Game of Thrones, Game of Thrones Season 6, Reviews Σειρών, Σειρές

10. The Winds of Winter (GoT Season 6) review


Το καλύτερο τέλος που θα μπορούσε να έχει η φετινή σεζόν. Δεν έχω παράπανο από τίποτα και από καμιά περιοχή-αν και έδειξε και Dorne που γενικά απεχθάνομαι τη φετινή εξέλιξη εκεί. Τελευταίο επεισόδιο για φέτος στην τελευταία γεμάτη σεζόν του Game of Thrones. The Winter is Here! 

Twins
Οι Frey και οι Lannister γιορτάζουν την κατάκτηση του Riverrun. Καθώς ο Jamie περνά την ώρα του με τον Bronn, μια πολύ όμορφη μαυρομάλλα κοπέλα τον κοιτάζει έντονα, κάτι που προκαλεί τη ζήλια του Bronn. Τελικά βολεύεται με δύο άλλες κυρίες-οι οποίες και πάλι κοιτούσαν τον ξανθό ιππότη- όταν ο Λόρδος Φρέυ έρχεται στο τραπέζι. Κομπάζει τρελά για τους Φρέυ και για το βασίλειό του και ο Jamie του απαντά ενοχλημένος πως πάντοτε ο Οίκος τους έκανε τη δουλεία τους, όταν αποτύγχαναν. Ο γέρος φαίνεται να ζορίζεται αρκετά, ειδικά όταν ο Λάνιστερ τον ρωτά ειρωνικά, αν πραγματικά χρειάζονται τους Φρέυ.

Αργότερα, το γλέντι έχει λήξει. Ο γέρο-Φρέυ κάθεται μόνος του στο θρόνο του όταν η νεαρή που είδαμε πριν να κάνει τα γλυκά μάτια στον Τζέιμι, του φέρνει το γεύμα του. Αυτός καταλαβαίνει πως δεν είναι δίκη του υπηρέτρια και εξαγριώνεται που οι γιοί του δεν έχουν έρθει ακόμα. Η νεαρή του δείχνει την πίτα που του έφερε, η οποία μέσα περιέχει το κρέας και τη σάρκα των υιών του. Έπειτα η όμορφη κοπέλα βγάζει τη μάσκα. Είναι η μία και μοναδική Arya Stark!


Το τελευταίο πρόσωπο που βλέπει ο γέρος είναι μια χαμογελαστή Στάρκ. Η εκδίκηση για το Ματωμένο Γάμο είναι γεγονός και η Άρυα είναι πίσω στο Westeros για να διεκδικήσει ότι της αναλογεί!

 

 

Oldtown
O Sam και η Gilly φτάνουν στο Oldtown. Μια υπέροχη πόλη στη θέα, που από μακριά φαίνεται ο Hightower και τα λευκά κοράκια που πετούν από αυτόν, σημάδι πως ο χειμώνας έρχεται . Επισκέπτονται το κτήριο των Maesters και δίνουν σε αυτόν που τους υποδέχεται το γράμμα του Άρχοντα Διοικητή της Νυχτερινής φρουράς, Jon Snow. Ο «γραμματέας», ο οπίος δεν είναι και ο πιο συμπαθής τύπος, πάει με το γράμμα του νόμου και τους κανονισμούς και αναφέρει στο Σαμ πως θα εξετάσει την περίπτωση του ο Αρχιμέιστερ. Μπορεί το γράμμα να ήρθε από τον Τζον, αλλά οι Μέιστερς ήθελαν αν ενημερωθούν από τον Maester Aemon, για το θάνατο του πρώην Άρχοντα Διοικητή. Επίσης επιτρέπει στο Σαμ να εξερευνήσει τη βιβλιοθήκη, μόνος του(χωρίς τη σύντροφό του και το μικρό, καθώς γυναίκες και παιδιά απαγορεύονται). Η βιβλιοθήκη είναι υπέροχη. Τεράστια, με αμέτρητα βιβλία και εξαιρετική αρχιτεκτονική. Ένας παράδεισος για το Σαμ, ο οποίος βρίσκεται εκεί ακριβώς που πρέπει. Όμως ενδιαφέρον θα έχει πως θα εξελιχθεί στην επόμενη σεζόν η σχέση του με τη Gilly, καθώς οι συνθήκες δε φαίνονται ευνοϊκές για τους δύο. 

