Game of Thrones, Game of Thrones Season 6, Reviews Σειρών, Σειρές

6. Blood of my Blood (GoT Season 6) review


Θεωρώ πως το χτεσινό επεισόδιο είναι ένα από τα αρτιότερα φτιαγμένα επεισόδια της σεζόν και της σειράς γενικότερα. Χαρακτήρες που είχαμε χρόνια να δούμε επανεμφανίζονται, οι πολιτικές, κοινωνικές και οικογενειακές εντάσεις συνεχίζονται και οι μεγάλες στρατιωτικές συρράξεις είναι πλέον αναπόφευκτες και αποτελεί θέμα χρόνου να τις παρακολουθήσουμε. Έμφαση δόθηκε σε συγκεκριμένες περιοχές, λιγότερες από τα προηγούμενα επεισόδια, γεγονός που ήταν ενδιαφέρον καθώς η πλοκή προχώρησε αρκετά σε αυτές. Ιδιαίτερα θέλω να τονίσω πως λάτρεψα την τελευταία σκηνή. Ως μεγάλος λάτρης του φανταστικού(αναγνώστης, θεατής και συγγραφέας ο ίδιος) αναρίγησα με την παρουσίαση του γεγονότος και πλέον ανυπομονώ για παρόμοιες σκηνές που αναμένονται πολυάριθμες από εδώ και πέρα. 

Πέρα από το Τείχος

Το επεισόδιο συνεχίζει ακριβώς εκεί που σταμάτησε το προηγούμενο. H Meera και ο Bran προσπαθούν να γλιτώσουν από τα wights των White Walkers. Η κοπέλα φαίνεται πως δεν μπορεί να συνεχίσει και είναι εξουθενωμένη και ο Bran βλέπει αλλεπάλληλα οράματα(από την πτώση του μέχρι και τον Βασιλιά Aerys να φωνάζει Burn them All!). Η ελπίδες να σωθούν λιγοστεύουν και πλέον αγκαλιάζονται περιμένοντας το θάνατο. Στην ύστατη στιγμή όμως ένας κουκουλοφόρος που κραδαίνει μια αλυσίδα με φωτιά στο χέρι τους σώζει και τους οδηγεί σε ασφαλές μέρος. Εκεί μαθαίνουν πως κάτω από την κουκούλα βρίσκεται ο


Benjen Stark, θείος του μικρού ο οποίος όλοι πίστευαν πως είναι νεκρός. Κι όντως θα ήταν αν δεν τον έσωζαν τα Παιδιά του Δάσους από το φονικό κτύπημα των White Walkers. Αναφέρει πως το κοράκι τον κάλεσε να σώσει τον Bran, το νέο κοράκι και να τον προετοιμάσει να αντιμετωπίσει το Βασιλιά της Νύχτας όταν απειλήσει ξανά τους ανθρώπους.


Το μέλλον του Bran παραμένει σπουδαίο. Το θέμα είναι αν ο μικρός δείξει την απαραίτητη ωριμότητα να το διαχειριστεί.

 

Horn Hill

Ο Sam και η Gilly μαζί με το μικρό Sam φτάνουν στο πατρικό του πρώτου όπου τους υποδέχονται η μητέρα του, Melessa  και η αδερφή του η Talla. Και οι δύο ιδιαίτερα ευγενικές, από τους πιο συμπαθείς χαρακτήρες στη σειρά του καλωσορίζουν θερμά στο σπίτι. Η Gilly φοράει ένα όμορφο φόρεμα της Talla και όλοι μαζί γευματίζουν συνοδεία της υπόλοιπης οικογένειας. Και εδώ αρχίζουν τα προβλήματα, καθώς ο πατέρας Tarly είναι ιδιαίτερα προσβλητικός απέναντι στο γιό του, γεγονός στο οποίο η Gilly αντιδρά τονίζοντας όλες της ηρωικές πράξεις του αγαπημένου της. Στην κουβέντα ανακαλύπτουν πως είναι Wildling, γεγονός που εξαγριώνει τον αρχηγό της οικογένειας ο οποίος διώχνει το γιό του από το σπίτι. Ο Sam το σκάει το βράδυ μαζί με την Gilly και το μικρό κλέβοντας όμως πρώτα το οικογενειακό σπαθί, φτιαγμένο από Βαλυριανό ατσάλι, για το οποίο ο πατέρας του δεν το θεωρούσε ικανό.


Επόμενος σταθμός κατά πάσα πιθανότητα το Oldtown για την εκπαίδευση του Sam σε Maester με πολλά εμπόδια στο δρόμο όμως, καθώς προέχει και η ασφάλεια της νέας οικογένειας του.

