με τον Τζον. Όμως σε αυτό το επεισόδιο είναι πιο ρεαλιστική και οι δύο φαίνονται να κατανοούν καλύτερα ο ένας τον άλλο. Στο τέλος ο Τζον δίνει όλο τον κρυπτονίτη που έχει στην κατοχή του στον Κλαρκ. 
Τελικά η Κάρα κερδίζει τη θέση της στη δουλειά αλλά ενώ επισκέπτεται τον Κρυπτονιανό που έχουν στην ανάρρωση στην  DEO, αυτός ξυπνά αρπάζοντας την από τον λαιμό. 

Μια σύντομη κριτική
Ωραίο επεισόδιο το σημερινό σε μια σεζόν που δείχνει πως θα είναι μακράν καλύτερη της περσινής. Νομίζω πως χειρίστηκαν άψογα την κόντρα Κλαρκ-Τζον και αυτό ήταν από τα highlights του επεισοδίου. Επίσης η προσπάθεια της Καρα στη δουλειά γίνεται δύσκολη, αλλά δεν τρώει ώρα από την υπερηρωική δράση κάτι που δείχνει ισορροπία στο σχεδιασμό των επεισοδίων. Ο Σνάπερ συμπαθέστατος(με το δικό του τρόπο). Κάτι που δε μου άρεσε είναι πως τα ξαδέρφια δεν αποδυναμώθηκαν από τον κρυπτονίτη των Μετάλο και πως αυτή η μικρή ασπίδα στον στήθος τους προστάτεψε ολοκληρωτικά. 
Extra σχόλιο για του φανς και των κόμικς. Υπέροχη η σκηνή που ο Σούπερμαν σηκώνει στα χέρια του την Κάρα ακριβώς όπως στο Crisis on Infinite Earths. Το έκαναν επίτηδες και το λάτρεψα.


Διαβάστε εδώ το review της προηγούμενης εβδομάδας 

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.