Game of Thrones, Game of Thrones Season 8, Let's talk about..., Reviews Σειρών, The Worlds Out There, Σειρές

2. A Knight of the Seven Kingdoms (GoT Season 8) review

Το δεύτερο επεισόδιο της τελευταίας φετινής σεζόν του Game of Thrones ήταν ένα από τα πιο όμορφα επεισόδια της σειράς εδώ και καιρό. Μπορεί να μην είδαμε πόλεμο για ακόμα μία φορά, αλλά φτάσαμε ακριβώς πριν από αυτή τη στιγμή, δίνοντας παράλληλα βάση στην εξέλιξη των ηρώων που έφτασαν να υπερασπίζονται την ανθρωπότητα στο Winterfell. Υπό μία έννοια, το επεισόδιο από μόνο του είναι ένα εξαιρετικό φινάλε. Οι χαρακτήρες που επέζησαν τις 8 σεζόν ολοκλήρωσαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τον κύκλο της εξέλιξης τους και το μόνο που μένει πλέον είναι η τελική μάχη με τον εχθρό που μοιάζει έτοιμος να καταπιεί το Westeros.

game-of-thrones-season-8-episode-2-preview-hbo-00-00-02-19-still001-1555301670

Ο Jamie Lannister έρχεται αντιμέτωπος με την Daenerys Targaryen, αλλά και τον κόσμο του Βορρά που φαίνεται να μη συμπαθεί την άφιξη του στο Winterfell. Η προδοσία της Cersei γίνεται αφορμή να κριθεί με άσχημο τρόπο ο Tyrion από την Danny, ενώ ο Jamie βρίσκει στήριξη από την Brienne, μία χαρακτήρα που όλοι δείχνουν να σέβονται στην κέντρικη αίθουσα του Winterfell. Η σχέση Jamie- Brienne αποτελεί ένα από τα καλύτερα κομμάτια του επεισοδίου, ένα αποτέλεσμα εξέλιξης αρκετών σεζόν πίσω, δίνοντας μεγαλύτερο βάθος και στους δύο ήρωες (περισσότερα στη συνέχεια). Επίσης, σημαντική είναι η συνομιλία του Bran με τον Jamie στο Godswood. Ο Bran δείχνει για ακόμα μία φορά πως δεν τον ενδιαφέρει το παρελθόν, πως έχει απαρνηθεί τις ανθρώπινες σκέψεις του και πως τον ενδιαφέρει μόνο η νίκη έναντι στον στρατό των νεκρών. Έτσι, επιλέγει να μην αναφέρει σε κανέναν πως ο Jamie είναι υπεύθυνος για την αναπηρία του, καθώς αν το έκανε, θα έχαναν ένα ακόμα άτομο στην επερχόμενη μάχη.

Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι η κατ’ ιδίαν συνάντηση της Daenerys με την Sansa. Οι δύο γυναίκες μοιάζουν σε πολλά πράγματα. Κατάφεραν να αποκτήσουν μεγάλες θέσεις εξουσίας εκεί που κανείς δεν το περίμενε και αποτελούν και οι δύο σημαντικά κομμάτια του παζλ στο παιχνίδι του θρόνου. Όσο κι αν καταλαβαίνει η μία την άλλη, η ψυχράδα έρχεται ξανά ανάμεσα τους, όταν αναφέρονται τα θέματα της κυριαρχίας στο Westeros, αν επιβιώσουν φυσικά τον πόλεμο των νεκρών. Αυτή η σκηνή μας δείχνει και την ουσία της λογικής του κόσμου του Game of Thrones. Ακόμα και την κρισιμότερη στιγμή, λίγο πριν τη σημαντικότερη μάχη της ανθρωπότητας, οι μονάδες εξουσίας του Westeros δεν σταματούν να έχουν αδιάκοπα τα μάτια τους στραμμένα προς το θρόνο. Και πλέον δύο αδύναμες γυναίκες της πρώτης σεζόν αποτελούν τους μεγαλύτερους παίχτες αυτούς του παιχνιδιού.

dany-sansa-1555902944

Στο συμβούλιο μάχης του στρατού του Winterfell αποκαλύπτεται και το πλάνο ενάντιων των ορδών των Whitewalkers. Η μόνη ελπίδα των ανθρώπων είναι να επιτεθούν απευθείας στον Night King και ο Bran προσφέρεται ως δόλωμα. Θα περιμένει στο Godswood τον Βασιλιά της Νύχτας που τον θέλει νεκρό καθώς αποτελεί τη «μνήμη του κόσμου», ενώ μαζί του θα βρίσκονται οι Ironborn και ο Theon. Για άλλη μια φορά τονίζεται η μεγάλη σημασία του Bran στην τελική μάχη.

_ee0a7b34-64e4-11e9-9706-c5428a3382f6

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου είχαμε πολλές μικρές συναντήσεις ηρώων με πιο συζητημένη στο internet αυτής της Arya με τον Gendry, καθώς η μικρή Stark έγινε πλέον γυναίκα, λίγο πριν τη μεγάλη μάχη. Έχει γίνει meme το ξέρετε όλοι, το αφήνω εδώ. Η πιο όμορφη σκηνή του επεισοδίου, όμως, ήταν η μαζική συνάθροιση πρώην εχθρών των Stark δίπλα από το μεγάλο τζάκι του Winterfell. O Tyrion και ο Jamie Lannister, η Brienne of Tarth, o Ser Davos Seaworth, o λατρεμένος Tormund και ο Podrick, πίνουν αναλογιζόμενοι τα πόσα έχουν περάσει μέχρι να φτάσουν να δίνουν την τελευταία μάχη τους εμπρός από το κάστρο των Stark. Το αδιαμφισβήτητο highlight του επεισοδίου, το οποίο δίνει και τον τίτλο του σε αυτό, είναι η απόφαση του Jamie να χρίσει η ιππότη την Brienne. Έτσι η Brienne γίνεται η πρώτη γυναίκα ιππότης στην ιστορία του Westeros, ενώ ο Jamie αποδεικνύει για άλλη μια φορά σε αυτό το επεισόδιο το πόσο έχει αλλάξει. Επίσης, πρέπει να αναφέρω το πόσο απολαυστικός είναι ο Tormund καθ’ όλη τη διάρκεια της σκηνής. Μπορεί τα αστεία να μην ταιριάζουν με τη σοβαρότητα του επεισοδίου, ωστόσο ο κοκκινοτρίχης άγριος είναι το απαραίτητο comic relief για να μη μαυρίσει η ψυχή μας εντελώς.

maxresdefault

 

Τέλος, το μεγαλύτερο «μπαμ» του δεύτερου επεισοδίου της τελευταίας σεζόν είναι η αποκάλυψη του Jon στην Daenerys για την πραγματική του καταγωγή. Ο Aegon Targaryenπλέον είναι εδώ, λίγες στιγμές πριν οι νεκροί φανούν μπροστά από τα τείχη του Winterfell. Είναι πολύ ενδιαφέρον το πως θα αντιμετωπίσει η Danny τον Jonαπό εδώ και πέρα, αν και στο επόμενο επεισόδιο δε νομίζω να μας απασχολήσει πολύ αυτό.

Γιατί οι νεκροί έφτασαν και η σημαντικότερη μάχη στην ιστορία του Westeros είναι έτοιμη να ξεκινήσει.

 

Το εκπληκτικό τραγούδι των τίτλων τέλους:

To promo του τρίτου επεισοδίου:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.