Marvel, Superheroes, The Worlds Out There, Κινηματογράφος, Κριτικές ταινιών, Νέα

Κριτική της ταινίας: Deadpool 2

Ο βοθρόστομος μισθοφόρος της Marvel επέστρεψε! Μεγαλειώδης, καλύτερος και πιο τσίτσιδος από ποτέ. Όταν ένας σουπερ-στρατιώτης αναλαμβάνει μια αποστολή δολοφονίας, ο Deadpool αναγκάζεται να αναθεωρήσει τις αξίες του για τη φιλία, την οικογένεια και αυτό που πραγματικά σημαίνει να είσαι ήρωας – κι όλα αυτά ρίχνοντας 50 αποχρώσεις βρωμόξυλου. Γιατί, μερικές φορές, για να κάνεις το σωστό πρέπει να πολεμήσεις βρώμικα.
(πηγή: Village)

Ο κύριος Deadpool αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην υπερηρωική μανία της εποχής, καθώς το πρώτο του φιλμ έσπασε όλα τα ρεκόρ των R-Rated ταινιών και έφερε ένα κύμα ανανέωσης, πρωτοπορίας και απίστευτου «τρολαρίσματος» στο είδος. Το Deadpool 2 κινείται ακριβώς στα επίπεδα του προκάτοχού του, δίνοντας μας μία απολαυστική και καυστική περιπέτεια δράσης, με αρκετές στιγμές συγκίνησης, αλλά και εικονικούς χαρακτήρες από το σύμπαν των X-Men (ή όσους κατάφεραν να πληρώσουν για την ταινία, όπως θα έλεγε και ο ίδιος ο πρωταγωνιστής!).  

deadpool-2-domino-cable

Πηγαίνοντας στο σινεμά ήμουν σίγουρος πως θα γελούσα πολύ. Είναι το στυλ του Deadpool, οι ακραίες πολλές φορές ατάκες του και η σάτιρα που ασκεί στο ίδιο είδος το οποίο πρεσβεύει, που τον κάνουν να ξεχωρίζει, ενώ το αστέρι του Ryan Reynolds λάμπει πάντοτε εντονότερα όταν ντύνεται με τη κόκκινη στολή. Αυτό που δεν περίμενα από το Deadpool 2, είναι πως αποτέλεσε μία αρκετά καλή ιστορία. Μέσα στον πανικό της δράσης, των αναφορών στην ποπ κουλτούρα και των πρόστυχων αστείων, η ταινία μας παρουσίασε μία συγκινητική ιστορία για την αξία της οικογένειας και της ζωής. Εντάξει, δεν ήταν υψηλός κινηματογράφος αυτό που είδαμε (και δεν πιστεύω πως πήγε κανείς στην προβολή με τέτοιες απαιτήσεις), αλλά το φιλμ κατάφερε να θίξει κάποια πολύ σημαντικά ζητήματα με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Φυσικά, η δράση ήταν άπλετη, ενώ χάρηκα πολύ που είδαμε μία μορφή της ομάδας X-Force στον κινηματογράφο, με τον Deadpool μάλιστα για αρχηγό της!  

deadpool_2_poster.0

Για τον Ryan Reynolds τα είπαμε και παραπάνω και τα έχουμε ξαναπεί πολλές φορές ακόμα. Ο άνθρωπος μοιάζει σα να γεννήθηκε για το ρόλο, έχει γίνει ένα με τη στολή και την ιδιοσυγκρασία του χαρακτήρα που υποδύεται, γεγονός που δε σταματά ποτέ να θυμίζει και στα κοινωνικά δίκτυα. Στο Deadpool 2, είχε ένα αρκετά καλό καστ συμπρωταγωνιστών, στο οποίο δέσποζε φυσικά ο φοβερός Josh Brolin, ο Thanos του Infinity War, που είδε τον εαυτό του να διαπρέπει και στο ρόλο του Cable, στη δεύτερη υπερηρωική του ταινία σε μερικές ημέρες. Από τους υπόλοιπους ρόλους δεν ξεχώρισα κάποιον ιδιαίτερα, καθώς είχαν όλοι συμπληρωματικό ρόλο, δίπλα στον απόλυτο πρωταγωνιστή, Ryan Reynolds.

Υ.Γ. Η δεύτερη post credit scene της ταινίας αποτελεί ίσως την κορυφαία που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Τόσο σωστή, τόσο αστεία, τόσο Deadpool!

deadpool

Γενικά
Το Deadpool 2 συνεχίζει επάξια στα χνάρια που χάραξε το πρώτο μέρος της σειράς ταινιών. Είναι συγκινητικό, έχει τρομερές σκηνές δράσης και ένα πολύ ιδιαίτερο, καυστικό και ακραίο χιούμορ. Με τους νέους ήρωες που προστέθηκαν στην ταινία, την X-Force ομάδα που δημιουργήθηκε και τη δεδομένη δημοσιότητα του ήρωα, ο Deadpool και το μικρό του σύμπαν ήρθαν για να μείνουν!  

Γενική Βαθμολογία
7.8/10

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.