Let's talk about..., The Worlds Out There, Βιβλία Φαντασίας, Ελληνικό Fantasy, Λογοτεχνία

Ανθολογίες Διηγημάτων: Στα Όνειρα της Φαντασίας

Δικαιώματα των διηγημάτων σε μία ανθολογία! Αυτό που, αν και στο εξωτερικό είναι αυτονόητο, στην Ελλάδα ακόμη δυστυχώς είναι ένα όνειρο. Και τι είναι ένα όνειρο, αν δεν προσπαθήσεις να το κάνεις πραγματικότητα;  (πηγήallbooks.gr)

polemikesiaxes

Η σειρά ανθολογιών «Στα Όνειρα της Φαντασίας» είναι μία από τις πιο ελπιδοφόρες και όμορφες προσπάθειες στο χώρο της λογοτεχνίας του φανταστικού τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Η ιδέα του συγγραφέα Χρήστου Κεσκίνη, η οποία και υλοποιείται από τις εκδόσεις Allbooks, φέρνει λίγο από τον κόσμο του εξωτερικού στη χώρα μας. Σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι η δημιουργία ανθολογιών στις οποίες όλοι οι συγγραφείς που θα συμμετέχουν θα πληρώνονται κανονικά για τα διηγήματά τους, κάτι το οποίο στην Ελλάδα είναι πρωτόγνωρο.

Πριν από λίγο καιρό ανακοινώθηκε η πρώτη ανθολογία με τίτλο «Πολεμικές Ιαχές»,για την οποία οι συγγραφείς μπορούν να αποστέλλουν τα διηγήματά τους (2500 με 5500 λέξεων) στο  fantasy@allbooks.gr  μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2019. Και σήμερα, μετά από την τεράστια ανταπόκριση των Ελλήνων συγγραφέων, ανακοινώθηκε και η δεύτερη ανθολογία με τίτλο «Κοσμικό Έρεβος». Μια πραγματικά υπέροχη προσπάθεια, που χώρος του φανταστικού σίγουρα θα αγαπήσει.

 Παρακάτω μπορείτε να βρείτε συνδέσμους με όλες τις πληροφορίες για τις δύο επερχόμενες ανθολογίες.  Επίσης, μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο από την πρώτη παρουσίαση στο κοινό και την αποκάλυψη του εξωφύλλου του πρώτου τόμου, το οποίο και κοσμεί το συγκεκριμένο άρθρο και είναι δημιουργία της Αναστασίας Λιόγκα.

Περισσότερες πληροφορίες:

Στα Όνειρα της Φαντασίας
Ι: Πολεμικές Ιαχές
ΙΙ: Κοσμικό Έρεβος 

 

 

 

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.