Game of Thrones, Game of Thrones Season 6, Reviews Σειρών, Σειρές

4. Book of Stranger(GoT Season 6) review


Το επεισόδιο αυτής της εβδομάδας είχε τρία δυνατά σημεία. Την επανεμφάνιση ενός χαρακτήρα που οι περισσότεροι περίμεναν, μια συμμαχία που έπρεπε να γίνει και την ανάταση του ενδιαφέροντος για τα γεγονότα μιας περιοχής που φέτος δε μας είχε δώσει και πολλά.

Στο Τείχος
Και ενώ από το τέλος του προηγούμενου επεισοδίου ο Jon ήταν έτοιμος να αποχωρήσει, η Sansa μαζί με την Brienne και τον Podrick φτάνουν στο τείχος. Τα δύο αδέρφια μετά την πρώτη παγωμάρα, μοιράζονται τρυφερές στιγμές μαζί στις οποίες η Sansa παραδέχεται πως παλιότερα φερόταν πολύ άσχημα στον Jon. Του ζητάει συγγνώμη και αυτός με γέλια τη συγχωρεί. Το ερώτημα είναι τώρα ένα για τα δύο αδέρφια. Προς τα που θα κινηθούν, και τι θα κάνουν πλέον αφού ο Jon είναι κάθετος στο ότι θα αποχωρήσει από το Τείχος. Η Sansa τον παροτρύνει να παλέψουν να πάρουν πίσω το σπίτι τους, το Winterfell, ενώ ο Jon της απαντά πως κουράστηκε να παλεύει και να αγωνίζεται. Ο Sir Davos και η Melissandre έχουν μια πρώτη κόντρα, μέρος ίσως μιας πολύ μεγαλύτερης που διαφαίνεται στον ορίζοντα αν ο ιππότης μάθει πως η μάγισσα προέτρεψε τον Stannis να κάψει τη μικρή κόρη του. Η Brienne τους διακόπτει δηλώνοντας πως αυτή σκότωσε τον Stannis για να εκδικηθεί τον Renly που χάθηκε από τη μαύρη μαγεία της μάγισσας.

Ξαναγυρνώντας στα αδέρφια Stark, η απόφαση που παίρνουν είναι μονόδρομος αφού λαμβάνουν το προκλητικό και απειλητικό μήνυμα του Ramsey. Θα προσπαθήσουν να ενώσουν το Βορρά και με τη βοήθεια και των Wildlings να πάρουν πίσω το Winterfell, κάτι στο οποίο ο Jon αναγκάζεται να συμφωνήσει.

 

Winterfell
Όσο για τον Ramsey, ο άρχοντας του Βορρά συνεχίζει τους σκοτωμούς. Αυτή τη φορά θύμα του ήταν η Osha, η οποία παραπλανώντας τον ερωτικά, προσπάθησε να τον μαχαιρώσει με αποτέλεσμα να βρεθεί η ίδια με ένα μαχαίρι στο λαιμό. 

 

 

Vale
Ο μικρός άρχοντας Robin Arryn, εκπαιδεύεται από τον λόρδο John Royce στην τοξοβολία όταν η άμαξα του Petyr Baelish φτάνει στο μέρος τους. Μετά από μια σύντομη διένεξη που ακολούθησε τις κατηγορίες του Μικροδάχτυλου προς τον John Royce σχετικά με την προδοσία της Sansa, ο λόρδος τελικά αποφασίζει να υποκύψει και να ορκιστεί πίστη στον άρχοντα Robin. Τελικά ο Petyr και ο μικρός αποφασίζουν να κινηθούν με τους Ιππότες του Vale εναντίον των Boltons και να βοηθήσουν τη Sansa Stark. 


Τα γενικότερα γεγονότα στο Βορρά προμηνύουν συρράξεις και έναν αναπόφευκτο πόλεμο, μεταξύ των τελευταίων Stark και των συμμάχων που θα βρουν στην πορεία και του Ramsey Bolton. Μεγάλο ρόλο μπορεί να παίξει σε αυτό τον πόλεμο ο Μικροδάχτυλος, ένας χαρακτήρας που πραγματικά ήθελα να εμφανιστεί φέτος στη σειρά και αν και άργησε είναι έτοιμος για μεγάλα πράγματα.

 

 

King’s Landing
Η Septa Unella συνοδεύει τη Margaery μπροστά στον High Sparrow. Οι δυο τους έχουν μια συζήτηση στην οποία αρχικά η φυλακισμένη βασίλισσα εντυπωσιάζει τον ιερέα με τις γνώσεις για το Book of Stanger και στη συνέχεια ο Ανώτατος Ιερέας της εξιστορεί το παρελθόν του. Της αναφέρει πως αν και φτωχός μοχθούσε να βγάλει χρήματα, και να γίνει σαν τους άρχοντες και όταν το κατάφερε αναλώθηκε στις αμαρτίες. Τότε κατανόησε πως έπρεπε να σταματήσει αυτή τη ζωή και να αφοσιωθεί στους Θεούς. Έπειτα επιτρέπει στη Margaery να δει τον αδελφό της ο οποίος βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Καταπονημένος από τα βασανιστήρια παρακαλά την αδερφή του να τους κάνει να σταματήσουν παρά της προσπάθειες αυτής να του θυμίσει πως αυτός είναι το μέλλον του Οίκου των Tyrell.

