Let's talk about..., Γράφοντας ένα βιβλίο, Συγγραφή

Γράφοντας ένα βιβλίο pt. 3. Αιθέριον: Η Αιώνια Φωτιά

Ο καιρός έφτασε. Λίγες μέρες πριν την έκδοση του πρώτου μου βιβλίου, αυτό παύει να λέγεται απλά “το βιβλίο”. Η δουλειά για την οποία έχω αναφερθεί αρκετές φορές τα τελευταία δύο χρόνια, σε σημείο να θυμίζω Martin και A Song of Ice and Fire (ακόμα περιμένουμε φίλτατε George, μέχρι και εγώ το βγάζω το δικό μου!), έχει ολοκληρωθεί και το ταξίδι είναι έτοιμο να ξεκινήσει. Και το ταξίδι προμηνύεται να είναι ταξίδι της φωτιάς!

Αιθέριον: Η Αιώνια Φωτιά

Αυτός είναι ο τίτλος του πρώτου βιβλίου της σειράς με τον γενικό τίτλο “Αιθέριον”. Εδώ θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικές σκέψεις μου για την επιλογή αυτή. Μου αρέσει, προπάντων ως αναγνώστης, η θεματική των τίτλων να συνδυάζεται με τον πυρήνα του έργου. Είμαι μεγάλος λάτρης τίτλων που περιγράφουν έμμεσα ή άμεσα τον κύριο άξονα του βιβλίου ή του έργου στο οποίο θα χαθώ και θα αφιερώσω ώρες σε αυτό. Στην “Αιώνια Φωτιά”, λοιπόν, έπραξα με παρόμοιο τρόπο στη δημιουργία του τίτλου. Η φωτιά είναι ο κύριος άξονας της ιστορίας. Είναι η φωτιά που αντιπροσωπεύει την άμαξα των ηρώων προς τον τελικό τους σκοπό. Η φωτιά που συμβολίζει το πάθος και τον αγώνα των ανθρώπων για επιβίωση. Μα πάνω απ’ όλα, η φωτιά που ανάβει στις ψυχές αυτών που συνεχίζουν να ελπίζουν. Παρόμοιες θεματικές με προβλημάτιζαν από παλιά και η επική φαντασία μπορεί να τις παρουσιάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο συμβολικά όσο και πραγματιστικά. Ελπίζω η φωτιά αυτή να σας ταξιδέψει, να σας εμπνεύσει και να σας συγκινήσει όπως και έκανε και σε εμένα, καθώς έγραφα γι’ αυτή.

Καλά ρε Κωνσταντίνε και τι είναι αυτό το Αιθέριον;

Αυτό δεν μπορώ να απαντήσω ακόμα. Παραθέτω μόνο την εικόνα του άρθρου και μια μικρή περίληψη και αφήνω τα υπόλοιπα στη φαντασία σας!

Αιθέριον: Η Αιώνια Φωτιά
Περίληψη


Λίγες στιγμές θέλει ο άνθρωπος για να λησμονήσει το φως, όμως μπορεί να το ξεχάσει ποτέ του
πραγματικά;

Τη μέρα της Αφύπνισης, η μαγεία επέστρεψε στην Ιόλια και η Αυτοκρατορία κυριάρχησε σε κάθε
επικράτεια. Μαζί της, η αρρώστια κατέκλυσε τον κόσμο. Από τότε η ελπίδα έσβησε και το μεγαλείο του
παρελθόντος μετατράπηκε σε ένα ατέλειωτο σκοτάδι.

Σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα κάποιοι επιλέγουν να αντισταθούν. Όταν το σημαντικότερο
επαναστατικό καράβι φτάσει στη Σεράνια, στο ιστορικό νησί του Νότου, δύο άνθρωποι ικανοί να
αλλάξουν τον κόσμο θα συναντηθούν.

Ο Έρεν, ένας νεαρός μάγος που θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να σώσει τη μητέρα του από την
Πληγή που μαστίζει την ανθρωπότητα.

Η Ιλέιν, μια πολεμίστρια που θα χαράξει τη δική της πορεία, ενάντια στο μέλλον που είχε προδιαγραφεί για εκείνη.

Μαζί θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι μέχρι το τέλος του κόσμου, κυνηγώντας το αδύνατο. Τα Αιθέριον θα τους αποκαλύψουν έναν νέο δρόμο, που θα είναι ικανός να σώσει ή να καταστρέψει τον κόσμο όπως τον γνωρίζουν.

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Παράξενος Ελκυστής.

Τσέκαρε εδώ και εδώ τα προηγούμενα άρθρα για περισσότερες πληροφορίες για τον Έρεν, την Ιλέιν και τη δημιουργία αυτής της ιστορίας.

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.