Game of Thrones, Game of Thrones Season 6, Reviews Σειρών, Σειρές

7. The Broken Man (GoT Season 6) review


Στρατοί κινούνται, στρατοί δημιουργούνται και στόλοι πιάνουν λιμάνια κοιτώντας μακριά. Ένα πολύ καλό build-up επεισόδιο των μεγάλων συγκρούσεων που έπονται και θα μας καθηλώσουν στα τελευταία επεισόδια της σεζόν. 

 

Riverlands
Στην απόλυτη ηρεμία και γαλήνη συναντάμε έναν Septon και τους ακολούθους του να ζουν μια όμορφη ζωή μακριά από τις ίντριγκες και τους πολέμους των βασιλείων. Μαζί τους ένας γνώριμος χαρακτήρας. Ο Sandor Clegane, ο Σκύλος, είναι ζωντανός και ζει μια διαφορετική ζωή πλέον. Ο Septon τον έσωσε και πιστεύει πως οι θεοί έχουν κάποιο σκοπό για αυτόν ακόμα. Τον στηρίζει να αλλάξει ζωή, να ζήσει μακριά από αυτά που τον πλήγωσαν και τους πολέμους, κάτι που έκανε και αυτός στο παρελθόν.

Εδώ να αναφέρω, πως πιστεύω ότι, η μικρή αυτή ιστορία της «νέας» ζωής του Σκύλου, είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της φύσης της ιστορίας του Westeros.


Η πρώτη προειδοποίηση ήρθε όταν 3 άνδρες της  Brotherhood Without Banners ήρθαν στο μέρος με κάπως απειλητικές διαθέσεις. Ο Sandor προέτρεψε τον  Septon να ετοιμαστεί για μάχη, κάτι που έκανε στο παρελθόν, όμως ο ιερέας είναι κάθετος.


Σε επόμενη σκηνή βλέπουμε τον Σκύλο να κόβει δέντρα στο δάσος και γυρνώντας να βλέπει όλους τους ακόλουθους του Septon νεκρούς και τον ίδιο κρεμασμένο.


Τόσο απλά, τόσο γρήγορα, τόσο αναίτια. Ο κόσμος του Game of Thrones περιγράφεται τόσο κατατοπιστικά σε αυτές τις λιγοστές σκηνές. Πολλά μπράβο στους δημιουργούς για αυτό.


Στο τέλος ο Sandor Clegane σηκώνει ένα τσεκούρι και προχωράει. Η ιδέα μιας νέας ζωής δεν ήταν ποτέ για αυτόν.

 

King’s Landing
Λίγα πράγματα στην πρωτεύουσα σε αυτό το επεισόδιο αλλά μας σιγούρεψαν ένα πράγμα που όλοι ξέραμε. Η Margaery κοροϊδεύει ουσιαστικά τον High Sparrow. Ενώ στην αρχή τη βλέπουμε τη βλέπουμε να διαβάζει το Βιβλίο της Μητέρας και να έχει άλλη μια από τις συζητήσεις της με τον ιερέα, αυτός της εκφράζει την ανησυχία του για την γιαγιά της, τονίζοντας πως είναι μια αμαρτωλή. Η Βασίλισσα με τη σειρά της επισκέπτεται την Κυρά των Ακάνθων πείθοντας της να γυρίσει στο Highgarden, αφού πρώτα της πέρασε κρυφά από τα μάτια της Septa Unella ένα κρυφό σημείωμα. Η γριά βλέπει το σημείωμα μόνη της που έχει ζωγραφισμένο ένα τριαντάφυλλο, σύμβολο του Οίκου της, δείχνοντας της έτσι πως αυτή έχει τον έλεγχο.

Πριν φύγει από την πρωτεύουσα, δέχεται την επίσκεψη της Cersei, η οποία της ζητά να συμμαχήσουν για το καλό του γιού της και της εγγονής της. Η απάντηση της  Olenna Tyrell είναι αποστομωτική. Της τονίζει πως φεύγει από τη βρώμικη αυτή πόλη για να μην καταλήξει σε κάποιο κελί του τρελού ιερέα που αυτή έφερε πάνω τους. Κλείνει λέγοντας της πως το μοναδικό πράγμα που χάρηκε ήταν η ήττα της, αφήνοντας σύξυλη τη Βασιλομήτωρ.


Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω από αυτό που τονίζω τα περισσότερα φετινά επεισόδια πλέον. Οι Lannister έχουν χάσει τον έλεγχο σε όλα τα μέτωπα και ίσως η ολική κατάρρευση του Οίκου τους να μην αργήσει να έρθει.

 

Στον Βορρά
Τα αδέρφια Stark και ο Sir Davos προσπαθούν να βρουν νέους συμμάχους καθώς ετοιμάζονται για την πολιορκία του Winterfell(ο τίτλος του 9ου επεισοδίου- The Battle of the Bastards μας δείχνει πως, όπως σε κάθε κύκλο, η μεγάλη μάχη έρχεται στο 9ο επεισόδιο και θα είναι αυτή). Αρχικά επισκέπτονται την Αρχόντισσα  Lyanna Mormont που αν και παιδί στην ηλικία είναι υπερβολικά πιο σκληρή αντίπαλος απ’ ότι πίστευαν. Οι εκπληκτικές διπλωματικές ικανότητες του Sir Davos, έπεισαν τη μικρή η οποία όμως προσέφερε μόνο 62 στρατιώτες.

