Game of Thrones, Game of Thrones Season 6, Reviews Σειρών, Σειρές

1. The Red Woman(GοT Season 6) review


Το πρώτο επεισόδιο του Game of Thrones έφτασε και ήταν ακριβώς όπως το περίμενα. Ένα κλασσικό εισαγωγικό επεισόδιο στο οποίο πήραμε εποπτικά μια ιδέα για το που βρίσκονται οι αγαπημένοι(ή και όχι) χαρακτήρες μας. Αν και ξεκίνησε με τα γεγονότα στο Castle Black, αποφάσισα να κλείσω το πρώτο review με αυτό για λόγο που μπορεί εύκολα να καταλάβει κάποιος που είδε το επεισόδιο. 


Στα του
Winterfell, έχουμε μια χαρακτηριστική στιγμή(τρέλας) του Ramsey ο οποίος «θρηνεί» την αγαπημένη του Miranda πριν διατάξει να δώσουν το πτώμα της στα σκυλιά. Έπειτα ακολουθεί η προειδοποίηση του πατέρα του, πως χωρίς διάδοχο από τη Sansa κινδυνεύει η επιρροή τους στο βορρά σε απάντηση του οποίου ο Ramsey τον καθησυχάζει λέγοντας του  πως τα τσακάλια του την ακολουθούν ήδη. Και θα την είχαν γυρίσει πίσω σε αυτόν αν  δεν υπήρχε ο φύλακας άγγελός της. Ενώ η Sansa και ο Theon έχουν πιαστεί από τους άνδρες των Bolton, η Brienne και ο Podrick σώζουν την κατάσταση. Η Brienne ορκίζεται να προστατεύει τη Sansa και έτσι δημιουργείται μια ομάδα η οποία πιστεύω θα παίξει μεγάλο ρόλο στη συνέχεια της σεζόν.


King’s Landing
Η Cersei μαθαίνει πλέον από τον Jeimi πως η κόρη τους, η Myrsella είναι νεκρή. Πόνος και οδύνη για τη μεγάλη κυρία της πρωτεύουσας, η οποία θυμάται την προφητεία που θέλει και τα τρία παιδιά της νεκρά. Μια δυνατή σκηνή ανάμεσα στα δύο αδέρφια-εραστές που ορκίζονται πως θα πολεμήσουν τον κόσμο μαζί και θα πάρουν πίσω αυτά που τους έχουν πάρει.

Στα μπουντρούμια η Margery βασανίζεται από τη Septa Unella που της διαβάζει το βιβλίο της πίστης και χαλαρώνει κάπως από τα λόγια του High Sparrow, θέλοντας απεγνωσμένα να δει τον αδερφό της.


Μέτρια η εξέλιξη στην πρωτεύουσα αν και με εξιτάρει η ένωση και η κοινή μάχη των Cersei-Jamie.
game-of-thrones-season-6-14
Dorne
Εδώ που τα χάλασα με το επεισόδιο. Ενώ όλα ήταν ήσυχα και ωραία, η Ellaria μαζί με τις Sand Snakes δολοφονούν τον Doran Martel και τον Trystane(που βρισκόταν στο καράβι για το King’s Landing) και ο οίκος ξεκληρίζεται. Δεν βρήκα κανένα λόγο στο να γίνει αυτό και δεν έχω ιδέα πως θα βοηθήσει την πλοκή της σειράς αυτή η εξέλιξη. Άσχημο να χαλάσει η ιστορία του Dorn, καθώς είχε τη δυναμική να γίνει άκρως ενδιαφέρουσα. Ο Doran Martel δεν είναι ένας χαρακτήρας που τον σκοτώνεις για να κάνει κουμάντο η Ellaria….Never! gameofthrones0005
Meereen
Ο Varys και ο Tirion συνομιλούν περπατώντας την πόλη για τη δύναμη της Daenerys εν απουσία της και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τους Υιούς της Άρπυας. Ένας ιερέας του Θεού του Φωτός κατηγορεί τη μητέρα των δρακών πως τους εγκατέλειψε και η φωτιά που έκαψε τα πλοία της πόλης κάνει την κατάσταση στο Meereen ακόμα πιο δύσκολη.


Στα ίχνη των Dothraki
Η Daenerys βρίσκεται αιχμάλωτη τους και ενώ ακούει όλα τα εξευτελιστικά σχόλια προς το μέρος της καταφέρει να κερδίσει το σεβασμό με τη δύναμη του λόγου της καθώς και με το γεγονός πως ήταν πρώην γυναίκα του Kal Drogo. Στη συνέχεια μαθαίνει όμως πως πρέπει να ακολουθήσει το έθιμο των χήρων των Kal και να πάει στο Vaes Dothrak μαζί με τις άλλες χήρες. Ταυτόχρονα οι Daario και Jorah έχουν εντοπίσει τα ίχνη της. daenerys-game-of-thrones
Braavos
Η τυφλή Arya περνάει ακόμα σωματικές και πνευματικές δοκιμασίες έτσι ώστε να ενταχθεί πλήρως στους Faceless Men. arya
Castle Black
Ο Jon Snow είναι νεκρός. Το σώμα του μαζεύει από το παγωμένο χιόνι ο Sir Davos και μερικοί έμπιστοι το φυλάνε σε ένα από τα δωμάτια του κάστρου. Η Melisandre έρχεται βλέπει το νεκρό άρχοντα διοικητή και θυμίζει πως τον είχε ονειρευτεί στις φλόγες στο Winterfell. Ο Alliser Thorne σε συνέλευση που έχει συγκαλέσει παραδέχεται πως αυτός σκότωσε τον άρχοντα διοικητή αλλά πως πάντα ήταν υπάκουος στις εντολές που του δόθηκαν, αλλά πίστευε πως ο Jon Snow θα έφερνε το τέλος του κάστρου με τη συμμαχία του με τους άγριους. Στη συνέχεια προσπαθεί να πάρει το νεκρό σώμα του αλλά ο Davos του τονίζει πως θα σκεφτούν να το παραδώσουν.

Το επεισόδιο τελειώνει με την σκηνή για την οποία μιλάει μεγάλο μέρος του διαδικτύου. Η  Melisandre γυμνή στον καθρέφτη μας αποκαλύπτει την πραγματική της μορφή βγάζοντας το περιδέραιο της. Ένα σώμα γέρικο, αρχαίο σε μια σκηνή που ήθελε κατ’ εμέ να μας δείξει την αρχαιότητα τους προσώπου της Melisandre  καθώς και συμβολικά, την πίστη της που χάνεται. Μια σκηνή που αναμένεται να παίξει μεγάλο ρόλο στη συνέχεια της σεζόν καθώς ήδη έχουν αρχίσει οι θεωρίες για το πώς Η Κόκκινη Γυναίκα θα αναστήσει τον Jon.Γενικά μια καλή αρχή στη σειρά. Ένα εισαγωγικό επεισόδιο που άνοιξε πολλά μέτωπα. Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα με το επεισόδιο “Home”.

 

Game of Thrones Season 6

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.