 

King’s  Landing

Στην πρωτεύουσα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις που αναμένεται να αλλάξουν το status quo και στην πόλη αλλά και σε όλο το Westeros. Ο Βασιλιάς Tommen μιλώντας με τον High Sparrow εκφράζει την ανησυχία του για τη γυναίκα του Margaery καθώς πρέπει να περάσει την Πορεία της Εξιλέωσης. Αυτός τον συμβουλεύει να την επισκεφτεί. Οι δύο του συζητούν ανοιχτά και η Margaery τονίζει πως ο ιερέας έχει δίκιο και πως όλοι είναι αμαρτωλοί. Τα λόγια της που πολύ αμφιβάλω αν είναι αληθινά πείθουν το νεαρό Βασιλιά.


Όταν φτάνει η ώρα της Πορείας, ο Mace Tyrell μαζί με τον Jaime τη διακόπτουν συνοδευόμενοι από ένα στρατό έτοιμο να σώσει τη Βασίλισσα με τη βία. Προς έκπληξη όλων όμως ο High Sparrow αποτρέπει κάθε σύγκρουση αφού η Πορεία δε θα γίνει καθόλου, καθώς η Margaery έχει ήδη κερδίσει τη συγχώρεση των Θεών. Επίσης έφερε μαζί της ένα νέο ακόλουθο που προς δεύτερη έκπληξη όλων είναι ο Βασιλιάς Tommen. Πίστη και στέμμα, μαζί όπως δηλώνει αυτός θα φέρουν την ελπίδα στο Westeros.


Ο Jaime διώχνεται από τη βασιλική φρουρά και του δίνεται η αποστολή να ανακαταλάβει  το Riverrun βοηθώντας τον Walder Frey(τον οποίο βλέπουμε και αυτόν στο σημερινό επεισόδιο αλλά για ελάχιστες στιγμές- ο παλιός, κακός και αντιπαθητικός Frey).


Η απάντηση της Olenna Tyrel στον Mace είναι η σύνοψη των γεγονότων στο King’s Landing φέτος. Ο High Sparrow νικάει τους πάντες στην πρωτεύουσα, κάτι φανερό από την περσινή σεζόν. Τώρα που και τα αδέρφια θα είναι χώρια, η οικογένεια των Lannister φαίνεται να καταρρέει.

Braavos

Η Arya συνεχίζει να παρακολουθεί το θέατρο στο οποίο πρωταγωνιστεί ο στόχος της. Απολαμβάνει τα σημεία που γελοιοποιούνται οι Lannister και έπειτα κρυφά μπαίνει στη σκηνή και δηλητηριάζει το ποτό της Lady Crane. Βγαίνοντας, τη συναντά και η ηθοποιός νομίζει πως η μικρή έρχεται εκεί γιατί της αρέσει το θέατρο. Η Arya παίζει το ρόλο της πιστευτά και αποχωρεί, για να επιστρέψει σε λίγο αποτρέποντας την ηθοποιό να πιεί το δηλητήριο. Αντιλήφθηκε πως είναι καλός άνθρωπος και πως αυτή που τη θέλει νεκρή είναι η συνάδελφος της που ζηλεύει οικτρά την επιτυχία της. Την προειδοποιεί και φεύγει ενώ η Waif παρατηρεί το γεγονός.


Η Waif ενημερώνει τον Jaqen αυτό και παίρνει την άδεια να σκοτώσει τη μικρή, ενώ η Arya παίρνει πίσω τη Βελόνα, το σπαθί της που είχε θάψει.


Η σύγκρουση τους είναι αναμενόμενη και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την παραμονή της Arya στο Braavos. Προσωπικά τη βλέπω να νικά την Waif και να γυρίζει πίσω, αν και δε θα με εξέπληττε το γεγονός να παραμείνει εκεί.

Dothraki Sea

H Daenerys μαζί με τον Daario και το khalasar της γυρνούν προς τη Meereen. Στο δρόμο οι συζητήσεις περί μετακίνησης στo Westeros σταματούν όταν ένα περίεργο αεράκι κεντρίζει την προσοχή της Daenerys. Χάνεται για λίγο και ενώ όλοι αρχίζουν να ανησυχούν η Βασίλισσα των Δράκων εμφανίζεται στην πλάτη του Drogon πετώντας από πάνω τους. Στο λόγο που βγάζει τονίζει πως θα κινηθεί προς το Westeros και προτρέπει όλους να εκπληρώσουν τον όρκο που της είχε δώσει ο Khal Drogo. Να γκρεμίσουν και να κάψουν τα πέτρινα σπίτια και να της δώσουν το  Σιδερένιο Θρόνο.


Η Μητέρα των Δράκων είναι εδώ!Game of thrones Season 6

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.