Game of Thrones, Game of Thrones Season 6, Reviews Σειρών, Σειρές

9. Battle of the Bastards (GoT Season 6) review

 


Η αλήθεια είναι πως περίμενα αυτό το επεισόδιο περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο φέτος απ’ όταν έμαθα τον τίτλο του. Η Μάχη των Μπάσταρδων έφτασε και ήταν πιο εντυπωσιακή απ’ ότι φανταζόμουν. Βέβαια το επεισόδιο αυτό δεν έμεινε εκεί καθώς μας έδειξε και τη μάχη για τη Meereen όπου η Daenerys δείχνει πλέον πως έχει αφήσει για τα καλά πίσω της την αργοπορία και την απραγία των προηγούμενων σεζόν και ετοιμάζεται για το μεγάλο βήμα. 

Meereen

Παρά τη σύντομη διαμάχη με τον Tyrion περί της άμυνας της πόλης και της προστασίας της ίδιας η Daenerys συναντήθηκε με τους άρχοντες των σκλάβων. Ο λόγος είναι για να συζητήσουν τους όρους παράδοσης. Οι άρχοντες ζητούν τα πάντα, την πόλη τους, τους άσπιλους, τη Missandei αλλά και τη θανάτωση των δράκων. Η απάντηση της βασίλισσας είναι πως οι όροι δεν ήταν για τη δική της παράδοση αλλά για τη δικιά τους. Και τότε ο Drogon που έρχεται από τον ορίζοντα, χαμηλώνει, αφήνει τη «μητέρα» του να τον «ιππεύσει» και μαζί με τα αδέρφια του Viserion και Rhaegal αρχίζουν να καίνε και να διαλύουν τον στόλο των αφεντάδων. Ταυτόχροα οι Dothraki με τον Daario σκοτώνουν τους Υιούς της Άρπυας στην πόλη. Πίσω στη διαπραγμάτευση, ο Tyrion ζητά εκ μέρους της βασίλισσας το κεφάλι ενός από εκ των τριών. Ο χαμηλότερος ηγετικά εκ των τριών σκύβει περιμένοντας το τέλος(έπειτα από τις προσταγές των άλλων δύο), αλλά ο Γκριζοσκώληκας αποκεφαλίζει τους άλλους δύο. Ο Tyrion προειδοποιεί τον επιζόντα να θυμάται αυτή τη μέρα και να τη θυμίζει και στους δικούς του πάντα ως ένδειξη της δύναμης της Μητέρας των Δράκων.


Αργότερα η Daenerys συναντά τον Theon και τη Yara που της προσφέρουν τον στόλο τους με αντάλλαγμα να έχουν τη βοήθειά της στην κατάληψη των Σιδερένιων Νήσων. Αυτή συμφωνεί με τον όρο πως θα σταματήσουν τις λεηλασίες, που αποτελεί ένα χαρακτηριστικό στοιχείο του λαού της. Η Yara συμφωνεί σχετικά απρόθυμα.

Battle of the Bastards
Πριν τη μάχη


Οι Jon, Tormund, Sansa και Davos συναντούν τον Ramsay Bolton μαζί με τον Smalljon Umber(αυτός που παρέδωσε τον Rickon στον Ramsay). Ο άρχοντας Bolton ζητά την παράδοση τους δηλώνοντας πως είναι φιλεύσπλαχνος άνθρωπος (λέμε τώρα), κάτι που φυσικά δε γίνεται δεκτό.  Ο Jon αντίθετα προτείνει μάχη ένας εναντίον ενός, την οποία ο Ramsay αρνείται(λογικό αφού ο στρατός του είναι πιο δυνατός απ’ ότι ο ίδιος σε σχέση με τον Jon). Έπειτα χτυπά με το όπλο του Rickon. Απειλεί πως θα τον σκοτώσει πετώντας μάλιστα στα πόδια των αδερφών το κεφάλι του ανταρόλυκού του. Κάθετη η Sansa αποχωρεί λέγοντας στον «άντρα» της να περιμένει το θάνατο του την αυριανή μέρα.


Στη σκηνή το βράδυ ο Jon διαφωνεί έντονα με την αδερφή του μετά το συμβούλιο της μάχης. Η Sansa ανησυχεί και αναφέρει στον αδερφό της πως δε γνωρίζει τον αντίπαλο τους και αυτά που είναι πρόθυμος να κάνει για να νικήσει. Επίσης του λέει πως κατά πάσα πιθανότητα πρέπει να ξεχάσει τη σωτηρία του Rickon, καθώς είναι ήδη νεκρός ως ο μοναδικός εν ζωή επίσημος γιος του Ned Stark. Τέλος τονίζει πως δε θα γυρίσει ζωντανή εκεί μέσα αν ηττηθούν ενώ ο αδερφός της αναφέρει πως θα την κρατήσει ζωντανή πάσα θυσία και μακριά από τα χέρια του Ramsay.
Κανείς δεν μπορεί να σώσει κανένα, είναι η κυνική της απάντηση.

Παράλληλα ο Sir Davos αντιλαμβάνεται τον τρόπο που χάθηκε η μικρή Shireen αφού βρίσκει το μικρό σκαλιστό ελάφι που της είχε σκαλίσει δίπλα από καμένα κούτσουρα.

