Star Wars, The Worlds Out There

Μία ημέρα στο Star Wars Celebration- Λονδίνο 2016

Το Star Wars, ανέκαθεν αποτελούσε ένα από τα αγαπημένα μου franchises. Απ ‘ όταν είδα την πρώτη ταινία(που περιέργως ήταν το επεισόδιο 3), κάτι με τράβηξε στον κόσμο του Luke και του Anakin Skywalker, των Jedi και της Δύναμης, σε ένα γαλαξία πολύ πολύ μακρινό. Μπορεί εύκολα να πει κανείς πως το Star Wars αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Από το 1977 που βγήκε η πρώτη ταινία, έχει κερδίσει χιλιάδες θαυμαστές, έχει αφήσει μεγάλο αντίκτυπο στο σύγχρονο κινηματογράφο και έχει γίνει μια από τις πιο πετυχημένες σειρές ταινιών όλων των εποχών. Μετά την αποχώρηση του George Lucas από το τιμόνι, ανέλαβε η Disney. Αν και έγιναν κάποιες αστοχίες(πχ. η παντελής απόρριψη του expanded universe-κόμικς, βιβλία και οτιδήποτε “Star Wars” εκτός από τις ταινίες), δεν μπορούμε να αρνηθούμε πως η μανία για τον Πόλεμο των Άστρων δεν έχει απλά αναβιώσει, αλλά έχει φτάσει στο μεγαλύτερό της σημείο. Και αυτό μου έγινε φανερό, το ένιωσα και το κατανόησα, όταν βρέθηκα φέτος το καλοκαίρι στην τελευταία μέρα του Star Wars Celebration, στο Λονδίνο στις 17 Ιουλίου. Αυτό είναι ένα άρθρο εντυπώσεων για τη μεγαλύτερη γιορτή του Star Wars για φέτος .

 

Φτάσαμε στο Excel London, το μεγάλο εμπορικό κέντρο που φιλοξενούσε το Celebration, κατά τις 11 το πρωί. Μέναμε αρκετά μακριά από εκεί και το να φτάσουμε, μετά το μπέρδεμα στο DLR(o «ηλεκτρικός» του Λονδίνου), ήταν ανακούφιση. Μάλιστα μόλις πλησιάζαμε στη στάση από τα ηχεία του βαγονιού ακούστηκε το soundtrack του Star Wars- μια στιγμή χαράς και ευτυχίας. Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς είναι το πόσος κόσμος είχε μαζευτεί. Μιλάμε για πολλές, μα πάρα πολλές χιλιάδες κόσμου. Μικροί και μεγάλοι, ζευγάρια, οικογένειες αλλά και παρέες νέων, όπως και αμέτρητοι cosplayers . Όλοι για ένα κοινό πάθος και μια κοινή αγάπη. Συνειδητοποίησα το πλήθος του κόσμου κατά την αναμονή  για την επικύρωση των εισιτηρίων. Μια χαοτική ουρά που πλεκόταν σα φίδι για να χωρέσει τον κόσμο, σε μία αίθουσα που θύμιζε υπόστεγο αεροδρομίου.  Περιμέναμε αρκετή ώρα για να βγάλουμε τα εισιτήρια και τελικά περάσαμε στον κύριο χώρο. 

Το Celebration ήταν όντως μια μεγάλη γιορτή! Εξελισσόταν σε πολλές αίθουσες με διαφορετική θεματολογία η καθεμιά. Σε μία ενδεικτικά είχε ένα show με drones, ενώ μία άλλη ήταν αφιερωμένη στο Rogue One, την επερχόμενη Star Wars ταινία. Επίσης υπήρχαν τρεις μεγάλες σκηνές. Το Celebration Stage, όπου γινόταν το κύριο πρόγραμμα της εκδήλωσης, το Galaxy Stage αλλά και το Stage του starwars.com. Ξέχασα να αναφέρω τα αμέτρητα περίπτερα καταστημάτων στα οποία μπορούσες να βρεις οτιδήποτε σχετικό με το franchise, από κούπες, αφίσες , μπλούζες αλλά και λούτρινα και μπρελόκ(σαν το δάσκαλο Yoda που πήρα από εκεί και συνοδεύει το γράψιμό μου καθημερινά) και ότι μπορεί να φανταστεί κανείς. Επίσης άξια προσοχής ήταν τα διάφορα περίπτερα αφιερωμένα στη σειρά, όπως το περίπτερο με το droids ή το περίπτερο της EA με live gaming από Star Wars: Battlefront και Star Wars: The Old Republic. Στην κύρια αίθουσα δίπλα στο stage του starwars.com, βρισκόταν και το μέρος αυτογράφων. Βέβαια και οι τιμές ήταν αρκετά τσουχτερές, αλλά και οι πιθανότητες να αποκτήσεις ένα και να συναντηθείς με τον Mark Hamill ή την Carrie Fisher ήταν πολύ μικρές. Για την περιέργεια ρωτήσαμε τον υπάλληλο που έδινε τα χαρτάκια προτεραιότητας, πόσες πιθανότητες είχαμε να δούμε τον Mark Hamill. Η απάντηση ήταν περίπου στο 0.1%(τουλάχιστον δεν ήταν 0). Δίπλα ακριβώς βρισκόταν το Celebration Store, με προϊόντα αποκλειστικά για τη φετινή γιορτή. Περιττό να αναφέρω πως εδώ η ουρά αναμονής πλησίαζε τη μία ώρα(όπως και στα περισσότερα events).  

Το ατυχές της ημέρας ήταν ότι δεν προλάβαμε τα δωρεάν περικάρπια που μοιράζονταν από τις 6 ώρα το πρωί και σου έδιναν την άδεια να παρευρεθείς στο Celebration Stage.  Αντ’ αυτού καθίσαμε στο stage του starwars.com, που ήταν άψογα σχεδιασμένο. Η σκηνή ουσιαστικά έμοιαζε με το εσωτερικό του Millennium Falcon και δημοσιογράφοι έπαιρναν διαρκώς συνεντεύξεις από ανθρώπους που βοήθησαν στο να γίνει πραγματικότητα όλο αυτό. Μπροστά ακριβώς από τη σκηνή ήταν τοποθετημένα δύο τεράστια έργα. Ένα AT-AT, το οποίο μάλιστα έφερε και την υπογραφή του George Lucas, και ένα TIE Fighter. Δίπλα τους ο κόσμος παρακολουθούσε το show. Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης έγινε απευθείας σύνδεση με το Celebration Stage και μάλιστα λίγο πριν το τέλος, ο John Boyega(Finn) και η Kathleen Kennedy επισκέφθηκαν τη σκηνή μας για το οριστικό κλείσιμο του Celebration. 

Γενικά έμεινα αρκετά ικανοποιημένος με την πρώτη μου παρουσία σε Star Wars Celebration. Η αλήθεια είναι όμως πως για να μπορέσεις να δεις σχεδόν τα πάντα και να προλάβεις να κάνεις αυτά που θέλεις, είναι απαραίτητη η συμμετοχή και τις 3 ημέρες του event. 
All in all, μια πολύ όμορφη εμπειρία. 

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.