Game of Thrones, Game of Thrones Season 6, Reviews Σειρών, Σειρές

3. Oathbreaker(GoT Season 6) review


Το 3ο επεισόδιο της 6ης σεζόν του Game of Thrones έφτασε και σε σχέση με τον πανικό που προκάλεσε το προηγούμενο, τα πράγματα εξελίχθηκαν πιο ομαλά και ήρεμα. Αυτό δε σημαίνει όμως πως δεν ήταν ένα πολύ καλό επεισόδιο που μας αφήνει την αίσθηση πως έχουμε να δούμε πολλά ακόμα(ιδιαίτερα για ένα γεγονός που θα αναλύσω στη συνέχεια).

Στη θάλασσα
Στην σκηνή αυτή, είναι η πρώτη φορά φέτος που βλέπουμε τον Sam την Gilly και το μικρό Sam. Ενώ o Sam παλεύει με το πρόβλημα ναυτίας που έχει, η κουβέντα με την Gilly αποκαλύπτει πως η πορεία τους έχει αλλάξει. Ενώ κατευθύνονταν προς το Oldtown ο Sam άλλαξε τη γνώμη και αντ’ αυτού αποφάσισε να πάει στο πατρικό του. Εκεί πιστεύει πως με τη βοήθεια της μητέρας και της αδερφή του ο μικρός και η Gilly θα είναι ασφαλής. Αν και αυτή διαφωνεί στην αρχή στο τέλος επικροτεί την απόφαση του, λέγοντας του πως ο πατέρας του παιδιού της θα αποφασίσει για την ασφάλεια τους. 

 

Πέρα από το Τείχος
Ο Bran έχει άλλο ένα όραμα από το παρελθόν. Τώρα επισκέπτεται τον Πύργο της Χαράς(Tower of Joy) όπου συναντά τον πατέρα του μαζί με μερικούς βόρειους στρατιώτες (ένας από αυτούς είναι και ο πατέρας της Meera). Καθώς έρχονται αντιμέτωποι με δύο ιππότες των Targaryen ζητούν να μάθουν που βρίσκεται η Lyanna. Καθώς απάντηση δεν έρχεται ποτέ, η σύγκρουση των δύο δυνάμεων είναι αναπάντεχη. Η μάχη είναι σκληρή στην οποία παρατηρούμε της ιδιαίτερες ικανότητες του Sir Arthur Dayne, ο οποίος από ένα σημείο και μετά παλεύει σκοτώνει μόνος του όλους τους βόρειους εκτός του Ned. Οι δύο άνδρες έχουν μια μάχη ένας εναντίον ενός στην οποία και ο Bran και το Κοράκι παρατηρούν πως ο Sir Arthur είναι μακράν ικανότερος του πατέρα το. Ο μικρός είχε ακούσει από την οικογένεια του για το πώς ο λόρδος του βορρά νίκησε τον ιππότη ένας εναντίον ενός. Όμως τα πράγματα δεν έγιναν ακριβώς έτσι. Ενώ ο Ned είχε αφοπλιστεί αλλά ο Howland Reed(πατέρας της Meera) καρφώνει τον Sir Arthur πισώπλατα. Και εδώ συμβαίνει το περίεργο. Ενώ ο Ned ανεβαίνει τα σκαλιά του πύργου ο Bran του φωνάζει και φαίνεται πως ο πατέρας του τον ακούει. Άμεσα το Κοράκι σταματάει το όραμα και γυρνούν πίσω στην πραγματικότητα. Το Κοράκι εξηγεί στο μικρό πως δεν πρέπει να χάνεται μέσα στο παρελθόν και πως το μέλλον του δεν είναι να μείνει εκεί σαν αυτόν. Αλλά πριν φύγει πρέπει να μάθει. Τα πάντα.

