Game of Thrones, Game of Thrones Season 6, Reviews Σειρών, Σειρές

8. No one (GoT Season 6) review


8th is done, two more to go!

Πολλά γεγονότα σε συγκεκριμένες περιοχές νομίζω είναι η επιτυχημένη συνταγή για φέτος. Μεγάλη εξέλιξη γεγονότων για συγκεκριμένους χαρακτήρες καθώς πλέον οδεύουμε ολοταχώς προς το season finale σε δυο εβδομάδες.

 

Riverlands
Στην ερημιά βλέπουμε μια ομάδα πολεμιστών της Brotherhood Without Banners να μιλούν για σεξ δίπλα από μια φωτιά. Όμως το μέλλον τους δε θα είναι λαμπρό καθώς ο Sandor Clegane, ο λατρεμένος Σκύλος, τους καθαρίζει στα γρήγορα με το τσεκούρι του. Η αναζήτηση για εκδίκηση συνεχίζεται καθώς μερικές σκηνές πιο μετά βρίσκει τους υπόλοιπους τρεις φονιάδες έτοιμους να κρεμαστούν από τον Dondarrion και τον Thoros of Myr. Καθώς, όπως ισχυρίζονται, σπίλωσαν το όνομα της Αδελφότητας σκοτώνοντας αθώους, το μόνο που τους αρμόζει είναι ο θάνατος. Όμως ο Σκύλος επιμένει πως αυτή είναι η δική του εκδίκηση και έπειτα από μικρές διαφωνίες ως προς τον τρόπο, μοιράζονται την εκτέλεση των κρατούμενων.

Έπειτα ο Σκύλος και τα μέλη της Αδελφότητας έχουν ένα σύντομο γεύμα, όπου ο Thoros τονίζει πως δεν είναι απλή οργάνωση και η δύναμη της ανάστασης που του έδωσε ο Θεός του Φωτός σημαίνει πως έχουν κάποιο μεγαλύτερο ρόλο σε αυτόν τον κόσμο. Προτείνουν στον Sandor να γίνει ξανά μέλος τους, κάτι για το οποίο ο μεγαλόσωμος άνδρας δε φαίνεται και πολύ πρόθυμος.


Μπορώ να πω πως χάρηκα ιδιαίτερα με την επανεμφάνιση αυτών των χαρακτήρων. Όπως και ο Thoros, πιστεύω ότι ο ρόλος τους θα είναι πολύ σημαντικός στη συνέχεια της ιστορίας και το γεγονός πως δεν μπορώ καν να τον μαντέψω κάνει ιδιαίτερα ενδιαφέρον αυτό το κομμάτι της ιστορίας.

 

King’s Landing
H Cersei δέχεται μια απρόσμενη επίσκεψη από το Στρατό της Πίστης με μπροστάρη των ξάδερφό της Lancel. Της αναφέρουν πως ο High Sparrow τη διατάζει να τον συναντήσει στο Μέγα Σεπτ του Μπέιλορ. Αυτή αρνείται και διαλέγει τη βία καθώς το Βουνό διαλύει έναν πιστό που του επιτέθηκε. Φοβισμένη οι υπόλοιποι αναχωρούν, αλλά τα δεινά τώρα άρχισαν για τη βασιλομήτωρ.

Αργότερα με τη συνοδεία των Clegane,Qyburn εισέρχεται στη Μεγάλη Αίθουσα όπου «ενημερώνεται» από τον Kevan Lannister πως θα γίνει βασιλικό διάγγελμα. Εμφανώς εκνευρισμένη από τη μη έγκαιρη ενημέρωσή της και το γεγονός πως έπρεπε να παρακολουθήσει το διάγγελμα μαζί με τις υπόλοιπες κυρίες της αυλής και όχι δίπλα στο γιό της, τον παρακολουθεί να ανακοινώνει πως καταργεί τη δίκη δια μονομαχίας. Ίσως τη μοναδική της ελπίδα να σωθεί από την επερχόμενη δίκη της η οποία θα πραγματοποιηθεί, μαζί με τη δίκη του Loras Tyrell, την πρώτη μέρα της Γιορτής της Ημέρας. Σοκαρισμένη παρακολουθεί το γιό της να αποχωρεί από την αίθουσα και αυτή ανήμπορη να τον επηρεάσει πλέον.


Η πίστη νίκησε το στέμμα. Τα λόγια του Qyburn στη Cersei, πως αυτό που τον έβαλε να μάθει είναι κάτι μεγαλύτερο από απλή φήμη, μου αναθέρμαναν το ενδιαφέρον για τα γεγονότα στο King’s Landing. Αυτό σε συνδυασμό με τα τεκταινόμενα στο Riverrun, που αναλύω αμέσως μετά, με έκαναν να ελπίζω και να φοβάμαι ταυτόχρονα για τον Οίκο των Lannister, τον οποίο όσοι με διαβάζουν φέτος ξέρουν πως τον είχα σχεδόν ξεγραμμένο.

