Reviews Σειρών, Vikings, Σειρές

Vikings: Η επιστροφή του Ragnar

Ο Βασιλιάς επέστρεψε και μαζί του φέρνει καταστροφή και δυστυχία. Αυτά ήταν τα λόγια του μάντη στον Μπγιόρν, μετά την επάνοδο του πατέρα του στο Κάτεγκατ, στην πρεμιέρα του δεύτερου μισού της 4η σεζόν των Vikings.

Σε ένα συγκινητικό και ήρεμο σχετικά επεισόδιο, είδαμε τον Ράγκναρ αποφασισμένο να πάρει εκδίκηση από τους Άγγλους. Αλλαγμένος και σοφότερος, φαίνεται να έχει αποδεχθεί το παρελθόν(ως ένα βαθμό τουλάχιστον) και να έχει βάλει στόχο του το Ουέσεξ. Όμως, σε αυτή την επιδρομή, δε θα έχει τους ανθρώπους του στο πλάι του.

sonsrag

Οι γιοί του έχουν διαλέξει τους δρόμους τους. Ο Μπγιορν με τον Βίτσερκ και τον Φλόκι θα ταξιδέψουν στη Μεσόγειο, ενώ ο Ούμπε και ο Σίγκουρντ θα παραμείνουν στο Κάτεγκατ, που πλέον έχει γίνει ένα μεγάλο εμπορικό λιμάνι. Υπέροχη ήταν η συζήτηση του Ράγκναρ με τον Φλόκι. Δύο φίλοι που πέρασαν πολλά, πάλεψαν μαζί, αλλά και ο ένας τον άλλο, στέκονται πλέον διαφορετικοί, αλλά αγαπημένοι. Η φιλία τους είναι τεράστια, ακόμα και τώρα, και ο Φλόκι φαίνεται πως ήθελε να τον ακολουθήσει στην Αγγλία, αλλά δεν μπορεί να πάρει πίσω την υπόσχεσή του στον Μπγιορν.

floki      lagertha

Επίσης, όμορφη ήταν και η συνάντηση με την Λαγκέρθα. Και οι δύο έχουν ακόμα αισθήματα και ο Ράγκναρ εμφανίζεται μετανιωμένος μπροστά της. Όμως οι ζωές τους έχουν αλλάξει πολύ από παλιά και ακόμα δεν ξέρουμε αν η Λαγκέρθα θα πάει μαζί του στην Αγγλία.

Ο μόνος σύμμαχος του εκεί, θα είναι ο ανάπηρος γιος του, ο Άιβαρ. Η τρέλα και  η αυταρχικότητα που δείχνει αυτό το παιδί, είναι η φυσική του άμυνα. Άψογος τοξότης, αλλά τα αδύναμα πόδια του δεν του επιτρέπουν να κάνει πολλά πράγματα, ακόμα και να ικανοποιήσει  τη σκλάβα που έχουν μοιραστεί, μέχρι στιγμής, όλα τα παιδιά της Άσλογκ στο κρεβάτι. Εκεί πάνω, λύγισε και έκλαψε λίγες στιγμές μετά την απόπειρα δολοφονίας της σκλάβας. Ιδιαίτερος χαρακτήρας, που μοιάζει πολύ στον Ράγκναρ, ειδικά στο βλέμμα. Θέλω πολύ να δω πως θα αντιμετωπίσει το δεδομένο κινητικό του πρόβλημα στις επιδρομές στην Αγγλία, αλλά και το πώς θα κερδίσει το σεβασμό του πατέρα του, που τόσο επιζητεί.

ivar

Ένα καλό επεισόδιο, αρκετά ήρεμο αλλά με πολύ συναίσθημα. Ο Ράγκναρ πλέον δείχνει να ξέρει τι θέλει, αλλά η σκηνή στο δέντρο με βάζει σε σκέψεις. Όπως και να έχει η σεζόν θα έχει πολλά ενδιαφέροντα γεγονότα και παρακάτω σας αναφέρω το ιστορικό κομμάτι προς το οποίο κινείται. Μείνετε συντονισμένοι για αρκετά αφιερώματα για την 4η σεζόν των Vikings!

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΙΘΑΝΑ ΣΠΟΙΛΕΡ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΚΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

heathen1

 

Σύμφωνα με τους μύθους, ο Ράγκναρ πέθανε στην Αγγλία, όταν ο Βασιλιάς Έιλα της Νορθάμπρια τον πέταξε στο λάκκο με τα φίδια. Σε αντίποινα, οι γιοί του, οργάνωσαν το Μεγάλο Στρατό των Βίκινγκ(Great Heathen Army) και λεηλάτησαν όλο το Αγγλικό νησί. Ιστορικά αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα της ιστορίας της εποχής και η φετινή σεζόν φαίνεται πως οδηγείται προς τα εκεί. Ίσως το τέλος του Ράγκναρ να είναι κοντά, αλλά η κληρονομιά του μένει με τους γιούς του.

 

 

 

 

 

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.