Η Μάχη

Οι στρατοί έχουν παραταχθεί από το πρωί. Η πρώτη κίνηση γίνεται από τη μεριά των Bolton. Ο Ramsay αφήνει ελεύθερο τον Rickon λέγοντας του να τρέξει προς τον αδερφό του ενώ ο ίδιος τον στοχεύει με τόξο. Ο Jon καβαλάει το άλογο του προσπαθώντας να σώσει τον μικρό αλλά δεν προλαβαίνει καθώς ένα βέλο τρυπά τη καρδιά του Rickon.


Η μάχη ξεκινά καθώς και οι δυο στρατοί ορμούν ο ένας στον άλλο. Πραγματικά πρόκειται για την πιο συγκλονιστική και μεγάλη μάχη μέχρι στιγμής στη σειρά και δεν ξέρω αν αρμόζει η περιγραφή της. Κυρίως την παρακολουθούμε από τη μεριά και τα μάτια του Jon. Οι  Starks καθ’ όλη τη διάρκεια της χάνουν ολοκληρωτικά με τελικό αποτέλεσμα να τους περικυκλώσουν τα στρατεύματα των αντιπάλων τους. Μικρές μάχες του Jon και του Tormund έναντι στον Umber και η σθεναρή προσπάθεια του γίγαντα να κάμψει τον αντίπαλο κλοιό μας συνοδεύουν για αρκετά λεπτά. Ο Tormund προτρέπει τους άγριους να γυρίσουν προς τα πίσω προς το μοναδικό ίσως άνοιγμα στη μεριά ενός μικρού βουνού  νεκρών σωμάτων. Και εκεί γίνεται ο χαμός και η πιο ανατριχιαστική σκηνή της μάχης. Οι άντρες πνίγονται, ποδοπατούνται και ο Jon πνίγεται κάτω από τα σώματα. Δεν μπορώ να περιγράψω πως ένοιωσα όταν πνιγόταν και ανάσαινε, ένα βήμα πιο κοντά στο θάνατο και ένα πιο μακριά από τη ζωή κάθε φορά. Κι όμως απελευθερώνεται και έτσι εγκλωβισμένος όπως είναι ακούει τη σάλπιγγα της σωτηρίας. Οι Ιππότες της Κοιλάδας ορμούν στη μάχη ενώ ο Μικροδάκτυλος και η Sansa κοιτούν από το λόφο. Ήταν σαφές πως το γράμμα που είχε στείλει η νεαρή ήταν προς αυτόν και ζήτησε τελικά τη βοήθειά του. Οι Ιππότες σκουπίζουν το στρατό των Bolton και σε ένα σημείο βλέπουμε τον Jon, με τον Tormund και το γίγαντα να κυνηγούν τον Ramsay στο κάστρο.


Εισβάλλουν στο Winterfell με τη βοήθεια του γίγαντα που δυστυχώς μετά από λίγο πεθαίνει. Οι Starks νίκησαν! Κι όμως ακόμα και σε αυτή την ύστατη στιγμή ο Ramsay δείχνει την τρέλα και την πονηριά του. Ζητά μονομαχία από τον Jon και άμεσα του επιτίθεται με το τόξο του. Η ασπίδα που μαζεύει από το πάτωμα ο Jon τον προστατεύει και όταν φτάνει κοντά του τον σαπίζει κυριολεκτικά στο ξύλο αφήνοντας τον μισοπεθαμένο. Στο Winterfell ανεμίζουν και πάλι οι σημαίες των Stark!


σ.σ. Ποιος δε πανηγύρισε σα σε κερκίδα γηπέδου όταν o Tormund έκοψε την καρωτίδα του Umber με τα δόντια του και όταν ο Jon διέλυσε τον Ramsay! Μεγάλες στιγμές!Aftermath

Με το Winterfell πλέον ασφαλές και στα δικά τους χέρια ένα μόνο έμενε για τους Stark. Ο θάνατος του Ramsay Bolton. Και ποιος καλύτερος να τον εκτελέσει από τη Sansa Stark. Στα μπουντρούμια όπου βρίσκεται τον συναντά θυμίζοντας του πως όπως είπε ο ίδιος έχει 7 ημέρες να ταΐσει τα κυνηγόσκυλά του. Αν και ο ίδιος πιστεύει πως δε θα τον πειράξουν και πως είναι πιστά σύντομα αποδεικνύεται το αντίθετο καθώς τον κατασπαράζουν.


Ο Άρχοντας Bolton πεθαίνει με κραυγές.


σ.σ. Κι άλλοι πανηγυρισμοί!


***


Γενικά το επεισόδιο ήταν άρτιο για το είδος του. Γεμάτο δράση κάτι που έλειψε από προηγούμενα και με το τελικό αποτέλεσμα να μου αφήνει ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη.


Winds of Winter is coming! Στο επόμενο και μεγαλύτερο επεισόδιο της σειράς μέχρι στιγμής πιστεύω πως θα πάρουμε απαντήσεις για πολλά μυστήρια της σειράς.


Hint: Ο Jon δήλωσε πως ο Rickon θα θαφτεί στις κρύπτες του Winterfell, δίπλα από τον πατέρα τους. Πολλές θεωρίες έχουν γραφτεί για τη μαγεία του κάστρου και τα μυστήρια των κρυπτών του ιδιαίτερα που φτιάχτηκαν από τον Brandon τον Χτίστη. Πιστεύω και ελπίζω πως θα μας αποκαλύψουν πολλά για αυτά στο επόμενο.


Hint 2: Θα τους κάψει τελικά όλους η Cersei στην πρωτεύουσα;

Game of Thrones Season 6

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.