 


King’s Landing
      Τα πιο εντυπωσιακά γεγονότα του σημερινού επεισοδίου ήταν στην πρωτεύουσα. Αν και περίμενα το κύριο από αυτά(το είχα γράψει και στα hints του προηγούμενου επεισοδίου), έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος με τον τρόπο που παρουσιάστηκε. Και ένα σχόλιο για τη μουσική σε αυτό το σημείο. Τι φανταστική δουλειά είναι αυτή από μεριάς soundtrack σε αυτή τη σειρά! Ειδικά αυτή την εβδομάδα στο King’s Landing, η μουσική ήταν ανατριχιαστική. 
      Άπαντες στην πρωτεύουσα ετοιμάζονται για τη δίκη του Sir Loras και της Cersei. Όμως μια σειρά γεγονότων εξελίσσεται καθώς ο πρώτος δικάζεται και αλλάζουν τα γεγονότα. Πρώτα ένα μικρό κορίτσι λέει κάτι κρυφά στο Maester Pycelle.Αυτός το ακολουθεί νομίζοντας πως ο βασιλιάς του τον χρειάζεται κάπου μόνο για πέσει στα χέρια του Maester Qyburn και των «Μικρών Πουλιών» του, τα οποία τον σφάζουν στο λεπτό χωρίς δισταγμό. Ο Βασιλιάς Tommen, ετοιμάζεται να προσέλθει στο Great Sept of Baelor όταν το Βουνό τον σταματά. Ταυτόχρονα με αυτά βέβαια γίνεται και η δίκη του Sir Loras, ο οποίος ομολογεί όλες τις αμαρτίες του, μία προς μία. Ζητά συγχώρεση και επίσης αναφέρει πως θέλει να αφιερώσει τη ζωή του στους Θεούς. Το αίτημα του γίνεται δεκτό γιατί , όπως δηλώνει ο High Sparrow, «Η Μητέρα» συγχωρεί και το αστέρι χαράσσεται στο μέτωπο του. 
      Έπειτα ο Lancel Lannister με προτροπή του High Sparrow πάει να φέρει με τη βία τη Cersei στη δίκη της. Όμως την προσοχή του αποσπά ένα «Μικρό Πουλί» το οποίο κυνηγάει στους δρόμους αλλά και στα υπόγεια του Σεπτ.
      Εκεί τον αιφνιδιάζει και σωριάζει το στρατιώτη των Θεών, ο οπίος μπροστά στα μάτια του βλέπει την αλήθεια για το μέλλον όλων όσων βρίσκονται στο Σεπτ. Η Wildfire, το υγρό πυρ του Westeros, είναι έτοιμο να κάψει τα πάντα καθώς τα κεριά λιώνουν πάνω από το χυμένο πράσινο υγρό.
      Στο Σεπτ, η Margaery προειδοποιεί τους πάντες να αδειάσουν την αίθουσα και αντιμιλά ευθαρσώς στον High Sparrow που ξεκινά πάλι τις συζητήσεις περί θεών. Η Βασίλισσα ξέρει πως η Cersei έχει λόγο που δεν έρχεται στη δίκη της και φοβάται τα χειρότερα.
      Η στρατιά του Θεού δεν τους επιτρέπει να βγουν.
      Ο Lancel προσπαθεί να φθάσει και να σβήσει τα κεριά που λιώνουν, συνεχώς, αλλά δεν προλαβαίνει.
      Το Wildfire είναι ανεξέλεγκτο και καίει τα πάντα! Το Great Sept of Baelor καταστρέφεται ολοκληρωτικά και όλοι όσοι βρίσκονται μέσα, έχουν ένα φρικτό θάνατο. 

 


Τέλος η Septa Unella βασανίζεται από τη Cersei, η οποία τελικά την παραδίδει στα χέρια του Gregor Clegane-πρώτη φορά βλέπουμε ξανά το πρόσωπο του Βουνού μετά την νεκρανάστασή του. Η εκδίκηση της είναι ολοκληρωτική.

 


H Cersei, έχει ένα βλέμμα επιτυχίας και κρυφής χαράς.

Όμως δε θα κρατήσει για πολύ. 

      Αργότερα, ο Tommen δέχεται συλλυπητήρια. Σε μια σκηνή που δεν περίμενε κανένας, ο μικρός Βασιλιάς αφήνει το στέμμα του και πηδά από το παράθυρο, αυτοκτονώντας. 
      Άλλο ένα παιδί της Cersei νεκρό. Δεν της απέμεινε κανένα πλέον. Τα παιδιά που τόσο αγαπούσε, είναι όλα νεκρά. Καθώς αντικρίζει το πτώμα του γιού της διατάζει τον Maester Qyburn να το κάψει στα ερείπια του Σεπτ-καθώς δεν μπορεί πλέον να θαφτεί μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια του. 