Το αποτέλεσμα ήταν άκρως αντίθετο στον Οίκο Glover. Ο Άρχοντας Robett Glover μόνο που δεν έδιωξε τα αδέρφια καθώς το γεγονός πως ο στρατός τους αποτελούνταν από άγριους και η έλλειψη βοήθειας από τον αδερφό τους Rob όταν οι Ironborn κατέλαβαν το κάστρο τους τον είχαν εξαγριώσει. Τέλος τόνισε πως ο κάποτε υπηρετούσε και είχε ορκιστεί να παρέχει βοήθεια στον Οίκο τους, αλλά πλέον ο Οίκος Stark πέθανε.


Ελάχιστοι από το Βορρά τελικά κινήθηκαν με το πλευρό τους. Τα αδέρφια μετά από μια σύντομη λεκτική αντιπαράθεση και την επιμονή του Jon να επιτεθεί με όσο στρατό έχουν, η Sansa γράφει σε κάποιον άγνωστο.


Υποθέτω πως το γράμμα προορίζεται για το Μικροδάχτυλο, ο οποίος αν και έχασε την εμπιστοσύνη της Sansa, είναι ίσως ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει.

 

Riverrun
To Riverrun ήταν πάντοτε το οχυρό του Οίκου Tully ενός οίκου που είχε σταθεί στο πλευρό του Rob Stark. Όμως όπως πληγωθήκαμε όλοι από το Ματωμένο Γάμο, έτσι και αυτός ο οίκος έχασε πολλά. Εκτός από το χαμό της Catelyn Stark(πρ. Tully) ο μικρότερος αδερφός της ο Edmure Tully φυλακίστηκε και το Riverrun έπεσε στα χέρια των Frey. Όμως όπως μάθαμε στο πέμπτο φετινό επεισόδιο από το Μικροδάχτυλο, το κάστρο κατέλαβε ξανά ο Brynden Tully ο γνωστός ως Μελανίχθυς(Blackfish) θείος της Sansa.

Πλέον η μάχη για το κάστρο έφτασε και καθώς τα στρατεύματα των Frey είναι παρατεταγμένα ο στρατός των Lannister φτάνει σε βοήθεια με επικεφαλής των Jaime ακολουθούμενο από τον φίλτατο Bronn. Οι δύο άνδρες παρατηρούν πόσο χάλια προετοιμασμένος είναι ο στρατός των Frey και με συνοπτικές διαδικασίες ο Jamie αναλαμβάνει την ηγεσία. Ως πρώτη πράξη καλεί το Μελανίχθυ σε διαπραγματεύσεις οι οποίες αποτυγχάνουν οικτρά. Ο γέρος είναι κάθετος δηλώνοντας πως μπορεί να περιμένει και 2 χρόνια(όσα και οι προμήθειες του κάστρου). Επίσης  προκαλεί τον  Jaime λέγοντας του πως δεν είχε σκοπό να διαπραγματευτεί απλά ήρθε από βαρεμάρα αλλά και για να τον  «μετρήσει». Η τελική κουβέντα του γέρου είναι πως βρήκε τον ιππότη «λίγο»  και έτσι χάνεται στα τείχη.


Ο Μελανίχθυς μου άρεσε πολύ. Έναν τέτοιο άνδρα ήθελε ο Βορράς. Κάθετο, απόλυτο και δυνατό. Ενδιαφέρον έχει το επόμενο επεισόδιο που όπως μας έδειξε το promo η Brienne, θα φτάσει στο Riverrun να ζητήσει τη βοήθεια του γέρου με προσταγή της Sansa. Επίσης όπως είδαμε στο preview, θα έχει και μία έντονη ίσως στιγμή με τον Jaime. Νομίζω οι περισσότεροι ήθελαν αυτούς τους δύο να ξανασυναντηθούν και η ώρα έφτασε.

 

Volantis
Ο Theon και η Yara έχουν αράξει τον στόλο στη Volantis με σκοπό να φτάσουν στο Meereen για να ζητήσουν συνεργασία από τη Daenerys Targaryen. Στο ενδιάμεσο περνούν ευχάριστα το χρόνο τους σε έναν οίκο ανοχής. Όλοι φαίνονται να απολαμβάνουν τη γυναίκεια συντροφιά (μέχρι και η Yara). Όλοι εκτός από το Theon. Δέχεται λοιπόν το κατσάδιασμα από την αδερφή του η οποία του τονίζει πως ότι άσχημο πέρασε ανήκει στο παρελθόν και τον προτρέπει να πιεί και μαζί να πάρουν εκδίκηση. Αυτός κάπως φαίνεται να παίρνει αυτοπεποίθηση και στη συνέχεια βλέπει την αδερφή να οδηγεί μία πόρνη σε δωμάτιο για σεξ. 


Braavos
Η Arya εξαγοράζει τη θέση σε ένα καράβι για το Westeros και απολαμβάνει τη θέα του γίγαντα του Braavos. Εκεί όμως δέχεται επίθεση από τη Waif που ήταν μεταμφιεσμένη σε γριά. Η Απρόσωπη της καταφέρνει αρκετές μαχαιριές στο στομάχι προτού η μικρή δραπετεύσει από το ποτάμι. Έπειτα βλέπουμε τη μικρή Stark πληγωμένη, ματωμένη και ζαλισμένη να προχωρά στο πλήθος που την κοιτά με απέχθεια. 

Game of Thrones Season 6

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.