 

 

Riverrun
Η Brienne με τον Podrick φτάνουν στο Riverrun όπου η πολιορκία των Lannister-Frey συνεχίζεται. Εδώ έχουμε δύο συναντήσεις παλιών γνωστών. Ο Podrick με τον Bronn συζητούν για μάχες, σεξ και συγκρίνουν τον Jamie με τον Tyrion. Αντίθετα οι Jamie, Brienne έχουν πολύ πιο σημαντικά θέματα να αναλύσουν. Αυτή του εξηγεί πως ήρθε να ζητήσει τη βοήθεια Μελανιχθύ εκ μέρους της Sansa κάτι που δεν είναι δυνατό να γίνει με την πολιορκία εν εξελίξει. Έχει λοιπόν μια ιδέα για να είναι όλοι ικανοποιημένοι. Ζητά από τον Jaime να την αφήσει να πείσει τον Μελανιχθύ να παραδώσει το κάστρο ενώ θα έχει την άδεια να πάρει τα στρατεύματα του να βοηθήσει τη Sansa. Ο ιππότης συμφωνεί αν και της αναφέρει πως ο γέρος είναι πιο πεισματάρης και από εκείνη. Προσπαθεί επίσης να του επιστρέψει το σπαθί του όμως αυτός επιμένει πως πλέον είναι δικό της. Οι δυο τους έχουν μια ιδιαίτερη χημεία. Συμπάθεια, ίσως κάτι παραπάνω. Και οι δύο θέλουν ο ένας το καλό του άλλου και απεύχονται τη μεταξύ τους σύγκρουση λόγων των Οίκων τους.

Αργότερα η Brienne με τον Podrick εισέρχονται στο κάστρο για να πείσουν το Μελανιχθύ να παραδοθεί και να οδεύσει σε βοήθεια της ανιψιάς του. Η προσπάθειες είναι τίμιες αν και αποτυγχάνουν οικτρά.


Παρά την αποτυχία αυτή ο Jamie έχει και άλλο σχέδιο για να πάρει αναίμακτα το κάστρο. Απειλεί τον αιχμάλωτο Edmure Tully. Του τονίζει πως αγαπάει τόσο πολύ την αδερφή του που δε θα δίσταζε να σκοτώσει όποιον Tully χρειαζόταν, ακόμα και το γιό του και τη γυναίκα του.


Το σχέδιο λοιπόν επιτυγχάνεται άμεσα. Ο αιχμάλωτος άρχοντας του κάστρου ελευθερώνεται και παρά τις αντιρρήσεις του Μελανιχθύ οι ιππότες τον δέχονται ως ηγέτη τους. Αυτός άμεσα όμως παραδίδει το κάστρο στους εχθρούς και διατάζει τη σύλληψη του Μεαλνιχθύ. Ο γέρος ως πιστός στις απόψεις πέφτει πολεμώντας αφού πρώτα φυγάδευσε την Brienne και τον Podrick.


Στην τελευταία σκηνή στο Riverrun βλέπουμε το Jamie να χαιρετά απ΄ τα τείχη τη Brienne, καθώς χωρίζονται για άλλη μια φορά.


Ο Jamie Lannister είναι η μοναδική ελπίδα του Οίκου του.

 

Meereen
Όλα στην πόλη βαίνουν καλώς. Οι Ιέρειες του Θεού του Φωτός διαδίδουν τα κατορθώματα και τη φήμη της Daenerys και η τάξη έχει αποκατασταθεί. Ο Varys αναχωρεί για το Westeros σε αναζήτηση συμμάχων και πλοίων, ενώ οι Tyrion, Greyworm και Missandei απολαμβάνουν ένα ποτήρι κρασί με τη συντροφιά ανεκδότων και καλής διάθεσης. Ωστόσο τα πράγματα δε θα έμεναν για πολύ ακόμα ήρεμα. Οι Αφέντες επιτίθενται στην πόλη. Η διπλωματία απέτυχε και η Meereen βρίσκεται κάτω από πολιορκία από τα πλοία τους ενώ οι αμυνόμενοι προσπαθούν να οργανωθούν και να αντέξουν.

Στην κρίσιμη στιγμή λοιπόν η Daenerys, η Μητέρα των Δράκων, επανέρχεται  με τον Drogon. Η οριστική λοιπόν μάχη για την εξουσία της περιοχής έφτασε και ίσως οι Δράκοι να παίξουν καταλυτικό ρόλο στην έκβαση της.

 

Braavos
Εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά απ’ ότι περίμεναν πολλοί. Οι θεωρίες σύμφωνα με το αν μαχαιρώθηκε ή όχι η Arya έδιναν και έπαιρναν στο ίντερνετ αυτές τις μέρες. Και τελικά έγινε το προφανές. Η μικρή όντως είναι βαριά τραυματισμένη και βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι της ηθοποιού που της είχαν αναθέσει να σκοτώσει. Αυτή τη φροντίζει και η νύχτα περνά. Όμως το επόμενο πρωί η Waif είναι εκεί και αφού σκοτώνει βίαια τη Lady Crane, ξεκινά ένα κυνηγητό με την Arya στους δρόμους της πόλης. Μια απότομη πτώση από ψηλά σκαλιά ανοίγει ξανά τις πληγές της μικρής η οποία με νύχια και με δόντια σέρνεται στο κρησφύγετο της. Εκεί θα γίνει και η τελική μάχη με τη Waif καθώς η μικρή Stark κόβει με τη «Βελόνα» το κερί στη μέση και το φως στο δωμάτιο χάνεται.

Στην τελευταία σκηνή του επεισοδίου βλέπουμε τον Jacen να ακολουθεί κηλίδες αίματος που οδηγούν στην Αίθουσα των Προσώπων. Εκεί σε μια στήλη είναι τοποθετημένο το πρόσωπο της Waif και η Arya στέκεται ακριβώς πίσω του. Αυτός της αναφέρει πως πλέον κατάφερε να γίνει Απρόσωπη αλλά αυτή είναι κάθετη.


Το όνομα της είναι Arya Stark του Winterfell και γυρίζει πλέον σπίτι της.


Ήρθε λοιπόν η ώρα των Stark; Θα το μάθουμε σίγουρα στο επόμενο επεισόδιο που περιμένω σαν τρελός από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ο τίτλος του.


The Battle of The Bastards is coming!


Game of Thrones Season 6

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.