Τέλος για φέτος στο King’s Landing με την Cersei να παίρνει το στέμμα και να γίνεται η Βασίλισσα του Westeros, μπροστά στα μάτια του Jamie που μόλις επέστρεψε.


Περίμενε κανένας πως δε θα έπαιρνε εκδίκηση η Cersei; Στον επόμενο κύκλο αυτή θα κάνει κουμάντο και κανείς δεν ξέρει τι να περιμένει, με δεδομένη την αμέτρητη λύπη της από το θάνατο όλων των παιδιών της.

 

 

Dorne
Είδαμε για άλλη μια φορά το Dorne- το οποίο είχε ξεχαστεί για πάρα πολλά επεισόδια φέτος. Η Olenna Tyrell, αφού πρώτα κάνει με τον τρόπο της τις Sand Snakes να σωπάσουν, συζητά μια πιθανή συμμαχία με την Ellaria. Η συμμαχία θα συμφέρει και τις δύο , ειδικότερα τώρα που η γριά θέλει μανιασμένα εκδίκηση για το θάνατο σχεδόν ολόκληρης της οικογένειας της. Το κρυφό τους χαρτί είναι ο Varys που εμφανίζεται λέγοντας τα λόγια Fire and Blood- το σύνθημα του Οίκου Targaryen.

Οι σύμμαχοι της Daenerys στο Westeros  είναι πλέον δεδομένοι.

 

 

Πέρα από το Τείχος- Οράματα
Ο Benjen, αφήνει τον Bran και τη Meera κοντά στο τείχος καθώς δεν μπορεί να ακολουθήσει. Η μαγεία του Τείχους απωθεί τους νεκρούς και δε θα μπορούσε να περάσει. Δίπλα στο σημείο είναι ένα δέντρο που ο Bran χρησιμοποιεί για να «οραματιστεί». Πλέον αυτός είναι το Τρίματο Κοράκι.

Γυρνά πίσω στον Πύργο της Χαράς. Ακολουθεί τον πατέρα του ο οποίος βρίσκεται μπροστά στη γεννά της αδερφής του Lyanna. Είναι έτοιμη να πεθάνει όταν του ψιθυρίζει κάτι στο αυτί το οποίο ούτε εμείς, ούτε και ο Bran, ακούμε. Έπειτα με τρεμάμενη φωνή του λέει πως δεν πρέπει να το μάθει ο Robert(Baratheon) γιατί θα σκότωνε το παιδί της.


Έμμεσα λοιπόν επιβεβαιώνεται μια από τις μεγαλύτερες θεωρίες στο Game of Thrones. Από τα μάτια του μωρού η σειρά μας μεταφέρνει άμεσα στον Jon Snow. Το μικρό παιδί αυτό ήταν ο Jon. Ο γιος του Rhaegar Targaryen και της Lyanna Stark και όχι ένα νόθο παιδί του Ned. Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου.


Επιτέλους μας έδειξαν έστω και έμμεσα την καταγωγή του Jon. Η μόνη μου απορία είναι γιατί δεν ακούσαμε τα λόγια της Lyanna. Μήπως είπε κάτι παραπάνω στον αδερφό της; Και τι μπορεί να είναι αυτό; Θα το μάθουμε ελπίζω στις επόμενες σεζόν.

 

Winterfell
      Στη Μεγάλη Αίθουσα του Winterfell, ο Jon και η Melisandre συζητούν περί οικογένειας. Διακόπτονται από τον Sir Davos που δίνει στην ιέρεια το ξύλινο παιχνίδι της Shireen Baratheon και τη διατάζει να πει την ιστορία για το θάνατο της μικρής στον Jon. Αυτή αναφέρει τα πάντα, αλλά και το γεγονός πως η απόφαση δεν ήταν μόνο δική της αλλά και των γονιών της μικρής. Ο Davos ζητά την άδεια να την κρεμάσει, ενώ η ιέρεια προειδοποιεί τον Jon πως την χρειάζεται για να αντιμετωπίσει τους White Walkers. Αυτός αποφασίζει να τη διώξει νότια και πως αν ξαναγυρίσει θα τη σκοτώσει ως φονιά.
      Βλέποντας τη Melisandre να φεύγει από τα τείχη, η Sansa και ο Jon συζητούν για πολλά. Αυτή του αναφέρει πως αυτός είναι ο άρχοντας του Winterfell ενώ ο Jon της απαντά πως αυτή ουσιαστικά νίκησε τη μάχη με τους Ιππότες της Κοιλάδας. Πρέπει πλέον να είναι ενωμένοι και να δείχνουν εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο και να μην εμπιστευτούν το Μικροδάχτυλο σε καμία περίπτωση. Επίσης η Sansa αναφέρει πως το λευκό κοράκι έφτασε που συμβολίζει πως ο Χειμώνας επίσης έφτασε. Ήρθε η ώρα των Stark; 


