Νέα, Σειρές

Η Ιστορία της Επιστημονικής Φαντασίας από τον James Cameron

Ο James Cameron είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους πιο πετυχημένους και καταξιωμένους σκηνοθέτες και παραγωγούς της εποχής του. Από τον Εξολοθρευτή και το Aliens, μέχρι τον Τιτανικό και το Avatar, το στίγμα που έχει αφήσει στο Hollywood είναι ανεξίτηλο.

Ενώ λοιπόν τα τελευταία χρόνια εργάζεται πάνω στη συνέχεια του Avatar, της μεγαλύτερης εισπρακτικής επιτυχίας όλων των εποχών, σύμφωνα με το Hollywood Reporter, ετοιμάζει και ένα ντοκιμαντέρ για την εξέλιξη της επιστημονικής φαντασίας. Μπορεί  ο τίτλος  “James Cameron’s Story of Science Fiction”, να μην είναι ακόμα επίσημος, αλλά γνωρίζουμε πως το ντοκιμαντέρ θα αποτελείται από 6 επεισόδια μίας ώρας και πως θα προβληθεί από το κανάλι AMC.  

jcam2Ο ίδιος δήλωσε:
“Όταν ήμουν μικρός διάβαζα οποιοδήποτε βιβλίο με διαστημόπλοιο στο εξώφυλλό του και είδα το 2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος, πολλές πολλές φορές. Η ταινία αυτή με ενέπνευσε να ασχοληθώ με τον κινηματογράφο. Μου άρεσαν τα ειδικά εφέ, αλλά αγάπησα τις ιδέες που βρίσκονταν πίσω από αυτά. Πως θα τελειώσει ο κόσμος; Θα μας καταστρέψει η τεχνολογία; Ποια είναι η σημασία του να είσαι άνθρωπος;  Αυτά είναι θέματα που δεν φοβάται να αγγίξει η επιστημονική φαντασία”.

Για το επερχόμενο ντοκιμαντέρ αναφέρει πως:
“Με τη σειρά αυτή θα πάμε πίσω στις ρίζες της επιστημονικής φαντασίας. Χωρίς τους Ιούλιο Βερν και H.G. Wells δεν θα υπήρχαν οι Ray Bradbury ή Robert A. Heinlein και χωρίς αυτούς στην συνέχεια δεν θα υπήρχαν οι Lucas, Spielberg, Ridley Scott ή εγώ”.

Το ντοκιμαντέρ θα κάνει πρεμιέρα το 2018 στο AMC και προσωπικά το περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον.

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.