Στο Red Keep, η Cersei διακόπτει τη συζήτηση του  Grand Maester Pycelle με τον γιό της. Μάνα και γιος συμφωνούν πως προέχει η προστασία της βασίλισσας(η  Cersei όχι και τόσο αλλά πάμε παρακάτω) και ο Tommen εκμυστηρεύεται ένα μυστικό που του είπε ο High Sparrow. Το μυστικό αυτό είναι πως η Margaery θα περάσει ότι ακριβώς πέρασε και η μητέρα, την πορεία της εξιλέωσης, και αυτό ακριβώς χρησιμοποιεί η Cersei που για μια ακόμα φορά διακόπτει το Μικρό Συμβούλιο για να πάρει με το μέρος της τους Tyrells.


Το συμβουλίο συμφωνεί και φαίνεται πως οι Lannisters κάνουν επιτέλους την κίνησή τους.

 

Iron Islands
Στα νησιά ο Theon επιτέλους γυρίζει σπίτι του και συναντά την αδερφή του. Αυτή τον κατηγορεί ως προδότη και τα αδέρφια βρίσκονται σε μια λεκτική μάχη στην οποία ο Theon δεν μπορεί να αντιδράσει. Τελικά καταλήγει να αναφέρει στην αδερφή του πως το μόνο που θέλει είναι να τη δει να κυβερνά τα Σιδερένια Νησιά και πως θα τη βοηθήσει όσο μπορεί. 

 

Meereen
Ένας Tyrion από τα παλιά αναλαμβάνει δράση προσπαθώντας να νικήσει τους αντιπάλους της Daenerys, τους παλιούς άρχοντες της περιοχής που θέλουν να ξαναγυρίσουν στην σκλαβιά, με τη διπλωματία και το οξυδερκές μυαλό του. Έτσι μαζεύει τους άρχοντες του Astapor, του Yunkai και της Volantis και τους δίνει μια καλή λύση. Η μετάβαση στην ελεύθερη εποχή όπου η σκλαβιά δε θα υπάρχει πλέον θα γίνει, αλλά θα υπάρχει μια περίοδος επτά ετών για να πραγματοποιηθεί. Σε αντάλλαγμα αυτοί θα σταματήσουν την παροχή βοήθειας τους Υιούς της Άρπυας. Αυτό δε βρίσκει απόλυτα σύμφωνους τη Missandei και τον Γκριζοσκώληκα η οποίοι όμως συμφωνούν μαζί του, βρίσκοντας κάποια λογική στα λόγια του. Τέλος οι τρείς τους έρχονται αντιμέτωποι με πρώην σκλάβους οι οποίοι διαφωνούν για την παρουσία των πρώην δυναστών τους στο Meereen. Απαιτούν επίσης να μάθουν πότε θα γυρίσει η βασίλισσα, με τον Tyrion να τους απαντάει πως αυτό θα γίνει σύντομα. 

 

 

Vaes Dothrak
O Jorah και ο Daario πλησιάζουν προς την πόλη όπου κρατείται η Daenerys. Εκεί για πρώτη φορά ο Daario αντιλαμβάνεται την αρρώστια του Jorah και το βράδυ εισβάλουν κρυφά στην πόλη. Σε μια μικρή σύγκρουση με δύο στρατιώτες των Kal, ο Ιππότης δεν μπόρεσε να αντισταθεί και τελικά σώθηκε από την καίρια επέμβαση του Daario.

Η Daenerys, αποσύρεται από το μέρος που είναι μαζεμένες οι χήρες των Kal και τελικά συναντιέται με τους σωτήρες της. Όμως δε φεύγει μαζί τους. Ζητάει τη βοήθεια τους για κάτι μεγαλύτερο, κάτι πιο ουσιώδες.

Ενώ έρχεται μπροστά στο Συμβούλιο των Καλ, η Μητέρα των Δράκων ευθαρσώς δηλώνει πως θα τους σκοτώσει όλους. Και το κάνει. Αρχίζει να πετάει κάτω όλους τους πυλώνες φωτιάς και βάζει φωτιά σε όλο το κτήριο. Καίει ζωντανούς τους Καλ, βγαίνοντας η ίδια αλώβητη από τις φλόγες. Με τη σειρά όλοι οι khalasars και οι dosh Kaleen την προσκυνούν και η Μητέρα των Δράκων, όντας πλέον ελεύθερη αποδεικνύει για άλλη μια φορά τη δύναμη της και το λαμπρό μέλλον που την περιμένει. Το θέμα είναι πάρει η ίδια την απόφαση να κάνει το βήμα παραπάνω.

 

Game of Thrones Season 6

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.