Αργότερα, η Sansa έχει τη συνάντηση της με αυτόν στο ιερό δέντρο που επισκεπτόταν μικρή, κάθε μέρα . Δείχνει για άλλη μια φορά τις προθέσεις του και φανερώνει ανοιχτά πως φαντάζεται τον εαυτό του στο Σιδηρούν Θρόνο με τη Sansa δίπλα του, προσπαθώντας να τη φιλήσει. Αυτή τον αποφεύγει και  χάνεται αφού πρώτα τον ακούει να επαναλαμβάνει πως ο Βορράς θα ακολουθήσει αυτή και όχι έναν μπάσταρδο.


Στη Μεγάλη Αίθουσα του Winterfell έχουν μαζευτεί όλοι οι άρχοντες του Βορρά. Οι περισσότεροι διαφωνούν για τις μάχες που έρχονται και δείχνουν να μην εμπιστεύονται τον Jon. Όμως τους βάζει στην τάξη όλους η μικρή Lyanna Mormont. Αυτή η μικρή είναι λατρεία. Τους προκαλεί λέγοντας πως δείλιασαν να έρθουν στη μάχη, ενώ ο Οίκος Mormont ήταν πάντα πιστός στους Stark. Κοιτά τον Jon και φωνάζει πως αν και δεν έχει το επώνυμο, βλέπει έναν Stark μπροστά της. Έναν Βασιλιά του Βορρά!


Όλοι πείθονται από το λόγο της μικρής. Ζητωκραυγές για το νέο Βασιλιά του Βορρά πλημμυρίζουν την Αίθουσα. Ο Βορράς έχει ξανά ηγέτη!

 


Ο Jon στο Βορρά, η Cersei στο Νότο. Τι λείπει; Το κερασάκι στην τούρτα.

 

Meereen
Ο Daario γεμάτος χαρά βρίσκει την Daenerys και της αναφέρει πως θα φύγουν σύντομα για το Westeros, καθώς τα πλοία τους ήδη βάφονται και ετοιμάζονται. Αυτή του κόβει τον αέρα απότομα καθώς του ζητά να μείνει στο Meereen και να διαφυλάξει την ηρεμία της πόλης. Αυτός της λέει πως την αγαπά, αλλά η Μητέρα των Δράκων ξέρει πως για να κάνει συμμάχους στο Westeros ένα μέσο είναι και ο γάμος. Προσπαθεί να την πείσει, αλλά είναι κάθετη. Θα του δώσει πλήρεις οδηγίες για το τι θα κάνει με τον Κόλπο των Δράκων-δεν μπορεί πλέον να λέγεται ο Κόλπος των Δούλων. Ο Daario καταλαβαίνει πως αυτά ήταν συμβουλή του Tyrion και θαυμάζει το μυαλό του νάνου. 


Αργότερα η Daenerys συναντά τον Tyrion και αναφέρει πως φοβάται. Φοβάται κυρίως πως παράτησε κάποιον που αγαπούσε, χωρίς να νιώσει τίποτα. Τέλος χρίζει το νάνο Χέρι της Βασίλισσας και του δίνει το σήμα που του έφτιαξε. Ο Tyrion εμφανώς συγκινημένος γονατίζει μπροστά στη Βασίλισσά του.


Στην τελευταία σκηνή της φετινής σεζόν βλέπουμε τα πλοία της Daenerys με το χρώματα και το σήμα των Targaryen βαμμένα πάνω τους να διασχίζουν τη θάλασσα.


Η Daenerys Targaryen έρχεται στο Westeros!


***


Οι επόμενες σεζόν όντως θα είναι το κλείσιμο αυτής της ιστορίας. Να τονίσω πως θα είναι μικρότερες στο μέγεθος(6 και 7 επείσοδια), άρα περιμένω πολλά και μεγάλα γεγονότα, καθώς το budget θα μοιραστεί σε λιγότερα μέρη.


Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για τη στήριξή σας φέτος και είναι μεγάλη μου χαρά που κάναμε αυτό το ταξίδι στο Westeros μαζί. Τα κείμενα για το Game of Thrones θα συνεχιστούν στο Manwe Stories απλά δε θα βγαίνουν πλέον εβδομαδιαία.


Εις το επανιδείν!

Game of Thrones Season 6

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.