Εκπληκτική η ικανότητα του  Bran και το επιπρόσθετο γεγονός πως θα μάθει πράγματα και γεγονότα που μεγάλοι ηγέτες δε γνωρίζουν τον καθιστούν σημαντικότατο χαρακτήρα για τη συνέχεια. Το πεπρωμένο της Lyanna δεν το έχουμε δει ακόμα. Και η προσοχή που δίνεται γύρω από τα γεγονότα στον Πύργο της Χαράς έχουν κάνει πολλούς να πιστεύουν πως ο Jon μπορεί να είναι γιος της. Μια από τις πιο διάσημες θεωρίες γύρω από το Game of Thrones μπορεί όντως να βγει αληθινή. Θα μάθουμε κατά πάσα πιθανότητα στα επόμενα επεισόδια.

 

Vaes Dothrak
Η Daenerys οδηγείται στο μέρος όπου είναι μαζεμένες όλες οι χήρες των Καλ. Όμως τα πράγματα δε είναι απλά καθώς οι υπόλοιπες γυναίκες του παλατιού την ενημερώνουν πως οι khalasars θα αποφασίσουν για το μέλλον της αφού σύμφωνα με την παράδοση και τους νόμους έπρεπε να είχε φτάσει εκεί άμεσα μετά το θάνατο του Khal Drogo.

Δύσκολα τα πράγματα για τη Μητέρα των Δράκων. Ίσως οι Mormont και Daario να αλλάξουν τα δεδομένα στα επόμενα επεισόδια.

 

Meereen
Μία πόρνη ονόματι Vala ανακρίνεται από τον Varys στη Μεγάλη Πυραμίδα. Τελικά πρόκειται για μια συνεργάτιδα των Υιών της Άρπυας στην οποία ο έμπειρος διπλωμάτης δίνει μια ενδιαφέρουσα επιλογή. Οι πληροφορίες που θα του δώσει θα εξασφαλίσουν σε αυτή και τον παιδί της μια νέα ζωή στο Pentos αλλιώς όπως και αυτή ξέρει ή το ένα ή το άλλο στρατόπεδο θα σκοτώσουν αυτή και το παιδί της μείνει ορφανό.

Αλλού ενώ ο Tyrion έχει μια χαριτωμένη συζήτηση με τη Missandei και τον Γκριζοσκώληκα όταν ο  Varys τους διακόπτει. Οι πληροφορίες που απέσπασε από την πόρνη αναφέρουν πως οι άρχοντες του Yunkai  του Astapor και της Volantis χρηματοδοτούν κρυφά τους Υιούς της Άρπυας. Ενώ η συζήτηση για πόλεμο πέφτει στο τραπέζι, ο Tyrion προτρέπει τον Varys να χρησιμοποιήσει τα «Μικρά Πουλιά» του για να τους στείλει ένα μήνυμα.

Το γεγονός αυτό αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω των γεγονότων που ακολουθούν. 

 

 

King’s Landing
Τα αδέρφια Lannister προσπαθούν να πάρουν ξανά την κατάσταση στα χέρια τους και σε συνεργασία με τον Qyburn να χρησιμοποιήσουν τα «Μικρά Πουλιά» προς όφελος τους. Θέλουν πληροφορίες για ότι γίνεται στo Westeros από το Dorne μέχρι το Βορρά.

Έπειτα οι Cersei, Jamie και Sir Gregor διακόπτουν το Μικρό Συμβούλιο που έχει αλλάξει μορφή. Βέβαια δε γίνονται ιδιαίτερα αποδεκτοί και το Συμβούλιο αποχωρεί.


Τέλος ο Tommen προσπαθεί να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και έρχεται αντιμέτωπος με τον Σπουργίτη. Ο Βασιλιάς και ο θρησκευτικός άρχοντας έχουν μια συζήτηση εκ βαθέων οι απαιτήσεις του Tommen φαίνεται να υποχωρούν. Ο Σπουργίτης νίκησε αυτή τη μικρή λεκτική διαμάχη κάνοντας το νεαρό Βασιλιά να αναρωτηθεί για πολλά πράγματα.


