Let's talk about..., Marvel, Marvel Cinematic Universe, Superheroes, The Worlds Out There, Κινηματογράφος, Κριτικές ταινιών

Κριτική της ταινίας: “Avengers: Endgame”

Στον απόηχο της εξαφάνισης σχεδόν όλης της ζωής του σύμπαντος από τον Θάνος, οι εναπομείναντες Εκδικητές πρέπει να βρουν τον τρόπο να υπερνικήσουν τις δυνάμεις του Τρελού Τιτάνα, στο τελευταίο κεφάλαιο του μεγάλου επίλογου των Εκδικητών, μετά από 22 ταινίες της Marvel Studios.(Πηγή: Village).

Ειλικρινά, είναι ελάχιστα αυτά που μπορώ να πω για το Avengers: Endgame. Για την ακρίβεια, είναι τόσο μα τόσο πολλά, αλλά δεν μπορώ να το κάνω, γιατί έτσι θα σας αποκαλύψω όλη την πλοκή και θα με κυνηγάτε (και με το δίκιο σας). Άρα πάμε να πούμε όσα ακριβώς πρέπει για την ταινία της δεκαετίας, η οποία έθεσε στα ύψη τον πήχη για το υπερηρωικό είδος στη μεγάλη οθόνη. #DontSpoilTheEndgame

uploads%2Fcard%2Fimage%2F901506%2F0a8b5735-0f87-4ab6-a666-f7b535b46694.png%2F950x534__filters%3Aquality%2890%29

Το Endgame ξεκινάει ακριβώς μετά τα γεγονότα του Infinity War και μπαίνει απευθείας στο ζουμί της υπόθεσης. Δεν έχουμε build up, δεν έχουμε πολλές εξηγήσεις και οι ήρωες μας έρχονται έτοιμοι να πάρουν εκδίκηση για το χαμό του μισού ζωντανού πληθυσμού του σύμπαντος. Ο ρυθμός της ταινίας είναι ακατάπαυστος -αν και σε μερικά σημεία είναι ελάχιστα πιο αργός, γεγονός που γίνεται εύκολα αντιληπτό από το θεατή- και καταφέρνει να κάνει τις τρεις ώρες συνολικής διάρκειας να περάσουν πολύ εύκολα.

avengers-endgame-imax-experience-16

PosterΑν και φυσικά δεν υπάρχει ξεκάθαρος πρωταγωνιστής, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στους πρώτους Avengers, αυτούς που πριν από 7 χρονιά στην ομώνυμη ταινία, έκαναν το κοινό να παραμιλά και να αντιληφθεί πως ο κόσμος των κόμικς όντως μπορεί να ζωντανέψει στον κινηματογράφο. Ο Iron Man, ο Captain America, ο Thor, ο Hulk, η Black Widow και ο Hawkeye, αποτελούν τους κύριους πυλώνες της αντίστασης ενάντια στον Thanos και πιστεύω πως αυτός ήταν ο σωστότερος τρόπος να δοθεί το τέλος στο μεγάλο αυτό κύκλο του MCU. Εξαιρετικοί ήταν και οι αντίστοιχοι ηθοποιοί που επέστρεψαν για να ενσαρκώσουν τους αγαπημένους μας ήρωες. Κάποιοι από αυτούς απογείωσαν την καριέρα τους μέσω του MCU, κάποιοι την ανέστησαν και κάποιοι απέκτησαν τεράστια και πρωτόγνωρη αποδοχή μετά τη συμμετοχή τους στις ταινίες της Marvel. Ωστόσο, τόσα χρόνια μετά, δείχνουν πως έχουν πλέον αγκαλιάσει τους ρόλους τους, έχουν γίνει ένα με αυτούς και έχουν ταυτιστεί με τη στολή των ηρώων τους όσο λίγοι χαρακτήρες στην ιστορία του υπερηρωικού κινηματογράφου.

Δε νομίζω πως υπάρχει λόγος να αναφερθώ εκτενώς στο τεχνικό κομμάτι, καθώς σε μία παραγωγή τέτοιου βεληνεκούς περίμενα την τελειότητα. Τα ειδικά εφέ ήταν για άλλη μια φορά μεγαλεπήβολα και εντυπωσιακά, ενώ το soundtrack έδινε σε πολλές σκηνές το κάτι παραπάνω, αποτελώντας το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον. Το Endgame είναι μια παραγωγή που κόστισε περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια και από την πρώτη μέχρι την τελευταία σκηνή ήταν άψογη.

Το εγχείρημα των αδερφών Russo, του Kevin Feige και των σεναριογράφων Christopher Marcus και Stephen McFeely, έρχεται για να ολοκληρώσει μια ιστορία δέκα χρόνων και 22 ταινιών και το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από επικό. Το Endgame δεν είναι απλώς μία υπέροχη ταινία δράσης και (επιστημονικής) φαντασίας, αλλά ένα φιλμ αφιέρωμα στη μέχρι τώρα πορεία του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel. Ένα μεγάλο ευχαριστώ (ή και μερικές χιλιάδες γιατί όχι) από τους δημιουργούς στους φανς και μια υπενθύμιση  πως και οι ίδιοι αποτελούν τους μεγαλύτερους ίσως θαυμαστές των κινηματογραφικών ηρώων που αγαπήσαμε.

Avengers-Endgame-796x406Γενικά
Το Avengers: Endgame αποτελεί το αποκορύφωμα του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel, αλλά και την κορυφαία superhero movie όλων των εποχών. Ένα φιλμ αφιερωμένο σε όλους τους φανς του MCU που τόσα χρόνια περίμεναν να κλείσει αυτός ο μεγάλος κύκλος της ιστορίας…. απλά για να ξεκινήσει ο επόμενος που ελπίζουμε να είναι ακόμα πιο επικός!

AVENGERS ASSEMBLE!

Γενική Βαθμολογία
9,5/10

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.