Κάθε εβδομάδα και χειρότερα τα πράγματα για τους Lannister οι οποίοι φαίνεται να χάνουν όλο και πιο πολύ τον έλεγχο στην πρωτεύουσα. Τουλάχιστον έγινε η πρώτη προσπάθεια για ανάκαμψη αν και δεν πιστεύω πολύ σε αυτή.

 

Braavos
Η Arya συνεχίζει την εκπαίδευση της και τιμωρείται με βία κάθε φορά που ψεύδεται. Τυφλή συνεχίζει να μάχεται και τελικά να τελειοποιεί την τέχνη της μάχης χωρίς όραση. Έφτασε λοιπόν η ώρα που θα δει ξανά. Ο Jaqen της δίνει πίσω την όραση της κάνοντας την να πιεί από το πηγάδι. Η Arya βλέπει ξανά, όμως δεν είναι πλέον η μικρή Stark. Δεν είναι καμία, και είναι πιο σίγουροι από ποτέ για αυτό. 

 

Winterfell
O Smalljon Umber ζητάει τη βοήθεια του Ramsay για να διατηρήσουν το Βορρά απέναντι στου Άγριους που ο Jon Snow έβαλε μέσα από το Τείχος. Όμως αντί να γονατίσει και να αναγνωρίσει το Ramsay ως νέο άρχοντα του Βορρά, έχει κάτι άλλο να προσφέρει σε αντάλλαγμα. Όπως όλοι υποψιάζονταν από την προηγούμενη εβδομάδα, η Osha και ο Rickon είναι αυτό το δώρο.

Φοβάμαι για αυτά που μπορεί να πάθει το μικρό Starkόπουλο στα χέρια του ψυχάκια Ramsay.

 


Castle Black
O Jon είναι ζωντανός. Ο πρώτος άνθρωπος με τον οποίο συνομιλεί έπειτα από την ανάσταση του είναι ο Sir Davos που τον παροτρύνει να συνεχίζει να ζει και να κάνει λάθη και πως ότι κι αν έγινε είναι ζωντανός. Έπειτα η Melisandre τον ρωτάει μια ερώτηση που όλοι θα του κάναμε. Τι είδε και που πήγε αφού πέθανε. Προς απογοήτευσή της η απάντηση ήταν πως δεν πήγε πουθενά και πως δεν υπάρχει τίποτα μετά.

Έπειτα,ο Jon βγαίνει στον προαύλιο χώρο όπου τα αδέρφια της φρουράς τον θεωρούν πλέον κάτι κοντά σε Θεό. Η ώρα της τιμωρίας των προδοτών έφτασε. Κρεμασμένοι ανάμεσα του και ο Sir Alliser και ο Olly. Όλοι εκφωνούν κάποια τελευταία λόγια(τα λόγια του Alliser έδειξαν για άλλη μια φορά την πίστη του στις ιδέες του) εκτός από τον μικρό που κοιτάει με απέχθεια. Ο Jon κόβει το σκοινί και πλέον είναι νεκροί. Έπειτα δίνει την κάπα του στον Edd λέγοντας του πως το Κάστρο είναι πλέον στα χέρια του. Αποχωρεί από το τείχος με τα τελευταία λόγια του να είναι: “Η βάρδιά μου τελείωσε”.


Το τέλος ήταν αναπάντεχο. Πίστευα πως ο Jon θα ένωνε το Βορρά μέσω της Νυχτερινής Φρουράς. Κι όμως έπειτα από την ανάστασή του πιστεύει πως δεν έκανε σωστά τα πράγματα και θέλει να αλλάξει ρότα. Το θέμα είναι πλέον προς τα που θα κινηθεί.


Η σεζόν συνεχίζει δυναμικά.

 

Game of Thrones Season 6

Comments

comments

2 σκέψεις στο “3. Oathbreaker(GoT Season 6) review”

  1. ΧΡΙΣΤΙΝΑ λέει:

    Αυτό ακριβώς! Hταν ένα πολύ ήρεμο για τα δεδομένα του game of thrones επεισόδιο…τι επεται κανείς δεν ξέρει,,,!εξαιρετικό review..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.